Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 609
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Paris, France
елица, да, почни го. Ужас. Не може ли банани? Дано да не си си направила нещо като Галактическа! Банани и папая но трябвало да може. Бананите, особено незрели са в пъти по-леки от картофите. Бадемено мляко? Ориз?

# 661
Не, стомаха ми е здрав . Проблема е , че и аз като децата глътнах чуждо тяло.  Трябва много гъсти и лепливи храни . Само картофи каза лекарката, за да излезе чуждото тяло. Ще почна метформина, дано подейства, че както качвам от въздуха, направо не ми се мисли с картофи как ще е .

# 662
Ама и ти си едно дете  Laughing

Чията като се разтвори е гъста и леплива. Смъква кз.
Пектина също.
А да, пектина. Тъй като ще си само на картофи, което е много гадно предвид защо сме се събрали тук, хапвай пектин. Мисля, че ще ти регулира в голяма степен кз. Сутрин го взимай. А може и вечер. Или пък си развтаряш и го хапваш три пъти на ден.
Ама си питай лекарката дали може. Въпреки че и пектина си е лепкав и гъст като го разтвориш.
Чай ройбос също би ти помогнало.

# 663
Елорка, благодаря ти . И пектин имам и чия . Веднага слагам една чаша за утре сутринта. Коронката на зъба си глътнах, беше с временен цимент и се е отлепила докато си ядох салатата днес и право в гърлото. Въобще не я усетих, чак като почнах да дъвча без нея и усетих , че я няма.

# 664
Само заради това ли?
Ако пийнеш рициново масло, дали няма да изчистиш целите черва?
Тя не е остра, че да се плашиш толкоз. Рано или късно сама би трябвало да си излезе  newsm78

# 665
Не , казаха никакви разхлабително, само варени картофи с настърган морков за по- добра перисталтика. Трябвало да я избутат.

# 666
  • Варна
Не ми е изписан Вигантол. Аз си направих труда да разгледам всички Вит Д на пазара и има разлика в концентрацията, като Вигантол е от най слабите. Трудно се преизчислява от таблети в капки, но все пак е 2,5 пъти повече от Вигантол (съвсем грубо сметнато). Ще пробвам с каквото ми е изписано и ще видим какво ще стане Simple Smile
...ох, извинявай че продължавам да те преследвам за вит Д, но 1000 IU са си 1000 IU без значение дали на капки, прахчета, таблетки и тн , т.е. все са си малко .

Просто лекарите изписват ниски дози, защото ги е страх от предозиране.
Спирам по темата, най-важното е да го наваксаш и се чувстваш добре  Grinning

elitsa_b, моето дете лятото беше глътнало лего-човече, педиатърката препоръча картофено пюре и банани. На третия ден го изкара. Успех  Simple Smile

# 667
Пак си прочетох схемата. Излиза, че съм се объркала. Два дни по 1/2. Пет дни 2*1/2, пет дни 3*1/2 и чак тогава сутрин 1/2 , обяд и вечер цяло. Тоест излиза, че съм си пила стриктно до сега. Ще почакаме обаче с увеличаването. Много сте ми полезни.Благодаря.

# 668
Г-ца Д., няма проблем - взех каквото е изписано и ще пия по 2 на ден - така пише и на опаковката. Обаче и аз не съм голям фен на таблетките - следващия път ще избера течна формула и ще я изчисля за дозата. Дори мернах комбинация Д3, К2 и още нещо, течен и със същата концентрация. Ще го пробвам след 2 месеца, като свършат тези.
Сега като ми се събраха толкова много хапове се чудя кое, кога и с какво да пия? Освен изброените витамини трябва да вместя глюкофажа и примолут нор-а...

# 669
И 10000IU вит Д да пиеш няма да предозираш. 1000IU са нищо.

# 670
Елица, сетих се нещо.
Не прекалявай много с пектина. Чела съм, че можело да запича. Въпреки, че в други статии съм чела било и за запек. Та не знам, просто да ти кажа.
Ако пиеш кафе слагай и канела ама от хубавата. Тя също е за кз и инсулин.

# 671
Фръц, то това е ясно, но аз друго си мисля. Ако наведнъж се внесе много дали няма да стане по-зле? Както с голямата доза глюкофаж или обилно хранене след фаст.. Затова си мисля че ми даде малката доза и иска да я коригира през септември. Разсъждавам си, незнам дали е така.

# 672
  • София
Не, няма такава опасност. Моят беше май под 20 и пия по 10 капки от 3 месеца. Не абсолютно всеки ден, но да кажем 5/7 дни. Просто прпоускам понякога. И не, няма да правя сега контрола. След още 3 : ). Такива ниски стойности на витамин Д се наваксват адски бавно.

# 673
Миоки, изписа ми 1000 IU с уговорката, че идва слънчев сезон и на есен иска ново изследване.
Мисля, че 1000IU е малко при тези супер ниски нива. Поне в началото няма да е зле да пиеш по-висока концентрация. Аз пия 4000IU от една година. Изследваха ме преди НГ, но за съжаление не ми дадоха рецултатите като цифра, само ми казаха, че е нормален, което значи, че не е над нормата, въпреки тази доза и толкова дълго време прием. Надали обаче ми е бил толкова нисък колкото твоя, защото нямах симптоми на дефицит, въпреки, че не е изключено - просто никога не съм го изследвала преди. Започнах да го пия на своя глава заради оскъдното слънце тук.
Вит.Д не е просто витамин, а прехормон и много важен елемет за производството на хормони в тялото, усвояването на калция, вместо свободното му циркулиране в кръвта и т.н.

# 674
  • Paris, France
Не, няма такава опасност. Моят беше май под 20 и пия по 10 капки от 3 месеца. Не абсолютно всеки ден, но да кажем 5/7 дни. Просто прпоускам понякога. И не, няма да правя сега контрола. След още 3 : ). Такива ниски стойности на витамин Д се наваксват адски бавно.

+1. Само да добавя, че бавно се наваксват, но бързо падат. Пробвах да спра Вигантола за 40 дена от Коледа до края на януари. Последиците са пагубни и още се боря с тях вече месец. Симптомите на недостиг като омазняване на лице и коса се появиха още на втората седмица и до 40 дена получих сухи, почти разранени ръце, себореен дерматит по скалпа с рани. Никога повече. Явно нямам бактерията, която помага да се задържи. Не знам как се набавя тази гадина. От 2 седмици пия Д3 и симптоми все още имам, но леки. Да поясня, че ноември джипито ми даде ампула от 100 000 единици Д3, както е норма във Франция. Явно не го задържам и ще си го пия до гроб непрестанно, дори лятото. Установих, че съм в пъти по-добре на една капка Вигантола дневно, отколкото на 1 ампула от 100 000 единици.

Не е предхормон, а направо хормон Вит Д3.

Общи условия

Активация на акаунт