Ескапел

• 46 019
  • 500
  •   2
Отговори
# 450
Разбирам Ви , права сте! Но в случая питам за себе си тъй като търся съвет, отговори като този не са ми от помощ. Това е станало снощи а хапчето ще го пия след два часа някъде, действието му е до 72 часа

Прочети листовката и прецени дали си готова да поемеш риска. Никой не може да ти каже дали да пиеш или не хапчето. Консултацията с лекар също е добра идея.

# 451
  • София
Скрит текст:
Здравейте дами, имам нужда от съвет , но първо искам да ви обясня съответната ситуация, с приятелят ми правихме незащитен секс, аз съм на 19г и той усети че ще свършва и го извади и свърши веднага и се опасявам да не е попаднало нещо в мен и обмислям прием на Ескапел, но до сега не съм пила , моля за съвети и според вас как стоят нещата, вече не съм в овулация мина ми и пише че шансът е нисък. Очаквам този месец цикъла си около 20ти а днес е 9ти и се притеснявам за странични ефекти! Някой който е пил Ескапел може ли да даде мнение?

В кой период от месечния си цикъл си?

# 452
Здравейте на 04.01 пих Ескапел нормално ли е днес на 10.01 да ми подрани и да ми дойде,защото имах зацапване с кафяво течение на 09.01 а днес на 10.01 започва да се изчиства и да е само кръв.Би трябвало да ми дойде след 20ти това са 15дни след последния ми цикъл.

# 453
Ескапела обърква хормоните. В това хапче няма нищо нормално, за мен лично е логично след приема и в тялото ви да няма нищо нормално. Хора, четете листовките преди да се тровите... Аз не мога да разбере, защо като не искате бебета не се пазите. Наистина ми направи впечатление, че всеки ден питат за ескапел или дали съм бременна ако... Ами пазете се.

# 454
  • София
Възможно е да е прокървяване заради разбърканите хормони от хапчето. Възможно е и цикълът да е подранил заради него.
В следващите няколко месеца не е изключено да има и още аномалии, не се шашкай.

# 455
  • София
Здравейте на 04.01 пих Ескапел нормално ли е днес на 10.01 да ми подрани и да ми дойде,защото имах зацапване с кафяво течение на 09.01 а днес на 10.01 започва да се изчиства и да е само кръв.Би трябвало да ми дойде след 20ти това са 15дни след последния ми цикъл.

Да, пише си го вътре в листовката за употреба.

# 456
Здравейте, мислите ли че ако си пил ескапел в пика на овулацията има шансове да не подейства?

# 457
  • София
Здравейте, мислите ли че ако си пил ескапел в пика на овулацията има шансове да не подейства?
Не, действа си.

# 458

Действа си , запечатва портата и не пуска плувци.

# 459
Здравейте дами,искам да ви попитам наложи се да пия ескапел и след като го изпих ми дойде 15 след хапчето.Сега кога да очаквам следващия ми цикъл?

# 460
Здравейте дами,искам да ви попитам наложи се да пия ескапел и след като го изпих ми дойде 15 след хапчето.Сега кога да очаквам следващия ми цикъл?
А на кой ден от цикъла е пит Ескапел ?
Би трябвало да е редовно( след 28 дни), но в действителност хормоните се разбързват и може да те изненада по-рано или по-късно с няколко дни.

# 461
Активната съставка на Ескапел е левоноргестрел 1.5 mg. Левоноргестрелът НЕ действа, ако вече си в процес на активна овулация, или вече си овулирала. Не пречи дори на имплантацията, ако има оплодена яйцеклетка, защото количеството левоноргестрел в хапчето е твърде малко, за да направи каквито и да е промени по маточната лигавица (т.е. да я изтъни, да я направи негостоприемна за имплантация на бебе). Количеството е нищожно в сравнение с това в противозачатъчните, които се приемат с месеци и години и правят реални промени по ендометриума.
Тоест хапчето за спешна контрацепция не действа винаги, затова има и толкова забременели дами въпреки употребата му.
Много изчетох и се учудих колко е ограничено всъщност действието му...

# 462
Здравейте! Изчетох доста по темата и съм доста притеснена. Аз съм жена с две деца, информирам се много преди да приема каквото и да е. Но преди няколко дни, ми се наложи да пия Ескапел. Бях в пристъп на паника, прочетох листовката и някои мнения в интернет и реших да го изпия. След това обаче се зачетох по обстойно и съжалих на момента. Много съм притеснена, не от факта дали ще е подействало или не, а от факта че може да доведе до дългосрочни последствия, болести и т.н. Искам да попитам някоя от вас, може и медицинско лице или просто да има информация, попадали ли сте  на научни статии или нещо от този род, относно тези страшни неща за които прочетох? Благодаря ви предварително!

# 463
  • Пеликания
Ако не се пие редовно няма никакви проблеми. Пила съм два пъти преди повече от 7 год. и все още съм жива и здрава. Единственото обърква малко хормоните и цикъла може да се промени.

# 464
  • София
Здравейте! Изчетох доста по темата и съм доста притеснена. Аз съм жена с две деца, информирам се много преди да приема каквото и да е. Но преди няколко дни, ми се наложи да пия Ескапел. Бях в пристъп на паника, прочетох листовката и някои мнения в интернет и реших да го изпия. След това обаче се зачетох по обстойно и съжалих на момента. Много съм притеснена, не от факта дали ще е подействало или не, а от факта че може да доведе до дългосрочни последствия, болести и т.н. Искам да попитам някоя от вас, може и медицинско лице или просто да има информация, попадали ли сте  на научни статии или нещо от този род, относно тези страшни неща за които прочетох? Благодаря ви предварително!
Естествено, че трябва да ги пише в листовката тъй като всяка втора жена го взима като бонбони без да мисли за последствията. И да, ако се объркат хормоните винаги има последствия Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт