Ескапел

• 49 739
  • 518
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. На 23.06 ми приключи менструалния цикъл, същата вечер с моят приятел имахме незащитен полов акт и понеже се притеснихме, въпреки че шанса за забременяване веднага след МЦ е 1:1000 на другия ден решихме да пия ескапел. Днес 6 дни след приема на хапчето имам тъмно кафеникаво зацапване, не е много обилно. По календар следващия Мц ми е след 18 дни. Това нещо нормално ли е след приема на такова хапче?

# 121
  • София
Да. Нормално е.
И не е трябвало да пиеш хапче.

# 122
Благодаря. Аз също го сметнах за неудачно и че шанса за забременяване е почти 0 . Приключих с ползването на това хапче. А болките наподобяващи на тези при цикъл нормални ли са в момента ?

# 123
  • София
Да.
Може и да не ти дойде, когато го чакаш.
По-добре пий противозачатъчни да ти е мирна главата. И с правилните няма никакви странични ефекти.

# 124
Здравейте! На 2.09 с приятеля ми правихме непротектиран секс, след което той каза, че може би е пръснало леко вътре. На следващия ден пих Ескапел 18 часа по-късно.На 07.09 започна леко кръвотечение, което продължава вече 2 дни. Не знам дали да се притеснявам и дали е нормално. Месечния ми цикъл приключи 01.09 и не мога да преценя дали е междинно месечно течение.

# 125
Четете ги малко тези листовки бе деца.

4. Възможни нежелани реакции
Много чести (може да засегнат повече от 1 на 10 души):

Неразположение (гадене),
Възможно е да имате няколко нередовни кръвотечения до следващия Ви цикъл
Възможно е да имате болки ниско в корема,
Умора,
Главоболие.

Чести (може да засегнат до 1 на 10 души):

Неразположение (повръщане).
Вашият цикъл може да се промени. Повечето жени имат нормален цикъл в очакваното време, но при някои цикълът може да настъпи по-късно или по-рано от нормалното. Може също да се появи нередовно кървене или зацапване до следващата менструация.

# 126
Здравейте. Пих Ескапел наскоро и няколко дни след това ми дойде преждевременната менструация. До тук добре,но вече тя продължава 10 дни като течението не е обилно. Това нормално ли е? Винаги менструацията ми е била 5 дни дори и преди,когато съм приемала Ескапел.
Моля за помощ! Благодаря ви!

# 127
Помощ при гинеколога, тук само съвети. Съветът ми е да посетите гинеколога си.

# 128
Няма да имам възможност за скорошен преглед. Най-рано другата седмица. Ако на някой от вас му се е случвало такова нещо,моля да сподели. Много съм притеснена.

# 129
Възможно е да сте си нарушили хормоналния баланс, а кървенето може да не спре и до другата седмица.
Вие си преценете кога и дали ще отидете на преглед. Не е нормално, зависи от много неща и не вярвам някой магически да Ви успокои, че всичко е наред.

# 130
"В случай, че менструацията Ви закъснява с повече от 5 дни или е необичайно оскъдна или обилна, обърнете се към Вашия лекар възможно най-скоро." Това е от листовката - само лекар може да каже, хапчето е на хормонална основа.

# 131
На мен на скоро ми се наложи да пия Ескапел. Също около 10 дни имах течение, или - по-скоро - зацапване. Даже не беше червено, а кафеникаво. Едва последните 3 дни приличаха на истински цикъл.
На следващия месец цикълът си беше нормален.

# 132
Ескапел обърква страшно много хормоните. Не се учудвай ще трябва време.

# 133
Здравейте, след прием на ескапел (4-5 дни) започна кървене, което не е цикъл( продължава вече 4 дни).. реакция от хапчето или?

# 134
  • София
Здравейте, след прием на ескапел (4-5 дни) започна кървене, което не е цикъл( продължава вече 4 дни).. реакция от хапчето или?

Да, най-вероятно. Ако се засили или не спира - потърси лекар.

Общи условия

Активация на акаунт