1 юли -ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО (продължение)

• 38 907
  • 599
  •   1
Отговори
# 495
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Мисля, че е добре да се планира протест през септември, но наистина е добре да помислим и за една бърза ответна реакция при приемането на кофти закон.

# 496
  • sofia
Мисля, че е добре да се планира протест през септември, но наистина е добре да помислим и за една бърза ответна реакция при приемането на кофти закон.

Кали,Валя,мислих доста за законопроекта и това безобразие от НЗОК!
Трябва веднага да се пуснат писма до НЗОК,МЗ и да помолим за подкрепа Аг.закрила на детето.И може би КНСБ.......Искаха да ви подкрепят,ми нека го направят......

Мисля си дали да не се напускат и писма до НЗОК от майките,от лекари и т.н........
на ще трябва здрава организация.
а,и дали да не потърсим веднага медиите за светкавична реакция и отговори на НЗОК от майките.Да им се каже за какво става въпрос......Нещо такова

това измислих

Пуснете тука мейл на някой от НЗОК и МЗ

# 497
В късните новини на Канал 1 имаше добър репортаж за Плевен.

Моля те разкажи ми какво даваха, имаше ли наши изказвания, много ме е яд, защото имах усещане, че ще дадат нещо и заради мача не ми се чакаше и легнах #Cussing out  Иначе наистина най-добре бяха Европа...

За новините за здравната каса и пътеките вчера - сигурни ли сте, че намаляването на парите за болниците ще се отрази на качеството на услугата? Аз мисля, че касата иска така да намали злоупотребите от този тип, който Jedna разказа, защото явно болниците на моменти  им куца отчетността ли, не знам...А здравноосигурените така или иначе ммогат да си ползват тази услуга..Вижте, консултирайте се все пак със специалисти преди да почнем да раздухваме и за това. Аз не разбирам много, но така ми се струва просто. Просто самата каса плаща по-малко на болниците, но те са длъжни така или иначе да ни осигуряват тези неща, ако имаме направление..Вижте някой компетентен...

# 498
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Супер сте! Ако следващия път правим плакат ще я сложим в центъра голям формат, става ли  Mr. Green
Става, нека видят за какво служи парламента в момента.

Peace

# 499

Моля те разкажи ми какво даваха, имаше ли наши изказвания, много ме е яд, защото имах усещане, че ще дадат нещо и заради мача не ми се чакаше и легнах #Cussing out  Иначе наистина най-добре бяха Европа...

За новините за здравната каса и пътеките вчера - сигурни ли сте, че намаляването на парите за болниците ще се отрази на качеството на услугата? Аз мисля, че касата иска така да намали злоупотребите от този тип, който Jedna разказа, защото явно болниците на моменти  им куца отчетността ли, не знам...А здравноосигурените така или иначе ммогат да си ползват тази услуга..Вижте, консултирайте се все пак със специалисти преди да почнем да раздухваме и за това. Аз не разбирам много, но така ми се струва просто. Просто самата каса плаща по-малко на болниците, но те са длъжни така или иначе да ни осигуряват тези неща, ако имаме направление..Вижте някой компетентен...
Проблема е, че касата като не дава пари лекарите няма да дават направления, мисля. Сестра ми е астматик и ще я питам какво означава за нея.

# 500
Да, имаше картина с майките, връчването на писмото на Найден Зеленогорски (ей, отдавна го харесвам тоз вашия кмет Grinning) и интервю с теб  и с майката на 3те деца. На мен много ми хареса репортажа.

# 501
АДАРА ей тази ваша снимка страшно ми харесва
http://picasaweb.google.com/lilia.yotova/ProtestNaMaikite/photo# … 46886365355704338

Даже Габи зацепи и се похвали на баща й че после с вас сме пили бира.......абе у нас няма скрито покрито .....човек не може да кръшне Simple Smile клюкарка си е.....какво да се прави

Бифана.....къде си прелитала на протеста ..... уж се оглеждах за теб....а не те видях Simple Smile

Отивам да правя закуска.....после ще прочета какво сте изписали

# 502
  • София
Много живо ме интересува кога ще е следващият протест. Има ли вече организация? Предложението ми е да не е мирен протест. По-добре в делничен ден без децата, на много повече родители, от това което бяхме вчера.

# 503
АДАРА ей тази ваша снимка страшно ми харесва
http://picasaweb.google.com/lilia.yotova/ProtestNaMaikite/photo# … 46886365355704338

Даже Габи зацепи и се похвали на баща й че после с вас сме пили бира.......абе у нас няма скрито покрито .....човек не може да кръшне Simple Smile клюкарка си е.....какво да се прави

Бифана.....къде си прелитала на протеста ..... уж се оглеждах за теб....а не те видях Simple Smile

Отивам да правя закуска.....после ще прочета какво сте изписали

Това е една много показателна снимка. Показва за какво в момента може да се ползва парламента и какво съдържа. smile3550 Mr. Green

# 504

Трябва веднага да се пуснат писма до НЗОК,МЗ и да помолим за подкрепа Аг.закрила на детето.И може би КНСБ.......Искаха да ви подкрепят,ми нека го направят......

Мисля си дали да не се напускат и писма до НЗОК от майките,от лекари и т.н........
а,и дали да не потърсим веднага медиите за светкавична реакция и отговори на НЗОК от майките.Да им се каже за какво става въпрос......Нещо такова

това измислих

Роси, не трябва на мейл, а на хартия и отворено писмо, за да ни го заведат с входящ номер и да са длъжни да ни отговорят в законовия 30-дневен срок. По мейл нищо няма да стане, занеш ли колко пращахме досега в МТСП Tired

Давайте да мислим какво да правим, това с НЗОК е пълна простотия отвсякъде #2gunfire

# 505
За НЗОК първо трябва да разучим какви ще са последствията от намаляването на парите за тези клинични пътеки. Трябва ни някой който ги разбира тези неща, на мен лично не ми е много ясно кое и как по този въпрос. Нека някой по-запознат даде малко информация.

# 506
  • София

това измислих

Роси, не трябва на мейл, а на хартия и отворено писмо, за да ни го заведат с входящ номер и да са длъжни да ни отговорят в законовия 30-дневен срок. По мейл нищо няма да стане, занеш ли колко пращахме досега в МТСП Tired

Давайте да мислим какво да правим, това с НЗОК е пълна простотия отвсякъде #2gunfire

Давайте да организираме непрекъснати протести с/у НЗОК, МТСП, МС и т.н., т.н. Това безобразие, което се вихри в РБългария, никъде го няма. В Третия свят сигурно социалната политика е по-добра, отколкото в страна като нашата, която чака всеки момент да я приемат ЕС.

# 507

Веднага ще ти кажа какво означава според мен - докато си бременна колко ехографии ти се полагат - 3! Колко фетални морфологии по касата - нито една!, Колко изследвания - най-необходимите - кръв и урина 3 пъти за цялата бременност. Знаеш ли защо има толкова деца с увреждания - защото не се правят необходимите изследвания по време на бременността и не се поемат от здравната каса и има жени, които не могат да дадат 50-70 лв за фетална морфология и до края на бременността не знаят, че носят увредено дете. Знаеш ли колко струва да отглеждаш вкъщи дете с увреждания - много, ето затова домовете са пълни с изоставени деца с увреждания, които нямат шанс да бъдат осиновени. Да не говорим след излизането от такъв дом психиката на тези хора каква е и какви стават, за да могат да оцеляват.

А сега и тези пътеки ги спират, е какво тогава да правим? Да спираме да раждаме въобще? Да не би да искат да си компенсират решението всяко раждане да е безплатно, което е прието преди дни само? Едното за сметка на другото,а? Гадове мръсни!

Извинявай, не исках да прозвучи лично въобще, а май така се получи, просто иках да обясня Embarassed  bouquet

А пък за децата да намалят пътеките, за БОЛНИТЕ деца, е тва вече не знам как да го нарека освен престъпление!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: нд, 02 юли 2006, 12:09 от mishlentze

# 508
Аз също мисля, че трябва веднага да се изпратят писма, на хартия и да се заведат в деловодството на НЗОК и МЗ.
Отделно от това е хубаво да се направи едно писмо за търсене на подкрепа от разните организации - Агенцията за закрила на детето, КНСБ, неправителствените организации, което да се изпраща по мейл. Смятам също, че е хубаво да се обърнем и към президента - 99% съм сигурна, че ще ни подкрепи.
Накрая, адски важно е да не се изпусне този момент и да се дадат няколко обширни интервюта в пресата - за първия протест, резултата от него, втория протест и ответната реакция на институциите, двата законопроекта, които предстоят да се приемат, орязването на клиничните пътеки от НЗОК и изобщо всичко, което ние знаем, а другите - не. След като предоставим цялата хронологична и синтезирана информация до момента, трябва да зададем въпросите си към НЗОК и МЗ (тези, които ще бъдат поставени в писмата). Така институциите ще бъдат притиснати и от медиите и ще трябва да взимат решение бързо и да отговарят.

Adara, много се радвам, че снимката ти е харесала  Wink

# 509
Аз също мисля, че трябва веднага да се изпратят писма, на хартия и да се заведат в деловодството на НЗОК и МЗ.
Отделно от това е хубаво да се направи едно писмо за търсене на подкрепа от разните организации - Агенцията за закрила на детето, КНСБ, неправителствените организации, което да се изпраща по мейл. Смятам също, че е хубаво да се обърнем и към президента - 99% съм сигурна, че ще ни подкрепи.
Накрая, адски важно е да не се изпусне този момент и да се дадат няколко обширни интервюта в пресата - за първия протест, резултата от него, втория протест и ответната реакция на институциите, двата законопроекта, които предстоят да се приемат, орязването на клиничните пътеки от НЗОК и изобщо всичко, което ние знаем, а другите - не. След като предоставим цялата хронологична и синтезирана информация до момента, трябва да зададем въпросите си към НЗОК и МЗ (тези, които ще бъдат поставени в писмата). Така институциите ще бъдат притиснати и от медиите и ще трябва да взимат решение бързо и да отговарят.

Adara, много се радвам, че снимката ти е харесала  Wink

Права си, писмото пак отворено, нали? И какво да пише вътре, че изразяваме открито несъгласието си или нещо от сорта? Днес нямам време да пиша писмо, а според мен е хубаво  утре да се внесе и шефа на НЗОК да го чака писмото на бюрото и да се организираме и да го чакаме пред офиса му, като предварително сме уведомили всички журналисти. Направо на улицата, с кореми и колички и да седим там докато не излези да говори с нас. Адара, да не забравиш гърнето Joy

Мацки, утре ми е държавния, стискайте палци, някой ако може да започва да пише писмото Praynig

Общи условия

Активация на акаунт