Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 51

• 43 391
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Чудя се дали да се ядосам ? Миленката, за тебе се отнася.
Докога бе "Миме"?
През годините ги мина всичките видове рак. Сега този ли измисли ?
Накрая ще ти кажа прогнозите, ха ха ха, а ако слушаш и лечението.

# 226
  • Враца
Хули, преди време ми предложи информация. Бях доста стресирана както повечето тук в началото. Прецених, че вече мога да приема такава информация и помощ.

# 227
Аз на прехвалени имена вяра особено нямам. Трудни са за намиране, не си вдигат телефоните, чака се ужасно много на безкрайни опашки и като практика, струва твърде скъпо + че не те гледат лично те, а те прехвърлят на специализантите, а така се губи време, понякога стават и грешки.
Наистина,  в един момент рискуваш и така. На мен служебно ми смениха лекуващата лекарка, да, млада е, но за сега съм доволна. Ако ми трябва нещо да питам, звъня по телефона, момичето обяснява всичко подробно, ами доволна съм. За сега, имам доверие и гледам, че всичко прави както трябва.
Обяснява, защото още не е излобена и не се загледала, какви игри стават наоколо с пациентите...

# 228
Ами аз си го казах, живея в страх. И не мисля, че някога ще изчезне. И при всеки с тази болест страхът се е настанил трайно и е част от живота му.
Милмич, най- вероятно си настинала, иди да те види лекар. Не мисли веднага лошото.
Леди, по шева имам нещо като подкожна подвижна капсулка....Не отивам при лекарите, защото като имала съм веднъж рак веднага хвърлят ми подозрения, че пак е рак...и карат ме да се тормоза, а то се окаже, че нищо не е... Сега седя си вкъщи от страх...това е. Хули, когато рецидив по шева, той боли ли? Ти си ветеран и би трябвало да знаеш всичко...При мен това боли и болката отива под реброто.

# 229
Milmich, от стрес при жените може напълно да изчезне гласа , успокой се.

# 230
  • Враца
Ема, аз нямам никакъв опит с рак, но съм била оперирана. Шефът ме е болял, та включително и конци са ми излизали след година.
Боляло ме е и в противоположната страна на операцията.
Така, че просто трябва да отидеш на лекар, та дори и да трябва да изтърпиш, че като онкоболен ти освен рак друго не можеш да имаш.
Може да е неврологично. Да не те плаша, но и моята болка започваше от рамото и се преместваше надолу додето стигна под диафрагмата. Така, че иди на лекар и знай, че ако има проблем с чакане няма да се оправи. Страхът е по-лошо от всичко.

# 231
  • SHOOT ME 10 $
Вчера трябваше да ми правят скенер - днес резултата. Но изследванията на кръвта вчера показаха ниски показатели на хемоглобин и левкоцити, макар и в референтните стойности. Тръшнаха ме на леглото в отделението, надупчиха ми прекрасното дупЕ и където им падне въобще, опасаха ме със системи и така три дни най-малко. Днес ден втори. Получил съм пак инфекция на пикочните пътища, та ме тъпчат и с АБ. Скенера - когато-тогаваа. Те докторята се шашкат и ме гледат, като експонат, пък аз се чувствам прекрасно и им се хиля 😜.

Честит ви Петъък! ДУ!
Завчера имах Р.Д.
Черпя

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 07:15 от midkoо

# 232
[img]//cdn.bg-mamma.com/8nlA/qnhhi.gif[/i
mg]
ЧРД,Midkoo!
Желая ти здраве и дълаг живот.

# 233
Честит рожден ден,  Мите 🤗🤗🤗
Жилая ти много здраве и много щастие 🤗🤗🤗

Снощи си правихме семейна разходка до спешното Sad
Ники не спираше да качва Т. Тръгнахме си с антибиотик. Не е вдигал повече.
Надявам се да е помогнал и повече да не вдига Sad

# 234
Честит Рожден Ден и от мен, Митко!

DZ , не се притеснявай. Няма да вдига повече Т. Моята 6- годишна девойка така прави. Два -три дни температура и в момента в който започне антибиотик-всичко свършва.

# 235
  • София
Честит да си, Midkooo! Kissing Heart
Гледам докторите почерпка ти спретнали и те.
Аз тортичката ще откажа (щото съм диета), но ще дрънна едно сутрешно за отскок Joy
Хайде, приятелю, оправяй се бързо!

Milmich, ти душо, май си пропуснала информацията, че по нашите географски ширини върлува кофти грип. Hug От това ще да ти е тази гадна задна хрема.
От една друга тема научих за безценните качества на кислородната вода. От скоро вкъщи борим хрема с нея (обикновено задната хрема мъчи децата): разреждам с вода (дори не я преварявам) 1:1 или 1:2 и капя по капка в двете ноздри. Не е най- приятното усещане, но ефектът след 2-3 накапвания е поразителен.
Да сте здрави и спокойни ви желая!

# 236
  • Варна
Честит ви Петъък! ДУ!
Завчера имах Р.Д.
Черпя

ЧРД, Митко! Sparkling Heart Жив и здрав да си и все така борбен!
Ще ги оправиш и хемоглобина, и левкоцитите... Щом се чувстваш добре и показателите са ти все още в норма и с тези подсилващи инжекции и системи бързо ще се вдигнеш на крака. Simple Smile

DZ, за Варна нали обявиха също грипна ваканция. Да си стои вкъщи юнакът. Дано не се стига до там, но ако пак нещо много те притесни не го разхождай до спешното да се отърква по чакалните с други болни и да им диша кихавиците, а направо викай Бърза помощ или ако търпи отлагане посещението при личния гледай да е в часовете, когато най-малко пациенти му се струпват пред кабинета. Температурата нали знаеш, че не е непременно нещо лошо - естествен отбранителен механизъм на тялото е. Важното е да не преминава 39 и нещо и към 40 да отива или повече от 10 дни да я поддържа без на никъда да спада пък било то и не толкова висока. Вече е прегледан, лекарство му е изписано, предполагам и съвети са ви дали. Миналата цяла седмица бях и аз малко не много добре -
Скрит текст:
температура не мерих, не знам имала ли съм или не, но кашлица, стържене в гърлото, едни сополи тръгнаха също. Отидох при ЛЛ, преслуша ме, пулс измери, кръвно, гърло, разпита за стомашни разстройства и ме пусна да си стоя вкъщи и да се пазя, да си пия витаминките, чайчетата, сокчетата и онези там сгряващи ТайлолХот и други подобни. Никакви хрипове, никакви шумове в дробовете не видя, кашлицата се оказа, че е породена от възпаленото гърло, просто защото нещо постоянно ме дразни там, заради това съм кашляла чак до давене едно такова.

Milmich, недей така миличка! Не се психясвай, гони ги такива мисли. Освен кашляне, повдигането и на мен гласа ми се промени, мълча, мълча си, в един момент някой нещо ме пита... тръгвам да говоря и все едно Дарт Вейдър ме е обладал, докато не прочистя гърлото я с прокашляне или глътка водица ей така звучах, настинка проста се оказа или пък леко прекаран грип. Иди прегледай се, виж дробовете дали са ти добре, за зачервено гърло задължително, подути сливици, увеличени или болезнени лимфни възли точно под ушите някъде се възпаляват при такива оплаквания. Между другото като дете абсолютно нацяло съм си губила гласа от гнойна ангина, както и възможността да преглъщам каквато и да е храна по-твърда от крем супа, това са простудни, инфекциозни или не ги знам какви още заболявания, които хич не са приятни, но много лесно се лекуват в днешно време, не е като едно време Пеницилин и Гентамицин мускулно, които така адски боляха, има вече хапченца, просто иди се прегледай, с нищо повече не си товари лъчезарната усмивка и не мисли непременно лошото.

# 237
  • София /Абсурдистан
Мите, честит да си! От здраве и късмет да не се отървеш!
Гледам, че не се даваш, браво!

# 238
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря за хубавите пожелания мили хора.
Лейди, особено си внимателна. Благодаря за тортата...😘 шоколадова найииии-обичаммм, но...неможии, ъххх🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 239
  • София
ЧРД Мите ! От здраве да не се оттървеш и да илядиш !
Картинки не мога да слагам, ама те черпя с домашна ракийка с домашна туршийка и свинско и червено винско. Туй за хемоглобина. Другото за сърцето. Нали знаеш притчата за напитките, дето лекуват ?

Общи условия

Активация на акаунт