Отговори
# 1 095
Аз не виждам никакви коментари - пише, че са 0.
И изказването не е на Карбовски.

# 1 096
Коментарите не знам защо не ги виждам, но попаднах в същата медия на друга интересна гледна точка за насилието в училище от Мажд Алгафари.
https://www.lentata.com/page_13887.html

"През последните 30 години новата система възпита децата да нямат уважение към социалните корени като учител, полицай, съсед, по-възрастен и други.

Сега с новите промени за ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ ще възпитат у децата и неуважение към родителите.

Сега децата ще започнат да се държат с родителите си както си поискат, защото ще знаят, че, ха, си му посегнал или причинил болка, ще бъдеш наказан строго.
...
Разбира се, в никакъв случай не подкрепям използването на бой срещу друг човек за решаването на проблеми, но си има моменти, където това те кара да подчертаеш кой ръководи глутницата."

# 1 097
Аз не виждам никакви коментари - пише, че са 0.
от Фейсбук.

# 1 098
Ами къде са тези коментари?
Откъде да знам, че не си ги измисляш?

# 1 099

Мисля, че трябва да имаш/инсталираш /?/ някакво приложение за Фейсбук, за да ги виждаш.

# 1 100
Ако имаш Фейсбук иди на профила на Карбовски ,там е пуснал статията

# 1 101
Оо, Амон Ра, остави, остави... Това е адвокатът на г-н Пера!!! Как! Най-правите и безгрешни хора в света. Боят бил излязъл от рая... ЖДБ! Значи, затворниците защо искат да излизат от затвора, там нали ги бият всеки ден... Райско е някак си... И в училищата е рай. А селските пръчки в банята са царици, ми как.... За Черен Сапфир не й ли извадиш достоверен линк, не го зачита. Тя работи само с дефиниции.

Вейпор, а! Виж тук явно съм в грешка, за която ще се поправя. Само мернах заглавието, не съм чела, сега съжалявам много, че не съм отворила да го видя. Виж, сама попаднах в капана си - човек трябва да си проверява инфото. Сега съм сигурна, че Черния Сапфир ще изживее триумф! Joy

Сапфир, заповядай. "Ситуацията на децата в България", Уницеф.
https://www.unicef.org/bulgaria/ситуацията-на-децата-в-българия

Вени, не е съвсем така. Съфорумката си направи експеримент с детето си като изкриви думите от темата и ги сведе до "ако трябва да те накажа, кое предпочиташ - да ти взема нета или да ти бия един шамар", при положение, че тук говорихме не за ей така вземане на нещо, а за мотивация, за организиране на времето, за задълженията като писане на домашно да са на първо място, а забавлението в нета - на второ. Разбира се, че на 10-11 годишно дете, ако му кажеш така, то с акъла си на дете какво друго ще ти каже? А съфорумката го даде тук като "доказателство" едва ли не, ето - децата предпочитат да ги набият... Някой дори цитира и детския филм: "А Петьо само го бият и толкова".... Ех, ех, кой чии думи криви...

# 1 102

Какво е това? Има някакви данни без да се каже кой какви проучвания е правил и с какви въпросници.

# 1 103

Не ти се отваря линкът.

# 1 104

Какво е това? Има някакви данни без да се каже кой какви проучвания е правил и с какви въпросници.

За 74 страници, за трети път го пускам, Вейпор. Ти нали всичко четеш? Как досега не го видя.
Предлагам да пишете на Уницеф, да ги питате за методологията, по която са работили.
Може да се окаже, е цялото Уницеф е една прикрита конспирация, която бори най-здравословното чувство на света - страха, а и която бори най-възпитателния начин - шамара. Може да разклатите цялата Уницеф!! Може да обърнете света, дет се вика!
Венсеремос!
Ще победим!!!

# 1 105
Правилният линк
https://www.unicef.org/bulgaria/%D1%81%D0%B8%D1%82%D1%83%D0%B0%D … D1%80%D0%B8%D1%8F

Видях го и точно затова питам - не мисля, че УНИЦЕФ е прикрита конспирация, но мисля, че може да се е доверила неоправдано на някоя организация неясно с какви мотиви. Няма да е за пръв, нито за последен път.

Вени, не е съвсем така. Съфорумката си направи експеримент с детето си като изкриви думите от темата и ги сведе до "ако трябва да те накажа, кое предпочиташ - да ти взема нета или да ти бия един шамар"... Разбира се, че на 10-11 годишно дете, ако му кажеш така, то с акъла си на дете какво друго ще ти каже?

Т.е. това дете с право на мнение  смята, че лишаването от нет ще му бъде по-травматично от шамара, но ти отказваш да се съобразиш с мнението му, защото "с акъла си на дете какво друго ще ти каже"?

# 1 106
Правилният линк
https://www.unicef.org/bulgaria/%D1%81%D0%B8%D1%82%D1%83%D0%B0%D … D1%80%D0%B8%D1%8F

Вени, не е съвсем така. Съфорумката си направи експеримент с детето си като изкриви думите от темата и ги сведе до "ако трябва да те накажа, кое предпочиташ - да ти взема нета или да ти бия един шамар"... Разбира се, че на 10-11 годишно дете, ако му кажеш така, то

Т.е. това дете с право на мнение  смята, че лишаването от нет ще му бъде по-травматично от шамара, но ти отказваш да се съобразиш с мнението му, защото "с акъла си на дете какво друго ще ти каже"?

Оо, Вейпор, недей така примитивно... Възпитанието се гради от първия ден. Отговорност на родителя е да научи детето си кое е правилно и кое не. От ден 1 в живота си детето трябва да се учи, че удрянето, боят и т.н. са неправилни неща, че то не бива да ги приема, не бива да е съгласно с това да е бито, че те не помагат, не са алтернатива и т.н. Ако го бият - освен физически, унижават го и психически. Още на 24 месеца детето е готово да разбере, че конфликтите се решават без агресия, а със споразумение и с говорене. До 3-4 та годинка, трябва да е усвоило това... Това детето на 10-11 години трябва да го знае отлично. Другото са измишльотини....

# 1 107
Ина Бамбина, нека тогава вашия съпруг да отговори на въпросите като юрист. Аз безплатно превеждам и обяснявам, вадя статистики, вие сега за едни елементарни юридически отговори ще се стискате. Simple Smile

# 1 108
Оо, Вейпор, недей така примитивно... Възпитанието се гради от първия ден. Отговорност на родителя е да научи детето си кое е правилно и кое не. От ден 1 в живота си детето трябва да се учи, че удрянето, боят и т.н. са неправилни неща, че то не бива да ги приема, не бива да е съгласно с това да е бито, че те не помагат, не са алтернатива и т.н. Ако го бият - освен физически, унижават го и психически. Още на 24 месеца детето е готово да разбере, че конфликтите се решават без агресия, а със споразумение и с говорене. До 3-4 та годинка, трябва да е усвоило това... Това детето на 10-11 години трябва да го знае отлично. Другото са измишльотини....

Момент, сега вече те разбрах. Ако учиш детето си, че ако ти  понякога във възпитателни цели го наказваш физически, това значи, че го унижаваш и психически, то до 3-4-та си годинка ще е свикнало с тази мисъл, ще се чувства унижено, ако го плеснеш и съответно ще се травмира.

Вероятно ще се чувства унижено психически и ако го лишиш от нет.

Коя е правилната мярка да определиш границите?

Fenris, надявам се, че всички пишем безплатно в този форум, за да изложим собствената си гледна точка. Нека не си приемаме мненията за професионални консултации.

# 1 109
Аз не исках да се намесвам ,но в подкрепа на Мари и Френсис ,ще постна една дискусия под една статия на Карбовски
https://www.lentata.com/page_13882.html?fbclid=IwAR12QAv_3a45Qjt … US68z2sdbQO31ro5o
Всички коментари са в този стил=

децатами са над 40 години и са момичета, но тоягата в банята още е там . Кроткото и присъствие значеше много за тях. Не се е налагало да я използвам , но и внуците знаят какво е предназначението на този уред и защо не се изхвърля. Шамарите и наказанията не са ги подминали. Сега обаче ми задават въпроси как съм могла да се справя сама, защото сега разбират голямата отговорност да си родител .
И=
Съгласна съм с вас. Едно време мойта баба като ни шамаросваше по дупето казваше: " Боят е излязъл от рая!"
И
, съгласна и подкрепям! Шамаросването е
възпитателно, в някои случаи
От сто и кусур коментара ,почти всички са в този стил.

Нямам думи просто. Иначе в България абсолютно не се бият децата. Аз мисля наистина да се оттегля от темата. Прелива се от пусто в празно, едни и същи неща се преповтарят, едни и същи лъжи през интервали отново се пускат в обращение. Убедена съм, че е пълно с платени тролове от разни кухи организации, а на мен никой не ми плаща да използвам свободното ми време да оборвам лъжите.

Общи условия

Активация на акаунт