WIZZ AIR - 33

• 61 137
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Няма проблем! Лек път!

# 286
Бърз въпрос - имам закупено стандартно членство WDC при предишна покупка, но сега искам да купя 3 нови билета. Виждам обаче, че системата сякаш не калкулира автоматично 2 билета на преференциалната цена (с отстъпктие от клуба) + 1 стандартен, а ме изпраща директно към закупуване на групово членство. Има ли някакъв трик да премина през този етап по друг начин или изходът е единствено да закупя отделно билетите: 2 (с WD) + 1 нормален, т.е. на 2 отделни резервации?
Или групово или варианта 2 с WDC +1 отделно.

# 287
Здравейте! Тъй като вече сме в Германия и обратния ни полет е на 26 февруари, искам да попитам дали на летището ще ми искат пълномощното за детето отново, както в София?
И още един въпрос, някой да е летял от летище Меминген до София, лесно ли се стига до гейта, че не знам немски и да не се объркам... 😥

# 288
  • sf
Може да го искат, а може и да не го искат, понеже е на влизане в БГ. Нали си го имате, оригинала стои във вас, на контролата оставяте копие.

# 289
Ако детето е само с българско гражданство, декларацията от таткото е нужна само на българските власти и то на излизане от страната.

# 290
При пътуване с дете на 7г. София-Лондон-София, придружено от двама родители, трябва ли някакъв документ, удостоверяващ, че (видиш ли) точно това дете е на тези родители?!

# 291
Не се изисква документ.

# 292
Не се ли изисква паспорт?

# 293
  • София

Паспорт се изисква, но той не доказва роднинска връзка.
Тази информация се вижда на компютъра на проверяващия полицай.

# 294
  • София
Преди 2 седмици на влизане в Германия (през Дортмунд)  след като изчакахме 1 ч. опашка за паспортен контрол , на семейството пред нас (майка, баща и дете) им поискаха освен паспортите и акта за раждане на детето. Щях да падна. Не разбрах с еднакви фамилии ли са, имат ли  брак, нямат ли, но ако този акт за раждане не беше преведен на немски какво се случва и какво щяха да разберат немчетата ?!?

# 295
  • Luxemburg
На съпругът ми са му искали документ от общината ни (в Люксембург), че детето е регистрирано там, понеже пътувало само с един родител. На летището в Мюнхен е било.

# 296
  • София (Възраждане)
Биби, да не би детето да е било с друг баща и с пъномощно да пътува, хм...

# 297
  • София
Биби, да не би детето да е било с друг баща и с пъномощно да пътува, хм...
Аз бях на 2 метра (зад линията) и видях, че подадоха трите паспорта. После служителят попита на немски: Баща ? Майка? и те кимаха. После попита още нещо (аз не чувам) и бащата каза на български на майката: "Акта за раждане" и тя го изрови от документите и го даде.
Имаше един българин, работещ там, който ме чу ,че се възмущавам и каза: На мен са ми се обаждали да потвърдя, че пускам дъщеря ми да лети от Хан до Дортмунд (вътрешен полет) с майка си и , че аз съм подписал пълномощното, при условие, че е направил пълномощно на немски заверено от немски нотариус. (може детето да е (и) с немско гражданство). Този въпрос ще трябва да го проверя нормативно, защото хич не е гот. Sad

# 298
Аз съм чела и на нашето летище, че правят допълнителни проверки, особено ако тийн пътува сам например. Не е много приятно, но одобрявам, все пак е за наша сигурност

# 299
  • София
Аз съм чела и на нашето летище, че правят допълнителни проверки, особено ако тийн пътува сам например. Не е много приятно, но одобрявам, все пак е за наша сигурност
За нашето е ясно. Това им е работата - да не допуснат дете БГ гражданин за излезе от страната без двамата си родители или без надлежно упълномощен придружител. Въпросът е, че щом това дете е пуснато извън страната, какво проверяваха пак немците.

Общи условия

Активация на акаунт