Ескапел

• 45 968
  • 499
  •   2
Отговори
# 465
[/b]quote author=I.R. link=topic=1088723.msg49344665#msg49344665 date=1740080240]
Здравейте! Изчетох доста по темата и съм доста притеснена. Аз съм жена с две деца, информирам се много преди да приема каквото и да е. Но преди няколко дни, ми се наложи да пия Ескапел. Бях в пристъп на паника, прочетох листовката и някои мнения в интернет и реших да го изпия. След това обаче се зачетох по обстойно и съжалих на момента. Много съм притеснена, не от факта дали ще е подействало или не, а от факта че може да доведе до дългосрочни последствия, болести и т.н. Искам да попитам някоя от вас, може и медицинско лице или просто да има информация, попадали ли сте  на научни статии или нещо от този род, относно тези страшни неща за които прочетох? Благодаря ви предварително!
Естествено, че трябва да ги пише в листовката тъй като всяка втора жена го взима като бонбони без да мисли за последствията. И да, ако се объркат хормоните винаги има последствия Simple Smile
[/quote]

Никога не съм помисляла за подобни хапчета, дори не знам как изобщо ми хрумна да го взема, истината е , че все едно не бях аз... Но да редно е,ако наистина би могло приема им да доведе до последици за здравето на жената, да е описано.

# 466
  • София
Производителите са длъжни да посочат в листовката всички нежелани реакции, които са им докладвани за медикамента. В действителност тези реакции обикновено са невероятно редки.
След Ескапел най-често има промени в цикъла и редовността му и това е.

# 467
  • София
[/b]quote author=I.R. link=topic=1088723.msg49344665#msg49344665 date=1740080240]
Здравейте! Изчетох доста по темата и съм доста притеснена. Аз съм жена с две деца, информирам се много преди да приема каквото и да е. Но преди няколко дни, ми се наложи да пия Ескапел. Бях в пристъп на паника, прочетох листовката и някои мнения в интернет и реших да го изпия. След това обаче се зачетох по обстойно и съжалих на момента. Много съм притеснена, не от факта дали ще е подействало или не, а от факта че може да доведе до дългосрочни последствия, болести и т.н. Искам да попитам някоя от вас, може и медицинско лице или просто да има информация, попадали ли сте  на научни статии или нещо от този род, относно тези страшни неща за които прочетох? Благодаря ви предварително!
Естествено, че трябва да ги пише в листовката тъй като всяка втора жена го взима като бонбони без да мисли за последствията. И да, ако се объркат хормоните винаги има последствия Simple Smile

Никога не съм помисляла за подобни хапчета, дори не знам как изобщо ми хрумна да го взема, истината е , че все едно не бях аз... Но да редно е,ако наистина би могло приема им да доведе до последици за здравето на жената, да е описано.
[/quote]
Аз не визирам вас Simple Smile Все пак има хиляди жени и момиченца дето пишат в тоя форум и не веднъж се е случвало да ги хапват като бонбонки. След време обаче си има последствия за съжаление. Да, не при всеки би имало.

# 468
  • София
Като вземем предвид, че сме 2025 година и много отдавна има какви ли не лекарствени продукти, на абсолютно всички ни е ясно, че има странични ефекти.
Dали при теб ще има, или няма да има, само предположения...
Kолко странични ефекта ще получиш - кой да знае.

на мен ми се наложи да ми сменят едното лекарство. новото имаше само 2 странични ефекта, като почти не се проявяват.
при мен се проявиха и двата, едновременно, щях да пука. е, кой да знае. една на 100 000 съм. късмет Grinning .

# 469
Малко съм паникьосана. Миналия месец пих ескапел след полов акт, за всеки случай. Нещо ми стана и реших за по сигурно. Дойде ми на деня когато трябваше. Беше в по-обилните дни, просто по-обилен. Имаше същата продължителност. Полови контакти не съм имала, защото приятелят ми замина на път. Този месец ми закъснява вече  3 дена и не знам от какво може да е? Може ли да е от ескапел въпреки че първия път ми дойде навреме?

# 470
  • София
Щом имаш закъснение, си направи тест.
Може да е от хапчето, защото се разбутват хормоните.

# 471
Малко съм паникьосана. Миналия месец пих ескапел след полов акт, за всеки случай. Нещо ми стана и реших за по сигурно. Дойде ми на деня когато трябваше. Беше в по-обилните дни, просто по-обилен. Имаше същата продължителност. Полови контакти не съм имала, защото приятелят ми замина на път. Този месец ми закъснява вече  3 дена и не знам от какво може да е? Може ли да е от ескапел въпреки че първия път ми дойде навреме?
Колко време имаше междухапчето и настъпването на цикъла ?

# 472
Между хапчето и цикъла имаше горе долу половин менструация. Дойде си ми навреме. Следващият месец обаче ми закъсня с 3 дни. Беше нормален и не се притесних, но този месец пак ми закъснява с няколко дена вече и какво ли не ми минава през главата. Четох, че кисти се получавали, дали ще се махнат ако имам такива. Страх ме е да отида на лекар вече. Имах фарингит около седмица и половина и пих много чайове с лимон и витамин ц, и противоалергично, даже още не е минало. Не знам дали би имало връзка. Но този цикъл защо не идва. Знам, че е нормално да закъснява и да има промени, аномалии, просто от години ми е бил като швейцарски часовник. От единия яйчник на 29-30 ден, от другия 27-28 ден. Тренирам активно силово, и последните два месеца малко повече, но не съм отслабвала.

# 473
  • София
Според мен е от Ескапел и даже леко ти се разминава с хормоналните подскоци от хапчето. За първи път чувам за опасност от кисти от точно този медикамент.
За твое успокоение е най-добре да отидеш на лекар, макар че всичко звучи нормално.

# 474
  • София
Всяко средство за разбъркване на тия хормони може да доведе до поява на кисти, че и други неща.
И все пак може да ти закъснява и заради болест и заради това, че си пила Витамин Ц.

# 475
Да, за разбъркване в хормоните и появяване на кисти говоря, не е доказано, но знам ли. Сега като казахте и други неща, започвам да се притеснявам за тумори, дано чак такива неща не причинява. Повече не бих го пила това хапче, преди 6-7 година пак пих, но нямах никакви странности. Много ме е страх, тези кисти как ще се махнат знаете ли? Ако се е получило това

# 476
  • София
Не съм казала, че са се получили кисти камоли тумори Grinning Моля Ви!
Вероятно Ви закъснява както казах заради това, че сте боледувала и пиете витамин Ц. Може да е от притеснение също.

# 477
  • Пеликания
Не се вглъбявайте. Нормално е на всяка жена през живота й да се случи да й закъснее цикъла с няколко дни. На мен ми се случва няколко пъти в годината, а ми е точен на 28 дни, и дори този месец ми закъсня с 7 дни, отдадох го на това, че бях болна и пих антибиотик и смяната на времето, което е голям фактор. Важно е да не се пропуска цитонамазката всяка година и редовните профилактични прегледи при АГ.

# 478
Разбирам, но пък не съм пила нито антибиотик нито съм имала температура, просто много гаден фарингит, нямах глас и ме болеше гърло, още не е минало напълно даже. Дано не е нищо страшно, ще изчакам още малко, че много ме в страх да отида на лекар. Цитонамазка съм правила преди 4 месеца, на ехограф не са ме гледали скоро.

# 479
Здравейте, не можах да намеря друга тема затова пиша тук. Попринцип цикълат ми през последните месеци много ми е редове(или на 24 или на 25ти ми идва) Последната ми менструация беше на 24 февруари, а преди това на 21ви правих секс, без презерватив(виновна съм знам). После март месец рязко намалих храната и приема на течности и тогава когато трябваше да съм около овулация не се възбуждах изобщо, а попринцип когато съм в овулация 24/7 съм възбудена. По скоро тези симптоми се появиха 10 дни по късно от предполагаемата дата. Днес сме 29 март и ощр не ми е дошло🙄. Според вас има ли шанс да съм бременна(март месец не съм правила секс) и да допълня че впоследствие разбрах че имам инфекция на пикочните пътища и ме пращат на изследвания,но вече в понеделник.

Общи условия

Активация на акаунт