За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 74

• 42 136
  • 765
  •   1
Отговори
# 30
Аз признавам не знам какво е това. С бебе на половин годинка съм. Отивам да проверя в гугъл.
Редакция: Видях. Не съм впечатлена, ама аз и люлка нямам и шезлонг, така че не съм критерий Simple Smile За мен са излишни (и обемни).

# 31
  • София
Не съм, малко ми идват в повече всякакви скъпи придобивки за бебета, които се ползват няколко месеца.

Имам позната, която купи някакво подобно, в Токуда ги слагали в такова. Те помня как се казваше обаче, но ми е казвала, че е доволна.

# 32
Нефертити и едно одеало бебешко сгънато и възглавница и имаш бебешко гнездо. Излишни пари са за мен.

# 33
Ако бебето не е с проблем или много недоносено направо не са нужни. А и винаги може да му направиш с една навита пелена.

# 34
  • София
Според мен са ок само за недоносени деца (по-висока степен). Моето е 4та степен и не съм ползвала гнездо.

# 35
При нас Фризовома помогна. Бебето имаше зверски запек, сменихме 4, 5 млека по съвет на една педиатърка без резултат. Сменихме педиатърката, съответно новата ни препоръча Фризовом и био гая. Още на другия ден детето започна да си се изхожда. Вече сме 8 месеца на него. Нещата се нормализираха много бързо, толкова чести или обемисти изхождания рядко е имала. Може би си е до дете. Колко време давахте само Фризовом, био гая давате ли?
Оооо и тази Био гая я спрях ,имам чувството че от нея също акаше много.

# 36
Шанел, нали си наясно, че то не може да ака повече отколкото яде? Какво значи ака много? Ака толкова, колкото има за акане.

# 37
Аз съм за Лактана Био бяхме на него зависи и от детето де, но много повръщаше и педиатърката изписа фризовом и от един месец сме с него. Вече не повръща акането е нормално кашаво един или два пъти на ден, някой път дори пропуска един ден.

# 38
Принципно бебето, ака когато му се ака, а не когато майката иска. Ти ще можеш ли да акаш, когато твоята майка иска - примерно през едно ядене?
С това смесване и експериментиране с млека, има опасност да му увредиш бъбречетата.
Моето имаше период, в който акаше след всяко хранене. Имаше период, в който много се запичаше, но ппедлагах по-често водичка, правихме гимнастика и нещата бяха нормални.
 Имаше период, в който връщаше или повръщаше на фонтан - педиатърът ни разпита внимателно и каза едно от храненията да е с намален грамаж и нещата се оправиха.
Или аз нещо не се изразявам правилно или Вие не разбирате.Първо смесването на две еднакви млека само ,едното е с рожкови е по предписание на педи .Второ акането от Фризовома граничеше с разтройство.Обасних че количеството беше кошмарно .Излизаше през крачолите и навсякъде .Не казвам ,че искам да ака когато аз кажа .Искам да не страда!!!!

# 39
Е ако не си сменяла ако стигнало до тила или излязло през крачола, определено не си изпитала част от красотата на майчинството и половин пакет кърпички за една смяна на памперс 😉

# 40
  • София
Е това като видех и пищях.Всичкото бодита и там омазано в кофата,а детето с два пръста под душа.

# 41
Ами не ми се струва нормално да се е омазала “до ушите” да отлепя памперса а тя да продължава да ака на фонтан .Ай стига де .Обясних го на педи и каза ,че я разхлабва прекалено .

# 42
Аз не казвам,че в твоя случай е нормално. Казвам, че е нормално да има големи осир@ния и не винаги са симптом на проблем, щерката ги правеше винаги на път с колата.

# 43
Ами ако са от време на време граничи с нормалното но ако са постоянно хич не и се стори ок.Майка се хвана за главата.Изгледала е 3 деца ,но и според нея не беше нормално.Сега консистенцията е като по учебник .Спрях и Био гаята ,заради Лактобацилите ,които е възможно също да я разхлабват ,което е логично .

# 44
  • София
Важно,че всичко е овладяно вече.

Общи условия

Активация на акаунт