Ескапел

• 49 744
  • 518
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте, сутринта пих за втори път в живота си Ескапел, първият път бе преди около 1,5г. Сега го Приех към 33ч след предполагаемият гаф. Гинеколожката ми каза да не се притеснявам, че е минало толкова време. С приятеля ми дори не сме непълно сутрини има ли гаф. Преди малко пътувах в такси и за момент ми стана лошо, дали от задръстването, маските или шофирането на шофьора... но аз се филмирам. Дори и хапчето да не е подействало, не би трябвало толкова бързо да ми се догади и да реша, че е бременност, нали? Аз просто съм притеснена и бързо се вкарвам във филма. Възможно ли е от хапчето да съм се почувствала така? Първият път като го приех имах само обилно кървене при следващия цикъл и сякаш др симптоми нямах...

# 136
  • Пловдив
Е, как ще имаш симптоми 33 часа след акта, стига глупости. Прочети малко как става забеменяването.

# 137
Е, как ще имаш симптоми 33 часа след акта, стига глупости. Прочети малко как става забеменяването.
На 33ият час е прието хапчето, не прилошавянето. Както казах притеснението оказва влияние и отговор с подобен тон не ми е необходим. Но Блягодаря, че отделихте време да ми пишете.

# 138
Здравейте дами. Много ви моля за отговор.
С приятеля ми правихме секс и стана гаф с презерватива купих си ескапел понеже бях в овулация след около 4/5 дни на 1.10 започна  тъмно кафяво кървене/зацапване което не спира вече седмица. Генеколожката ми каза че може да кървя и 10 дни може и цикъла да се слее с това кървене.Четох какво ли не в интернет и се наплаших наистина много.На някоя да се е случвало това? Има ли поводи за притеснение? Какво ви помогна? Ще съм ви много благодарна ако се включите в дискусията

# 139
Отговорите на всички въпроси, които ви интересуват са написани в листовката. Прочетете я внимателно и се обадете на гинеколога си отново, ако нежеланите реакции са различни от това, което е описано в листовката.

Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Възможно е да имате няколко нередовни кръвотечения до следващия Ви цикъл,

Вашият цикъл може да се промени. Повечето жени имат нормален цикъл в очакваното време, но при някои цикълът може да настъпи по-късно или по-рано от нормалното. Може също да се появи нередовно кървене или зацапване до следващата менструация. Ако менструацията Ви закъснее повече от 5 дни или е необичайно по-слаба или е необичайно по-обилна, Вие трябва да се свържете с Вашия лекар възможно най-скоро. Възможно е да имате напрежение в гърдите, диария, замайване след приема на това лекарство.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 10:23 от Нервен_Хамстер

# 140
Какво ви притеснява? Дори гинеколожката ви е казала, че може да кървите 10 дена, вие сте на ден 7. Нищо не може да се направи, освен да изчакате. На тялото му трябва време да се оправи. От какво ви е страх конкретно?

# 141
Нормална реакция след прием, спокойно.

# 142
Какво ви притеснява? Дори гинеколожката ви е казала, че може да кървите 10 дена, вие сте на ден 7. Нищо не може да се направи, освен да изчакате. На тялото му трябва време да се оправи. От какво ви е страх конкретно?
Благодаря са отговорите. Притеснявам се ,защото четох случаи ,в които се стига до кръвоизливи и жени,които кървят месец пият хапчета и пак не се оправят. И най вече ,че това ми е второ хапче предното го пих преди пет месеца,а пише минимум на половин година да се пият

# 143
Виж, на всяко лекарство са възможни тежки странични реакции при някои хора. Засега при теб няма признаци за подобни неща. Няма как да се сбърка тежък кръвоизлив. Относно 5те месеца - наистина не е препоръчително, може да имаш по-дълго проблеми с редовността на цикъла, но ще се оправят нещата. По-добре не чети повече страшки, аз също съм склонна да чета такива онлайн и само влошават психически нещата. Всичко ще е ок с времето.

# 144
Виж, на всяко лекарство са възможни тежки странични реакции при някои хора. Засега при теб няма признаци за подобни неща. Няма как да се сбърка тежък кръвоизлив. Относно 5те месеца - наистина не е препоръчително, може да имаш по-дълго проблеми с редовността на цикъла, но ще се оправят нещата. По-добре не чети повече страшки, аз също съм склонна да чета такива онлайн и само влошават психически нещата. Всичко ще е ок с времето.

Благодаря ти мила Simple Smile наистина се надявям всичко да е наред

# 145
Здравейте.Последните три месеца взимах по едно хапче Ескапел. Първият път нямах проблем. През втория имах леко зацапване между менструациите. А сега с третото взимане на хапчето имах по-силно кръвотечение. На 6-7.09 ми приключи менсиза на 09.09 взех Ескапел и след 6 дни на 15.09 получих силно кръвотечение набодобяващо мензис, 7-8 дни след като ми беше приключило редовният мензис.А сега този месец ми закъснява вече с 8 дни. Направих си вече над 20 теста, всички отрицателни. Да се доверя ли на тестовете. Притеснявам се. Сигурно от честата употреба на Ескапела сега ще имам хормонални смущения. Но все се притеснявам да не е станало нещо.

# 146
Момичета и аз съм от притеснените след Ескапел като моя случай е малко по специфичен.. на 20.10.20г ми се наложи кюртаж след което докнора каза да се пазим с кондоми е след първата менструация с вагинални противозачатъчни. Разбира се с моя късмет кондома се скъса първия път в който решихме да правим секс (2 седмици след кюртажа , а после прочетох че овулацията настъпва тогава горе долу) та наложи ми се да пия ескапел. 2 гинеколози ми казаха че не е проблем че съм го пила. Сега започва проблема 5 дне след приема започна прицапване 7.11 до ден днешен 14.11 не спира да тече като течението е кърваво не особено обилно и само през деня придружено с менструални болки. МЦ след абразиото трябваше да настъпи между 20 и 30.11. Сега общо взето незнам какво е това да го смятам ли за цикъл колко ще продължи.... нито се увеличава нито намаля нито спира вече 7 дни. Не мога да посетя гинеколог защото моята е много трудна с часовете а другия вариант е да ходя в спешен кабинет и оттам да ме препратят. Някой с идея какво ми се случва

# 147
Здравейте! Обвзе ме страшна паника и исках да попитам един-два въпроса. Преди 2-3 часа с приятеля ми правихме каквото правихме. Не свърши в мен, но сравнително близо и е капнало малко по устните, като съм се изправяла. Приложението ми за цикъл казва, че овулацията ми е била вчера (16.11.), но никога не мога да разчитам 100% на приложение. Снощи преди да заспя усетих болки в корема, вероятно е била тя. Утре сутринта ще взимаме хапчето - искам да съм напълно сигурна, че няма да забременея. Вероятно отговор на въпроса ми има на листовката, но нямам такава пред себе си. Въпросът е - има ли как да забременея? Ще са минали около 16-17-18 часа между акт и хапче. Съжалявам ако звучи смешно, но съм доста притеснена.

# 148
  • София
Ескапел се взима до 72 часа след рисков акт. С всеки изминал час ефективността му став все по-ниска, доколкото знам. Намери си Ескапел възможно най-скоро след рисковия акт. Овулацията ти може да е и по-ранна и по-късна, освен навреме, така че в датите около очакваната овулация не е много добре да рискуваш - точно тогава е шансът да забременееш. Ползвайте презервативи и не си играйте на календарен метод, за да не си играете на родители после Simple Smile

# 149
Листовката на ескапел я има и онлайн. Отделно си имат и сайт в който също всичко пише.

Общи условия

Активация на акаунт