Ескапел

• 48 224
  • 518
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, имам няколко въпроса относно хапчето Ескапел. Менструацията ми по принцип не е много редовна и почти винаги закъснява. В последните 3 месеца обаче, беше наред. Освен последния 4-ти, в който закъсня с 2 седмици. Седмица след края на менструацията ми имах непротектиран полов акт и стана "гаф". След 10 часа пристъпих към пиене на хапчето Ескапел. Около 8 часа след това изпитах леко гадене и болки в долната част на корема. Това нормално ли е? Проблем ли е, че съм  го изпила дори и цикълът да ми е нередовен? Ще повлияе ли на ефекта на хапчето?
Едва същия ден е, а не спирам да се притеснявам дали хапчето е проработило... Боя се, ако менструацията ми закъснее, не защото по принцип си закъснява, а защото съм бременна. Има ли някакъв начин да разбера? Параноята ме изяжда отвсякъде.

# 421
  • София
Гаденето е нормално.
Нередовен цикъл не е пречка.

След 2 седмици си направи тест за бременност.

# 422
Здравейте! На 7.10 се наложи да пия ескапел след скъсан презерватив, след всичко което прочетох за това хапче цикъла си ми дойде на време на 21.10 и беше до 26.10. На следващия ден правихме секс с приятеля ми като той просто реши, че трябва да свърши в мен ( не изцяло) без дори да коментираме това нещо. На следващия ден пих ескапел за втори път и въпроса ми е дали хапчето би помогнало в тази ситуация ?

# 423
  • София
И без Ескапел шансът за забременяване е бил малък. И, да, хапчето би трябвало да си свърши работата.
Но обмислете начин за предпазване извън прекъснатия полов акт.

# 424
След като ще пиеш Ескапел като бонбонки защо не си вземеш цяло пакетче?  Утре онзи пак ще реши да свърши в теб (няма значение, че не изцяло, каквото и да значи това) и поне няма да се разкарваш до аптеката...

# 425
Какво значи изцяло?

# 426
Значи че половината беше в мен останалото навънка и не, не съм решила да пия ескапел "кати бонбонки" за тия 27 години ми се случва за първи път и не питам как да го пия, дали като бонбони или като каквото и да е, а дали има шанс за бременост  и преди да кажете отиди на лекар имам час чак на 04.11

# 427
  • София
Скрит текст:
Значи че половината беше в мен останалото навънка и не, не съм решила да пия ескапел "кати бонбонки" за тия 27 години ми се случва за първи път и не питам как да го пия, дали като бонбони или като каквото и да е, а дали има шанс за бременост  и преди да кажете отиди на лекар имам час чак на 04.11

Шансът е пренебрежимо малък.
Говори с лекаря за противозачатъчни.

# 428
  • София
Деница, когато пиеш ескапел 2 пъти в рамките на 5 дни, си е точно като бонбонки.
Това не са противозачатъчни.
Или започвай противозачатъчни, или си намери друг мъж, защото това, което си причиняваш сама на организма, е престъпно просто!

# 429
Не е в рамките на 5 дни... Първото хапче е изпито на 7.10 а второто хапче е изпито на 27.10

# 430
Здравейте! На 7.10 се наложи да пия ескапел след скъсан презерватив, след всичко което прочетох за това хапче цикъла си ми дойде на време на 21.10 и беше до 26.10. На следващия ден правихме секс с приятеля ми като той просто реши, че трябва да свърши в мен ( не изцяло) без дори да коментираме това нещо. На следващия ден пих ескапел за втори път и въпроса ми е дали хапчето би помогнало в тази ситуация ?
Как така реши да свърши във вас без ваше съгласие? Ако мъж ми стори подобно нещо, веднага бих прекъснала всякакви взаимоотношения. Не може да прави нещо против волята ми и да вреди на здравето ми. Този мъж няма уважение към вас и сте му секс играчка.

# 431
Здравейте, дами! Трябва ми Вашата помощ и мнение от личен опит. Преди две седмици (на 4.11) с приятеля ми имахме непротектиран акт, който се състоеше два последователни пъти. Аз реших на следващият ден (около 14-15 часа по-късно) да пия Ескапел за всеки случай, при което на 12.11 ми дойде. Отбелязвам, че последната ми реална менструация беше от 23-27.10. Предизвиканото от хапчето кървене продължи 4 дни до 15.11 включително и след това имах само кафяво зацапване до днес, когато започнах отново да кървя. Някоя имала ли е подобна случка? Има ли за какво да се притеснявам? Писах на гинеколожката и ми каза да си направя тест, но ме е много страх (на 18г. съм)

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 11:54 от Не се сърди, човече

# 432
Направи си тест не се чуди няма от какво да те е страх

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 11:54 от Не се сърди, човече

# 433
Пиенето на Ескапел не е безобидно и след това се получават такива аномалии.
Другия път не се навивай на незащитен акт, защото всичко това се отразява на твоето здраве. Погрижи се ти за сигурна контрацепция, недей да разчиташ на добрата воля на партньора.

# 434
Какъв тест те съветва да правиш?
Ескапел е хормони и шок за организма, а не вит.Ц
Ще се нормализира

Общи условия

Активация на акаунт