Януарски бебета 2019! Тема 7

• 23 472
  • 362
  •   1
Отговори
# 165
Честито за бебетата. Аз си чакам още. Имам три дни до термин. Последните две вечери и контракции на 10мин по няколко часа и после нищо. Утре съм на лекар и ще искам да види и за разкритие, че предния път не гледа. Дано има някакви изгледи...

# 166
Неви, сигурно от коликите. Моята будува с рев от 00 докъм 5 ч. През деня едва я будя за хранене. Какви са тези колики, не знам..

# 167
Неви,няма как да е алергична към кърмата ти. Евентуално причината може да е в нещо което ти ядеш. Попитай в кърмаческата тема там момичетата имат повече опит и ще те посъветват. Знам ,че в такъв случай се изключват някои храни от менюто на майката.

# 168
Минавам да се похваля. Вчера в 10.45 се роди и нашето момченце - 3150гр. и 49см. Прекрасен е! Раждането ми беше доста дълго и мъчително, но се разминах със секциото и най-важното и двамата сме добре. Сега започва борбата с кърменето, да видим дали ще се получат нещата.

# 169
Честити бебенца момичета! Да са ви здрави и много да ви радват! Много се радвам за вас.

Относно напъните, аз като бях с епидуранла миналия път и не мисля, че напъвах ефективно, лекаря и акушерката обаче бяха печени, казаха ми, че е заради упойката и ме навигираха какво да правя и кога. Но сама не се усещах. Ще видим сега.

Относно слузта и зеленикавото ако си спомням много добре, че на дъщеря ми беше така дълго и се притеснявах, лекарката казваше, че това говори за колики и да не се притеснявам. Аз обаче на своя глава я водих даже на гастроентеролог, същото беше казала и тя. Не че ме успокоиха докато не премина 😉 Не мисля, че от храната на майката може да има проблем, но знам, че по темата има полярни мнения и всеки си знае. Аз по едно време ядях варени картофи и ориз да пробвам ще има ли ефект, е нямаше никаква разлика.

При мен чувствам, че наближава момента, имам вече по редовни контракции да видим:)

Siiv сега как си? Възстановяваш ли се?

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 10:33 от teg

# 170
  • Варна
Честити бебчета на всички! Много да са здрави и да растат безгрижни! А на мамите бързо възстановяване и повече сън желая Blush

Минавам да се оплача, че въпреки огромното ми желание, въпреки перфектния старт - бебето от момента на раждане при мен и на гърда - аз отново се провалям в кърменето... Всичко уж вървеше добре до един момент, в който кърмата ми сякаш просто изчезна, бебето започна много да се дърпа, реве, не иска да засуче хубаво. Болката в гърдите и зърната я преглъщам, обаче като се почне с тоя рев и дърпане, опъване и дъвкане нервите ми отказват Sob стигнахме до добавка, защото спря да ака и почна да отслабва. Гледам рядко да опирам до нея и все още тая надежда, че кърмата ще ми се увеличи достатъчно и бебо ще почне да си суче както трябва... С баткото не успях, но тогава имах още повече проблеми, с това бебче се зарекох, че ще направя и издържа всичко, само и само да се кърмим..
Говорих и с консултант, пробвахме една схема, не се оказа нашата. Сега мисля, ако до ден-два не видя светлина в тунела, да извикам някого вкъщи.

Неви, стискам палци да не е нищо притеснително акото на бебето.

# 171
Deindja хич недей да казваш, че се проваляш Simple Smile кърменето в началото често си е зор и ти си правиш каквото можеш и трябва за да тръгне както трябва. Аз единствено бих те посъветвала да се обърнеш към поне още един консултант. Имам опит с консултанти с полярни мнения и препоръки. Така че може пък някой друг да ти е по-полезен. Всеки скучай е различен разбира се, но мен консултантите от ЛЛЛ (тогава говорех с две - Яна и Ива, не знам дали са налични още) страшно много ми помогнаха, само по телефона. А друг консултант, много известна и, от която май всички са много доволни и препоръчват (Хедра й е псевдоним май, иначе се казва Христина Янева) точно обратното - не ми помогна, та даже след 2-3 срещи и разговори с нея се бях обезсърчила. Та всичко е индивидуално, но ако ти се занимава звънни и на друг искам да кажа. Има и тема за кърменето, аз започнах от време на време да я следя да си по припомня. А чета и една много хубава книга, ето тази, доста конкретни съвети има за ситуации: https://m.helikon.bg/149894-%D0%90%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0 … %D1%82%D0%BE.html

# 172
  • Варна
teg, благодаря ти Hug наистина мисля да потърся и друг консултант за помощ

# 173
deindja, и за мен кърменето е все още предизвикателство. На два пъти се учихме да засукваме и както при теб бебчо се опъваше, мърдаше с глава, плачеше и не можеше да засуче. С много упорство се справихме с това, но после се появиха вазоспазмите, при които болката е толкова ужасна, че колкото и да стискам зъби се налага да си правя почивки, да се цедя и да давам от шише.
Аз имам обратния опит на teg. Говорих с консултат по телефона, но не успя особено да ми помогне. Свързах се с Хедра и тя дойде на посещение вкъщи. Обсъдихме ситуацията и ми даде безценни съвети, показа ми и как да слагам бебето правилно на гърда. Сега съм много нахъсна, че ще се справя и че ще го израстнем и този проблем.
Според мен няма по-хубаво от кърменето, но нищо не е на всяка цена. Важното е да знаем, че сме направили всичко, което зависи от нас.

Честито на новите мами! Да са ви живи и здрави бебчетата, а на вас бързо възстановяване! Още няколко бебенца очакваме да се появят и ще си правим тема в "родени 2019" Relaxed

# 174
Честити да са всички бебчета! Да растат здрави и да ви носят много радост Simple Smile

# 175
Здравейте девойки. Как са бебоците? Или тумбаците?

Ние е беб сме ок. Сега е на тоалет и визитация, аз го удрям на живот за около час. Голям е гладник. Днес най-накрая усетих, че кърмата започна да слиза и вече чувам "глът, глът, глът". Но предната нощ вися през цялото време на гърдите, гърчи се, пъна се, рева. И към 4 се предадох и отидох да му взема добавка. Излока я за секунди и заспа като пън. Дано тази нощ се справим по-добре, че недоспиването ми влияе на положителното мислене и почвам да параноясвам.

Трябва да ни изпишат утре.

М0n17y, честито. Доста си се измъчила. Нямат ли упойки тия доктори.

# 176
  • София
Честити бебенца момичета! Да са ви здрави и много да ви радват! Много се радвам за вас.

Относно напъните, аз като бях с епидуранла миналия път и не мисля, че напъвах ефективно, лекаря и акушерката обаче бяха печени, казаха ми, че е заради упойката и ме навигираха какво да правя и кога. Но сама не се усещах. Ще видим сега.

Относно слузта и зеленикавото ако си спомням много добре, че на дъщеря ми беше така дълго и се притеснявах, лекарката казваше, че това говори за колики и да не се притеснявам. Аз обаче на своя глава я водих даже на гастроентеролог, същото беше казала и тя. Не че ме успокоиха докато не премина 😉 Не мисля, че от храната на майката може да има проблем, но знам, че по темата има полярни мнения и всеки си знае. Аз по едно време ядях варени картофи и ориз да пробвам ще има ли ефект, е нямаше никаква разлика.

При мен чувствам, че наближава момента, имам вече по редовни контракции да видим:)

Siiv сега как си? Възстановяваш ли се?
Благодаря, че питаш. За съжаление още ме боли опашната кост.

# 177
И моята бебка е с жълто зелено ако от няколко дни. Писах на педиатърката и ми каза че е от коликите. Склонна съм да вярвам, защото се случва няколко пъти когато й сменяме памперса да се наака, но без да се напъва и тогава акото е жълто. Може би само като се напъва да е зеленикаво. Вчера вечерта имаше и слуз, но милото много се превиваше. Ще видя дали и днес и утре е така и тогава ще пиша пак на педиатърката. Много ме дразни тази грипна епидемия. Още не сме отишли на посещение при лекарката, а е 25ден. Днес сигурно и ще я удължат. Има ли и други така?

# 178
И ние сме така, вече сме на месец и не сме ходили на консултация. Доста ми е притеснено, но какво да се прави, до края на тази седмица е при нас епидемията.

# 179
А ние утре ще ходим на консултация за първи път, на 21 дни е ми е притеснено да го водим в болница пълна с грипави хора

Общи условия

Активация на акаунт