Отговори
# 1 215
  • Пловдив
Защо детето не трябва да бъде най-важния човек в семейството. http://mozache.com/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D … T9gccI__rmEGLWnF0

# 1 216
  • Най-красивата страна
О да, вече половината свят разбра как в Норвегия се отнасят към децата.Много,, човешко,, е да откъснеш дете от родителите му и да го изпратиш при двойка гейове ...

# 1 217
Ама аз не съм се и надявала да ми кажете любезно "добро утро" като се събудихте... CoffeeCookieNotes

Добавям:
Котка в чизми, извинявай, но това е поредният писател на книги, които трябва да се продават, защото той с това се издържа. Това не е педагог, не е лекар, не е психолог, не е социолог дори. Това не е човек, който работи с деца - всеки ден. Това е колумнист, журналист. Човекът е написал 15 книги, в които от позицията на напредналите си годинки, разбира се, че ще защитава старите методи на работа с децата - страх, подчинение, малко бой, наказания. Мерси, но не ми го давай за пример.

Милка подаде интересно инфо, малко е ЕЖК, но ще се закача за него. "Госпожата, която е обикаляла, според свидетели, е говорела за пренаписване на приказки и замяна на мъжки имена с женски, за да се премахват половите стереотипи." И е прекрасно да има такива възможности! Защо едно момиче да не може да е смел герой в приказка, а да е вечно плетачката на коприва или готвачката на баща си и лошата мащеха? Или трябва да е вечно малката палечка, която е обречена да се ожени за гадния кърт? Жените трябва да са все до печката и да плетат ли, или да се женят по нареждане? А защо едно момче да трябва да играе вечно ролята на лошия вълк? Не може ли да е Червеният капелко, който също иска да иде да види болната си баба (а защо да не е болен дядо), но по пътя да срещне лошата Лисица (момиче), която да иска да го изяде? Какво му е лошото на това? Това ли е причината, поради която родителките вдигат врява?

Чек Плийз, извинявай, мила, но аз имам един единствен профил, както и пиша само своите собствени мнения. Други тук пишат искания от името на "НИЕ" и ги точкуват, както и други пишат от няколко профила, дават линкове към кантората на мъжа си, пускат про-руски фейк линкове и т.н. Объркала си се нещо. 80 страници са. Прочети пак!

Вени, поредната куха пиратка гърмиш във въздуха. Под гръмкото заглавие " Внимание! Джендъри …" всъщност пише, че е правена презентация пред УЧИТЕЛСКИЯ колектив, а не пред децата. Пуска се снимка с подвеждащо съдържание и хайдееее - всички гракват в един глас, кой чел, кой само картинки гледал... Без проверка, без втора позиция, тотално ЕДНОСТРАННО представена историйка, от която обаче става ясно, че човекът, правил презентацията, е професор Емилия Евгениева-Ченгелова, която работи за БАН, в Института за изследване на обществата и знанието. Откога родителите могат да казват кой от Българската Академия на Науките има право или няма право да прави презентации, а може би и да провежда своите научни изследвания, сред учителските колективи??? Как мислите, един професор идва в Бургас и хоп - ей така, влиза в една градина и почва да говори на децата някакви неща за гей-хората?? Не е имало никакво съгласуване с Община, с инспекторат, предварително съгласие, нищо не е записано на хартия или дигитален носител, нищо, така ли мислите? Извинявайте, но аз избирам да вярвам на човек от БАН, а вие си вярвайте на шушу-мушу и големите очи на страха. То от цялата тема стана ясно - децата искаме да си ги гледаме в страх и със шамари.... Ако майките трябва да свършат нещо - ще поканят Азис да пее, а Кулагин да гримира абитуриентките. Но ако е БАН да свършат нещо - оооо, тревога, аларма, внимание! джендъри….

Черен Сапфир и Сирена, как не ви е срам да говорите такива неща, момичета? Форумите на бг-мамма винаги са били за всички майки на всички деца. Имаме форуми за всякакви групи родители с деца, има и предостатъчно теми, в които се пита "а как да му засиля интереса". Как може така да лепвате етикети на форумите и на всички майки с деца, които пишат тук???
Цитат
Тук няма особен смисъл, защото основните спорове са дали децата да почват да учат чужди езици от 1 или от 3 години.
Цитат
В този форум под "развитие на потенциала" се има предвид доста височко ниво, тоест да приземиш детето в професия, която използва абстрактно мислене или високо ниво на креативност. Това може да изисква интензивно внимание, особено в академичната част.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 12:27 от Маpи

# 1 218
О да, вече половината свят разбра как в Норвегия се отнасят към децата.Много,, човешко,, е да откъснеш дете от родителите му и да го изпратиш при двойка гейове ...

Не се съмнявам, че ''цял свят'' е чул лъжите, да. Пък в Норвегия само хомосексуални живеят. Няма нито един хетерофил. Пак дочуто от ''цял свят''. Смешни сте.

Мари, приемам го за комплимент, че мислят, че сме един и същ човек Simple Smile

# 1 219
  • София
А колко педофили са допустими в системата им?
Та да кажем Е, какво да се прави, шанс...

# 1 220
А колко педофили са допустими в системата им?
Та да кажем Е, какво да се прави, шанс...

Защо питаш мен? Нали е всеприета форумна истина, че всички в системата са педофили? Хомосексуални, педофили, лоши хора, абе един нормален човек няма. То се знае. Даже има закон, според който всички деца на чужденци се отнемат и задължително се дават на хомосексуални двойки. А всички хомосексуалисти са лоши хора, както знаем. Нали така беше? Ама как се казваше този закон сега. Сигурно ти и другите от твоя ''лагер'' знаете как се казва той. Това ви е версията накратко.

Трябва да уточня за наивните и лековерните, че ''фактите'' от този пост са разпространявани лъжи във форума.

# 1 221
Името си госпожата сама е публикувала като е дала линк към фейсбука си. Там наистина е страшно.

# 1 222
  • Пловдив
Ама аз не съм се и надявала да ми кажете любезно "добро утро" като се събудихте... CoffeeCookieNotes

Добавям:
Котка в чизми, извинявай, но това е поредният писател на книги, които трябва да се продават, защото той с това се издържа. Това не е педагог, не е лекар, не е психолог, не е социолог дори. Това не е човек, който работи с деца - всеки ден. Това е колумнист, журналист. Човекът е написал 15 книги, в които от позицията на напредналите си годинки, разбира се, че ще защитава старите методи на работа с децата - страх, подчинение, малко бой, наказания. Мерси, но не ми го давай за пример.

Позволи ми да не се съглася!   
Цитат
From 1971 to 1980, Rosemond worked as a psychologist and program director at various mental health centers in Illinois, Iowa, and North Carolina. He began writing his newspaper column in 1976, while Director of the Early Intervention Program at the Gaston-Lincoln Mental Health Center in Gastonia, NC. In 1978, the Charlotte Observer purchased the column and put it into syndication a year later. It now appears weekly in over 200 newspapers in the USA. From 1980 to 1990, Rosemond was in private practice as a family psychologist.

# 1 223
  • Чужбина
Мари,
Норвегия е на светлинни години пред България по отношение към и грижи за деца и възрастни с увреждания. Много светлинни години напред. Но Бай Ганьо се бори ...

А за Дарк-нета, педо-ринговете, високия процент деца наркомани в Норге-то, скандалите на международно ниво с Барневерн etc. си забравила да напишеш.

Потребителите, които живеят в крайморските градове, също могат да разкажат за тия твоите "светлинни години", но услужливо си мълчат.

# 1 224
Тези норвежци и всички скандинавци, плюс холандците, се напиват още в самолета, пряк свидетел съм.Неистова радост настава, когато разберат, че една малка водка при тях е на цената на бутилка в самолета.Това в самолета, на летището са пияни и клюмат по гишетата.В Слънчев бряг групи от тях са с мента в ръце сутрин, бягайки по крайбрежната алея ги заобикалям, явно закусват.

# 1 225
  • Най-красивата страна
Скандинавците са най-големите прасета.Няма други като тях.Те надминават дори англичаните и руснаците.
Скитат пияни ,правят секс по градинките като животни,повръщат ,пикаят навсякъде,където им падне,крадат по магазините.А накрая някои дори не помнят в кой хотел точно е багажа им..
Тези които са с деца обаче са направо за съжаление.Децата им се държат отвратително,а те не смеят да гъкнат.
Виждала съм как 5-6 годишно замерва майка си с храна в ресторанта,а тя седи и се хили...
Либерално възпитание....
А онзи ,който ритна камериерката помните ли го?

# 1 226
За огромна жалост на Фенрис и Мари, при всичките им усилия да убедят някого в своята теза, колкото повече хора участват в анкетата, толкова повече резултатът клони към намаляване на съгласните със Стратегията и увеличаване на несъгласните.

Типично манипулативно и изцяло лъжливо изказване.
Нали е всеприета форумна истина, че всички в системата са педофили? Хомосексуални, педофили, лоши хора, абе един нормален човек няма. То се знае. Даже има закон, според който всички деца на чужденци се отнемат и задължително се дават на хомосексуални двойки. А всички хомосексуалисти са лоши хора, както знаем. Нали така беше? Ама как се казваше този закон сега. Сигурно ти и другите от твоя ''лагер'' знаете как се казва той. Това ви е версията накратко.

Значи, Мари, Петър Николов бил мъж на Христина! Брей, голям детектив се извъди! Joy

Петър Николов не е съвсем случаен адвокат. И поне до миналата година не беше женен.
http://legalworld.bg/70882.advokat-petyr-nikolov-e-iurist-na-godinata.html

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 18:37 от Анонимен

# 1 227
Но за да се развие потенциала на едно дете, трябват усилия от родителя.... Ей това е болезненото изречение, което ви кара да подскачате... Това не е като да ти хвърлят една играчка и да ти кажат - играй си! Това не е като да ти напъхат телефона, за да има у дома тишина и спокойствие...Майката и таткото трябва да се напънат... Да положат усилия... Жалко е, че дори не се опитвате да го разберете...

Това ми звучи като обидно и напълно необосновано обобщение, направено от субективната гледна точка на човек, който може и да работи с деца, но има доста повърхностен/или целенасочено едностранчив/ поглед, основан главно на теориите и насоките, които са модерни и налагани в момента, въпреки спорната им и недоказана ефективност, но затова пък противник на всякаква информация извън техните рамки и отричащ всякакъв исторически опит /независимо от ефективността му/. Да уточня, че под противник на всякаква странична информация имам предвид пренебрежителното отношение към всичко, което не е в крак с последните повеи -  от  литературата на миналия век, която придобива неприятно актуално звучене, до оценки от типа на "стари методи не ми давай за пример" /цитатът не е точен/.

Съчетано с ровенето в семейни връзки, за да се изтъкват на абсолютно неясни основания като недостатък - мисля, че  се получава идеален образ на служителя, който би искал да държи контрола в свои ръце и да диктува правилата си на родителите и е съвсем ясно защо родителите не са във възторг на подобни хора да се дават повече правомощия.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 19:47 от Vapor

# 1 228
  • Най-красивата страна
Не,не всички в скандинавските страни са педофили,джендъри и ненормалници.Разбира се,че има и нормални хора.И точно те също се възмущават от това,което се случва с децата в тези страни .Тези хора участват в протестите,някои пишат статии,пишат книги...А други направо се изнасят от там..

# 1 229
....... самоук гений... Умение е да изслушваш хората, да успокоиш някого, да му вдъхнеш кураж, а пък ако ще и да не си знаеш таблицата за умножение до 10. Това е умение от палитрата на личностните, емоционалните и социалните умения. А за да изслушаш някого, трябва да си добре подготвен, да знаеш, да си научен да го правиш, да си разговарял много за живота с родителите си, да си бил поставян в различни ситуации, в обувките на другите.... Но за да се развие потенциала на едно дете, трябват усилия от родителя.... Ей това е болезненото изречение, което ви кара да подскачате... Това не е като да ти хвърлят една играчка и да ти кажат - играй си! Това не е като да ти напъхат телефона, за да има у дома тишина и спокойствие...Майката и таткото трябва да се напънат... Да положат усилия... Жалко е, че дори не се опитвате да го разберете...
Е, точно такъв "просветител" познавам, с "мисия",който/която изнася беседи из училищата, един от многото по подобни програми с неясно предназначение за простосмъртните. На какво обаче си е научило собственото си дете, тактично ще замълча. Рай е за шарлатани в момента.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 22:43 от bagira_s

Общи условия

Активация на акаунт