Ескапел

• 45 945
  • 499
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте. Имам въпрос знам може да ви звучи глупаво, но се притиснявам и искам мнение... На 17 февруари имах полов контакт беше с предпазни средства, но в началото поради бурни страсти поне 2,3 мин мина без презерватив после вече си беше. Презерватива не беше скъсан след половия акт погледнахме. Мина се време, но се притиснявах чудех се дали да си взема Ескапеле, но си казвах, че е безсмислено да се тровя, но накрая на 24 час го взех и изпих. Мина се време и някъде 7,8 дни след половия акт ми дойде цикъла. На 25 февруари. От 17 февруари съм нямала никакъв полов контакт до сега. И следователно си сметнах кога трябва да ми дойде от последния цикъл и се падаше на 3 Април, но ме хвана параноята и си направих тест лентичка на 31 Март теста беше отрицателен не беше с първата урина... Та на 2 ми дойде вечерта срещу 3,но беше 4 дни, а ми е 6 и се притисних да не съм в цветна бременост тъй като около мен всички говорят за цветни бремености и се притисних да не съм в такава. Изчаках казах си, че няма да се филмирам, но след цикъла бях много притиснена. И наскоро направих отново тест лентичка на 22  Април, но не беше с първа урина... И се чудя възможно ли е двата теста отрицателни да не са достоверни. И какво бихте ми казали като мнение? Благодаря Ви предварително извинявам се, но ставам паник когато става въпрос за бременост...

# 481
  • София
Съвременните тестове са изключително прецизни и е почти невъзможно да дадат два фалшиви отрицателни резултати. Освен това шансът да си бременна е нищожен.
За да си напълно спокойна, консултирай се с гинеколога си.

# 482
Благодаря за мнението. Приятен ден!

# 483
Здравейте, аз все още съм във филма. Януари месец бях пила ескапел, цикълът ми дойде навреме и беше всичко нормално. След това обаче последните три месеца ми закъсняваше с няколко дни, от 28-30 ден, започна да ми идва на 34-33 и сега последно 32 ден. Последният месец ми е по- слаб, даже 4ти ден е много слабо, а по принцип ми е по-силен. Тренирам интензивно и от горе долу 3-4 месеца още по усилено, заради предстоящи събития, не съм отслабнала, но имам покачена мускулна маса и малко килограми. Тази седмица много интензивни тренирах и по време на самия цикъл, дали от това не е и по -слаб? Случвало ми се е и преди сякаш, но чак толкова по-слаб май не.

# 484
Здравейте, искам да попитам за мнение, дали на някоя и се е случвало и ако може да сподели кое за нея е било нормално и кое се е променило: Преди 8 дни с приятеля ми правим незащитен полов акт, като той не свършва в мен. На следващия ден проверявам в приложението което ползвам за следене на цикъла и виждам че съм била във един от дните на овулация (не като е била най-силна, по все пак овулация). В паниката той ме посъветва да взема хапче Ескапел. Приемам го в деня след половия контакт тоест минали са около 23-24 часа от половия контакт. На този ден ми няма нищо, но от следващите започва една болка в корема, която се намира в средата на корема и подкрепено слиза надолу под пъпа. Пих ношпа, но не помогна. Онзи ден ме заболи всякаш ще ми идва цикъла, а той би трябвало да дойде след седмица по принцип. Погледнах си бельото и имах кафяво зацапване. Попитах приятелка за мнение каза ми че това е обичайно след прием на Ескапел имало доста странични е ефекти. Сега от 2 дни имам кафяво течение като цикъл но тъмно, корема ме боли само вечерно време. Искам да попитам ако някоя е имала опит дали знае това нормално ли е, колко дни продължава това течение от стара кръв, защо го има, проблемно ли е? Също така имате ли представа трябва ли да очаквам цикъла си след една седмица както беше по график или това се счита за цикъла ми този месец ? Има ли за какво да се притеснявам? Благодаря на отговорилите !

# 485
  • София
Може за месеци напред да объркаш нещата и не, това не ти е цикълът.
Ползвайте презерватив с прекъснат акт и не припарвай повече.
Моя приятелка половин година след това не може да се оправи.

# 486
  • София
Нормално е, същите нежелани реакции са описани и в листовката.
Ако другия месец обаче отново цикълът не е нормален, отидете на гинеколог. Обикновено промените засягат само един цикъл.

# 487
Може за месеци напред да объркаш нещата и не, това не ти е цикълът.
Ползвайте презерватив с прекъснат акт и не припарвай повече.
Моя приятелка половин година след това не може да се оправи.

Имате ли идея как се възстановява цикъла след такова нещо?

# 488
Времето?

# 489
  • София
Обикновено до 1-2 месеца се нормализира. Няма нужда от излишна паника.

# 490
Здравейте и аз с моя проблем на 16ти август стана белята а трябваше да ми дойде попринцип днес (19.08) но аз имам доста сериозни симптоми в деня когато ми идва цикъла още преди да е дошъл на 16ти изпих ескапел буквално 15мин след случката и като си го изчислявам уж съм била в дни след овулация и буквално седмица преди цикъл но той така и не дава сигнали да дойде скоро нормално ли е това? Говорих с мои приятелки които са пили хапчето и до два три дни си им е идвало а при мен това не е така да не говорим че за втори път го пия в рамките на 5 години и първия път имах ужасно много странични ефекти този път нито един това възможно ли е да значи че не е подействало? Толкова се филмирах че си запазих час за гениколог утре макар че със сигурност няма да се види нищо но поне да види дали съм пред цикъл или не а и въпроса ми е ако направя кръвен тест за бременност 5 дни след случката ще излезе ли верен резултат или по-скоро не?

# 491
  • София
Рени, не ти трябва сега час за доктор. Дори да има нещо - странични ефекти или бременност, нищо няма да се разбере.
Според мен, вероятността да си бременна е нулева.
Тест за бременност се прави поне 14 дни след предполагаемия забременителен акт.

# 492
Рени, не ти трябва сега час за доктор. Дори да има нещо - странични ефекти или бременност, нищо няма да се разбере.
Според мен, вероятността да си бременна е нулева.
Тест за бременност се прави поне 14 дни след предполагаемия забременителен акт.

Благодаря за успокоението❤ още по-голямо успокоение е че ми дойде и всичко е наред

# 493
Здравейте!  Два дни след приключване на цикъл след половия акт с приятелят ми презерватива ни се скъса ( по принцип винаги го проверяваме на мивката с вода, този път го проверих и аз още един път но за разлика от първия път когато нямаше проблем, втория път видях че е скъсан, може да съм го скъсала с ноктите). За всеки случай реших да пия ескапел. Нямах никаква симптоми до 7ден след приема когато се усещам по подпухнала и с чувствителни и болезнени зърна. Нямам никакви други симптоми - зацапване, гадене и т.н.. Имам редовен цикъл (28 дни), към момента все още има време докато ми дойде - след 9 дни по график, но сега след хапчето може да е различно. Много се притеснявам, защото не виждам чувствителност на гърдите да е симптом от хапчето. Някой имал ли е такъв симптом след прием на ескапел? Възможно ли е да е от бременност?
Извинявам се, ако вече е коментирано по - рано

# 494
Здравейте!  Два дни след приключване на цикъл след половия акт с приятелят ми презерватива ни се скъса ( по принцип винаги го проверяваме на мивката с вода, този път го проверих и аз още един път но за разлика от първия път когато нямаше проблем, втория път видях че е скъсан, може да съм го скъсала с ноктите). За всеки случай реших да пия ескапел. Нямах никаква симптоми до 7ден след приема когато се усещам по подпухнала и с чувствителни и болезнени зърна. Нямам никакви други симптоми - зацапване, гадене и т.н.. Имам редовен цикъл (28 дни), към момента все още има време докато ми дойде - след 9 дни по график, но сега след хапчето може да е различно. Много се притеснявам, защото не виждам чувствителност на гърдите да е симптом от хапчето. Някой имал ли е такъв симптом след прием на ескапел? Възможно ли е да е от бременност?
Извинявам се, ако вече е коментирано по - рано

Симптом е че ще ви идва цикъла най-вероятно аз преди цикъл 4,5 дни винаги ме болят гърдите а и при мен ескапела си проработи на 99% и ми закъсня само с 2 дни

Общи условия

Активация на акаунт