Ескапел

• 49 772
  • 518
  •   1
Отговори
# 150
Тоя ескапел ми разказа играта. Преди няколко дни писах за това че ми тече без да се увеличава или намаля. Е увеличи се сля се с МЦ. Изведнъж кървенето стана силно 2 3 дни поред което е абсолютно нетипично за мен. Отидох при АГ сега съм на дицинон калциум фосфо ц и окситоцин мускулно. Според доктора е от хормоните тъй като е ударна доза. Сега седя и се моля кървенето да спре защото док каза до 3 дни няма ли резултат съм на кюртаж. За момичетата които имат възможност да не пият въпросното хапче е най добре да не го правят въпреки че и при мен беше скъсан кондом и ги разбирам.....

# 151
Хора, не че нещо, ама кво прайте с тия Ескапели бе братче? Знам, че да се коментира отстрани винаги е много лесно, особено когато е след свършен (ф)акт, но да се ползва 3 пъти за 3 месеца не ми се вижда нормално... Това хапче е за спешни случаи, по изключение, ако по стечение на нещата стане гаф, когато сме неподготвени. А по принцип трябва да сме подготвени, т.е. да ползваме някаква форма на дългосрочна контрацепция, а не само след дъжд качулка. Както и да е, да не раздавам акъли, тия неща би трябвало да са ясни на всеки, макар че така като гледам се съмнявам понякога...

Между другото да кажа, че познавам случай на забременяване (и последвал аборт) след вземане на "спешно хапче" по-малко от 24ч след акта. Но не знам дали е било Ескапел или друго. Не искам да наливам масло в огъня, просто казвам, че и това се случва.

# 152
Хора, не че нещо, ама кво прайте с тия Ескапели бе братче? Знам, че да се коментира отстрани винаги е много лесно, особено когато е след свършен (ф)акт, но да се ползва 3 пъти за 3 месеца не ми се вижда нормално... Това хапче е за спешни случаи, по изключение, ако по стечение на нещата стане гаф, когато сме неподготвени. А по принцип трябва да сме подготвени, т.е. да ползваме някаква форма на дългосрочна контрацепция, а не само след дъжд качулка. Както и да е, да не раздавам акъли, тия неща би трябвало да са ясни на всеки, макар че така като гледам се съмнявам понякога...

Между другото да кажа, че познавам случай на забременяване (и последвал аборт) след вземане на "спешно хапче" по-малко от 24ч след акта. Но не знам дали е било Ескапел или друго. Не искам да наливам масло в огъня, просто казвам, че и това се случва.
   кой ги пие толкова често? Аз например съм на 31 майка на 2 планувани деца и омъжена от 8 години за пръв и със сигурност последен път я пия тази гадост. Нямаше и да го пия ако нямах кюртаж 15 дни преди това. Ползвахме презерватив тъю като противозачатъчните които ми изписаха бяха за след първата менструацая след абразиото а дотогава док каза да ползваме кондоми. Все пак не считам себе си за сексуално необразована или неотговорва.. изпих го само защото между 8 и 14 ден след процедурата се овулира за да се появи и следващия цикъл. Та да хапчето е за спешна контрацепция но по спешен случай от този аз не съм имала

# 153
кой ги пие толкова често?
По-нагоре Галя Иванова е писала 3 пъти за 3 месеца...
Аз например съм на 31 майка на 2 планувани деца
Е третото май не е било съвсем планувано Simple Smile

Иначе в твоя случай с тези доста специфични обстоятелства просто бих изчакал тия 2-3 седмици докато подейства противозачатъчното. След като сте от 8г заедно все ще издържите няколко седмици на орална, ръчна или просто на сухо...

# 154
Здравейте! Свърши ми на 05.12 и с приятеля ми правихме секс на 6. 12, обаче той два пъти свърши в мен и след 3 часа отидохме за Ескапел, обаче днеска отново се случи да свърши в мен. Та въпросът ми е дали ще има ефект от хапчето.

# 155
Не, няма да те предпази:
 "Ескапеле може да предотврати бременност, ако бъде приет в рамките на 12 часа след непротектиран полов акт. Той не действа, ако вече сте бременна. Ако имате непротектиран полов акт след прием на Ескапеле, това няма да Ви предпази от забременяване."

# 156
  • София
Здравейте! Свърши ми на 05.12 и с приятеля ми правихме секс на 6. 12, обаче той два пъти свърши в мен и след 3 часа отидохме за Ескапел, обаче днеска отново се случи да свърши в мен. Та въпросът ми е дали ще има ефект от хапчето.
Няма да има ефект.

Как може да сте толкова безотговорни?

# 157
Много си безотговорна мацкаа , пък и не само ти де ... и двамата .
После пий ескапелче , пък той да се празни вътре в теб Simple Smile

# 158
За вас презервативи не съществуват ли? Знаеш ли приема на ескапел като бонбонки какви въртележки може да причини на самия ти организъм?! Ужас ...

# 159
Ами аз по-горе в отговор 151 писах, че да се пие 3 пъти за 3 месеца е ненормално, ама не очаквах, че токова скоро някой ще "надцака" с 2 пъти за 3 дни. За случаи като този на Ава хората са казали, че всеки си заслужава съдбата.

Ескапел се пие по изключение, ако се "изпуснете" (в буквален смисъл). Две свършвания вътре в рамките на един акт не са изпускане, а умисъл. А фактът, че авторката е оставила да се стигне до второ свършване, означава, че е била съгласна и с първото, и с второто. Поради това ми стана странно, че изобщо са ходили за Ескапел и първия път, понеже човек като знае, че е за Ескапел, не повтаря.
А пък това, че днеска са потретили вече прави нещата гротескни...

Жалко само за децата, сегашни или бъдещи.

# 160
Да, н ако оцелее може да го кръстят Худини.

# 161
Ако се съди по другата тема на момичето, налетяло е на използвач-наркоман, когото издържа. И се басирам, че той знае, че ескапел не може да се приема два поредни дни и напълно умишлено си прави бебе. Наистина са отвратителни такива ситуации.
Кажи му, че банката фалира, да видиш колко те обича всъщност той. Ти може като обичаш всичко да дадеш на някого, но той, ако те обича няма да ти го вземе. А този откровено те използва. Мъж до себе си ли имаш или дете гледаш? На колко години сте?
На 21 съм, той на 22. Аз му казах, че искам да се разделим, но той Почна да плаче, да казва, че не може без мен и аз разбира се размекнах

# 162
Сталия, разбирам, че нещата никога не са толкова прости, колкото изглеждат, но все пак като е станал веднъж вече гаф, не виждам какво пречи следващия път (т.е. втория път още същата вечер) да продължат с друг вид защита, примерно презерватив. Ако изобщо си заслужава да продължават при тези обстоятелства, но там вече авторката си знае...

# 163
Здравейте момичета и мами!

Изчетох почти всички теми, но не намирам сходен отговор на моя въпрос.
На 13.11 правихме секс с приятеля ми, без предпазни средства, той без да иска се изтърва и на следващия ден 14.11 пих Ескапел. На 19.11 бях на преглед при гинеколога ми (профилактичен след процедура за премахване на бели петна на шийката на матката) всичко слава богу беше минало добре и нямаше и следа от петната, но при прегледа установи, че имам киста 37мм/67мм, и ми изписа противозачатъчни Ясмин, прием по схема 21/7 почивка и така два месеца. Имах си симптомите болки в гърдите, болки ниско долу, болки в кръста и т.н. На 28.11 ми дойде цикъла, леко зацапване с придружаващите болки, започнах и приема на Ясмин. Като зацапването продължи до 3-4 ден, а по-обилно кървене 4-6 ден. Цикълът ми по принцип от 2-рия ден е обилен до 4-5, след това само зацапване до 7-ми ден максимум. Е днес е вече 10-ти ден и все още имам зацапване (кафеникаво) от 4 дни. Въпроса ми е-Мога ли с прием на витамин Ц или някакъв друг медикамент да прекратя това зацапване? Няма как да се свържа с гинеколога ми тъй като разговаря с пациентки само събота и неделя. Имала ли е някоя от вас подобен случай?
Просто ме влудява това зацапване и вече нямам нерви 🙄

И само да вметна, не искам да звучи като оправдание или нещо подобно. Никога не съм пила Ескапел през живота си и занапред повече не бих пила, това хапче е такава обърквация за женския организъм. Изпих го сега, защото не усещам човека до себе си сериозен, въпреки че сме заедно 3 години..

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 20:11 от Анонимен

# 164
Татяна Илиева 682877, след прием на ескапел е нормално малко по-обилно кървене. Аз съм го пила само веднъж преди 10 години, но си спомням че ми отне 3 месеца да ми се нормализира цикъла. Витамин Ц по принцип не може да ти навреди, но моя съвет е да си изчакаш зацапването да спре нормално. Разбирам, че те дразни, но организма реагира на нещата, които са ти се случили (не само ескапела).

Общи условия

Активация на акаунт