🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 1

  • 50 273
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 14 809
Вчера обаче на повечето презентациите куцаха.
Не гледах целия епизод, за повече коментари нямам впечатления, но нещо започва да ми угасва първоначалният ентусиазъм и очаквания от новите участници. Явно за кастинга се бяха постарали, мислили и подготвяли дни наред, имаше страхотни презентации! Много бързо обаче взеха да издъхват. Освен да чакаме да отпаднат половината и да разчитаме на последните 10на най-добри да покажат "уау" Rolling Eyes

# 406
  • София
  • Мнения: 15 960
Много добре се справят повечето. И на няколко пъти показаха много добро отношение един към друг. Мисля че имат много какво да покажат и тепърва ще се разгръщат. Още са в началото, не са свикнали на стреса от готвенето под часовник.

Журито в този състав ме забавлява страхотно. Simple Smile

Много ми е симпатична Силвена. Почти всичко й харесва, почти всичко й е Уау. Simple Smile Явно е човек, който умее да стимулира с похвала и с добра дума, а не с мачкаща критика.

# 407
  • Мнения: 10 255
Понеже гледам и 2 те готварски предавания .Намирам абсолютна прилика между 2 ма от персонажите Огнян е същия "дръвник с претенции", както и Чилева от Х.К. лика прилика са си

# 408
  • Мнения: 4 310
Тук са публикували как се приготвя, но няма количество на продуктите:
...
Ами там е работата, че не се дали никаква рецепта, просто са пренаписали изговореното от Силвена. Така и не стана ясно каква е тая прословута растителна мазнина, която много приличаше на маргарин.
Кокос е мазнината, Силвена го каза, но не натърти. Кокос се използва много в сладкарството, не само веганските рецепти.

Кристина си тръгна заслужено, за съжаление не показа нищо интересно.

Олег ми е много симпатичен, но презентациатя му наистина беше ужасна Simple Smile А в този формат винаги се  държало на поднасянето на храната. Не знам защо са иненадани, че чинията трябва да е картина. Изобщо този сезон май само Лора може да презентира добре.

# 409
  • Мнения: 288
Понеже не успях да гледам отначало, явно съм изпуснала какво е станало с Огнян. Thinking
Кристина е сладурка, но беше ясно, че няма да се задържи. Като видях, че е от загубилия отбор, бях сигурна, че тя си тръгва.

# 410
  • Мнения: X
Този Огнян голямо теле ще излезе - те му казват да не прави дадено нещо, но той с волско спокойствие си продължава. Много мразя такива твърдоглави хора, на които не им пука за околните. Разбирам да има полза, ама...
Определено ме издразни вчера и се видя, че не е отборен играч. Според мен ще отпадне съвсем скоро.
 Това е шоу и трябваше да е конфликт:smiling_imp:  Този Огнян голямо теле ще излезе - те му казват да не прави дадено нещо, но той с волско спокойствие си продължава:satisfied:SatisfiedSatisfied Опитва се да спаси отбора и некадърната шефка. Соус беше ужасен и не е зле да има резервен, нали? За патешко отговарят трима, направи опит да изпържи суровото... Моли шефката да плейтва чиниите, да го нареже докато имаше време... и тя му отвърна НЕ и плесна ето така.

Хаха, той даже си каза, че подценяваните участници се оказват най-добрите готвачи.
  Каза, че подценяваните участници често стигат до финала. А не най-добрите готвачи.Animal Hear No Evil

Още се чудя как им хрумна да пльоснат цялото паве патешко.. Smile
   На голямата шефката не им.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 16:24 от Анонимен

# 411
  • София
  • Мнения: 21 330
Кокос е мазнината, Силвена го каза, но не натърти. Кокос се използва много в сладкарството, не само веганските рецепти.
Грешиш. Каза, че слага кокосово мляко в карамела за пуканките, за мазнината не каза с какъв произход е. А каквото и да беше, не приличаше на кокосово масло.

# 412
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Кристина Нгуен напусна MasterChef



https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/kristina-nguen-napus … a-masterchef.html



Понеделник в MasterChef - един драматичен ден в кухнята



https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/ponedelnik-v-masterc … n-v-kuhnjata.html



Стефан Желязков oт MasterChef: Комбинацията от лайм, кориандър и розов пипер пренася в друго измерение




https://bistro.bg/article/idei/stefan-zheljazkov-ot-masterchef-k … 1an4fHZE0tvNj551U

# 413
# 414
  • Мнения: 7 069
Радвам се, че Кристина си тръгна. За мен тя беше тазгодишната Валерия - много превъзнасяна хубавица с много посредствени умения да готви.
Презентацията на тортата на шеф Роу с нищо не превъзхождаше грозната чиния на Олег.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 03:58 от Welt

# 415
  • Мнения: 4 310
Кокос е мазнината, Силвена го каза, но не натърти. Кокос се използва много в сладкарството, не само веганските рецепти.
Грешиш. Каза, че слага кокосово мляко в карамела за пуканките, за мазнината не каза с какъв произход е. А каквото и да беше, не приличаше на кокосово масло.
на мен пък много ми приличаше точно на кокосово масло. Ще гледам епизода пак след малко.

# 416
  • Мнения: 5 336
Мазнината имаше леко кафеникав цвят, затова писах че ми прилича на какаово масло. Може да е било пасирано и затова да изглеждаше така пухкаво.

# 417
  • София
  • Мнения: 21 330
на мен пък много ми приличаше точно на кокосово масло. Ще гледам епизода пак след малко.
Гледай го. И аз го върнах и го гледах пак, защото ме заинтригува рецептата. На мен маслото ми заприлича на какаово.

# 418
  • Мнения: 4 310
Може и какаово да е да, не се бях сетила за него, а и то се ползва много в сладкарството за да се получи кремав вкус. Даже мисля, че какаовото повече ще подхожда на авокадото.
Моето кокосово не рафинирано масло също не е бяло, а светло карамелен цвят.

Нарочно ли не ни каза какво е маслото тази жена, да ни мъчи тук с разследване.

# 419
  • Viena
  • Мнения: 3 952
Да питаме направо за рецептата във Фейса например?

Общи условия

Активация на акаунт