🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 1

• 50 255
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
"Хелоооуу" и от мен!
Абе само на мен ли ми стана странно, че нарекоха този пухкав крем "ганаш"?
Ганашът не трябва ли да изглежда като излагацията на македонката? А това дето Роу го направи е някакъв крем...

# 421
  • Варна
Четейки коментарите на страницата на MasterChef, виждам профил на Таня. Пише, че е редактор в Господари на ефира. Simple Smile

# 422
  • Испания
Разбира се, във визитката ѝ не са споменали нищо по този въпрос.

https://masterchef.btv.bg/article/uchastnitsi/tanja-1.html

# 423
Даниела спонтанно промени избора на Емануел, мисля. Той нали е фитнес инструктор и държи много на здравословното хранене. Просто рибата минава за по диетична храна, докато сутляш (мляко с ориз) включва доволно количество захар.
 На мен и четирите гозби са ми любими, жалко, че никой не сготви пиле фрикасе Smiley

Огнян да не си отмъсти с тоя сос, защото бе избран последен.Wink
И аз си мислех същото за фрикасето Simple Smile Явно е прекалено голямо предизвикателство. Щеше да е интересно да го представят по нов начин, с нова визия. То по принцип не е особено привлекателно на вид.

Презентациите са важни, разбира се. Не е о.к. да ти пльоснат 3 лажици зеле в чинията в кулинарно предаване или да тече цвик (там на Емануил някакво мляко му се беше разтекло), но особено в предния епизод, имаше чинии, които си бяха съвсем наред и даже на мен много ми харесаха, а им направиха забележка. В същото веме кафявото мляко с ориз толкова ги впечатли...  Да, беше различно, но не беше някакъв шедьовър.  На шеф Роу тортата също не беше добра на вид, ама на нея не смее никой нищо да и каже. Innocent
Не е лесна работа плейтването ;р

# 424

Взела си била почивка...

# 425
  • София

Взела си била почивка...
Е, Господарите и без това са в дълга почивка.

# 426
Презентацията на тортата на шеф Роу с нищо не превъзхождаше грозната чиния на Олег.
Хахах вчера наваксах с епизодите, точно това си помислих.
Тортата може да е с интересен състав, иновативна рецепта и т.н, но според мен беше голямо разочарование за мастърклас. Презентацията беше много зле, а после критикуват участниците.
Май този сезон масово не умеят да плейтват, но са приятни всички. Даниела има много спортна злоба, но и много умения.
Огнян ми напомня за Иван от предния сезон.
Олег е много сладък, явно готви прекрасно, но няма психика, според мен ще отпадне рано.
Доктора и Таня са пренавити и май не чак толкова способни, паниката ще им вземе престилките.
Сияна май я подцених в началото, даже се чудех как я пуснаха на кастинга, но е добра и има самочувствие.
Да видим дали ще позная Simple Smile

Мазнината не беше кокосова. Кокоса е снежно бял, това приличаше 1:1 с масло, надявам се не е било маргарин Grinning

# 427
  • Somewhere in Spacetime
Има веган масло, което прилича на вид и донякъде на вкус като краве масло. В чужбина го продават пакетирано, но има и много рецепти за домашно такова.
Тортата не ми хареса на вид изобщо. Толкова нескопосана украса не бях виждала. Предполага се, че трябва да е мастърпийс, имайки предвид автора, а изглеждаше като приготвена от дете. Очаквах пуканките с карамел да бъдат под формата на крокан. Като видях как ги поръсиха, паднах... Веган десертите са трудни за приготвяне, но в никакъв случай не са грозни на вид, а някои са и много вкусни.

# 428
  • Viena
Да не е авокадов маргарин?

# 429
https://bistro.bg/gallery/idei/apetitnata-shokoladova-torta-na-s … -silvena-rou.html

Тук пак пише растителна мазнина. Някой е правил записки от самото предаване.
Сайтът е на BTV, така че едва ли ще излезе по-подробна рецепта от тази.

# 430
Аз чух, че блатовете трябва да са във фурната 17 мин. В тази рецепта пише, че се пекат за 11. Не съм сигурна, че е коректна и не бих разчитала само на нея, ако реша да правя тортата.

# 431
  • Somewhere in Spacetime
Да не е авокадов маргарин?
Не, не, на основата на кокосово масло - vegan butter.
Има и други варианти със соя:
Скрит текст:

Да, в предаването казаха, че 17 минути се пекат блатовете, но другите инструкции ми се виждат точни.

Последна редакция: чт, 14 мар 2019, 11:13 от Black Hole

# 432
Аз чух, че блатовете трябва да са във фурната 17 мин. В тази рецепта пише, че се пекат за 11. Не съм сигурна, че е коректна и не бих разчитала само на нея, ако реша да правя тортата.
Честно казано съм правила много сполучливи веган десерти, които са супер лесни и бързи. Аз не бих си причинила да пробвам това Simple Smile
Иначе да, в предаването доста пъти се чу 17, не 11.

# 433
Ето веган торта на Луси. Изглежда впечатляващо. Обаче има и цвекло при нея.

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2016/03/fudgy-chocolat … -gluten-free.html

# 434
Роу много се впечатлява от веган кухнята.
Аз не. Едно краве масло е толкова вкусно и полезно, например, не смятам за нужно да се слагат разни изгъзици. Мое мнение.

Тая Таня нали уж домакиня, а сега в Господарите работила..

Общи условия

Активация на акаунт