Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 570
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Е, не те ли гложди какви ще са резултатите? Grinning При мен любопитстото беше причината да се реша Joy

# 721
Гложди ме и то много, ама като помня колко гадно ми беше и нещо ми отива мерака.

# 722
  • Paris, France
Дарк Шоколад, последните изследвания изобщо не са меродавни. Един месец ВМ може да е индуцирала ИР ако е си отслабнала много. Доста здрави мъже излизат диабетици ако се изследват по време на ВМ диета. Ти си яла само 2-3 дни нормално и явно това не е достатъчно за тялото ти. Доста хора, като отслабнат с 5 кола и са кето 2-3 седмици тичат да се натоварят и като видят още по-ужасни резултати спират. Спри да се натоварваш и си спазвай диетата. Има и друго. Глюкозата се пие не по-рано от 8 часа след последното хранене и не-по-късно от 12. При тебе май са повече. Следващият път си дай време, пояж нормално 1-2 седмици и тогава се натоварвай.

елица, нормално е да тропнеш 2-3 кила след провеждане на ВХ, ащото всеки грам ВХ задържа 3-4 грама вода. 5 кила качих след провеждане на ВХ. Не, че надебелях, ами мускулите, черния дроб са се напълнили с вода и глюкоза.Когато минем кето и свалим 5 кила първата седмица не сваляме мас, а вода. На мене ми се доспиваше по-рано и ставах по-рано на кето. Имам нисък сутрешен кортизол. При тебе може да е обратното. Има разни добавки за сън. За мене кето е най-доброто приспивателно. С кокошките си лягах.

# 723
Гложди ме и то много, ама като помня колко гадно ми беше и нещо ми отива мерака.
А дали наистина ще се чувстваш чак толкова зле следващия път, като си се подобрила значително от предното обременяване насам? Не се опитвам да те агитирам, ти си знаеш най-добре, ама тоя път няма да имаш такива екстремни стойности със сигурност, а то точно от тях ти е било гадно тогава. Може пък да не се окаже толкова зле, като се престрашиш. Пожелавам ти го всъщност, знам от другата тема от колко време става дума все за това, аз самата така и не направих обременяване, така че съм последния човек дето да съди.

# 724
И това си го мислех. Че може би няма да ми е толкова зле.
Но нека да сваля още малко. В корема и талията остана.
Не знам дали ще е тази година. Абе ще видим.

# 725
Невена благодаря. Ще си изследвам кортизола. И ще взема по сериозно да пия вода с електролити през деня, че направо цяла нощ и е ад. Таз нощ взех да ги броя 5 пъти се будих , я от жажда , я до тоалетната.
Елора и на мен ми е любопитно какво ще покажат резултатите ри, но заради едно любопитство не си го причинявай. Изчакай още година и тогава. Все пак това е бавен процес.

# 726
  • София
Каква е тази вода с електролити?

# 727
Дарк Шоколад, последните изследвания изобщо не са меродавни. Един месец ВМ може да е индуцирала ИР ако е си отслабнала много. Доста здрави мъже излизат диабетици ако се изследват по време на ВМ диета. Ти си яла само 2-3 дни нормално и явно това не е достатъчно за тялото ти. Доста хора, като отслабнат с 5 кола и са кето 2-3 седмици тичат да се натоварят и като видят още по-ужасни резултати спират. Спри да се натоварваш и си спазвай диетата. Има и друго. Глюкозата се пие не по-рано от 8 часа след последното хранене и не-по-късно от 12. При тебе май са повече. Следващият път си дай време, пояж нормално 1-2 седмици и тогава се натоварвай.

Невена, не съм отслабнала много, само 1-2 кг, нямам за сваляне сякаш. Преди обременяването ядох по-въглехидратно 5 дена, като прекалих последния ден. В кетоза не съм била със сигурност последните месеци. Следващо обременяване не обмислям за момента, макар и да ми харесва супер много да сравнявам резултати Grin

Нещо, което ми се стори интересно и не знаех, че така се процедира - след като ми взеха кръв на гладно, провериха нивото на кръвна захар, за да се уверят, че не е много високо и едва тогава ми дадоха да пия глюкоза. Но това е централата на лабораторията и май не е практика по клоновете, защото пробите се транспортират до централата.

# 728
Нещо, което ми се стори интересно и не знаех, че така се процедира - след като ми взеха кръв на гладно, провериха нивото на кръвна захар, за да се уверят, че не е много високо и едва тогава ми дадоха да пия глюкоза. Но това е централата на лабораторията и май не е практика по клоновете, защото пробите се транспортират до централата.
Тук винаги проверяват. Ако си с диабет и не знаеш - май дори е възможно да те убият с тая глюкоза. Или бъркам?

# 729
Тук винаги проверяват. Ако си с диабет и не знаеш - май дори е възможно да те убият с тая глюкоза. Или бъркам?
Рязкото спадане на кръвната захар може да доведат до хипоглекимичен шок и дори кома. Високата кръвна захар при диабет уврежда тъкани "с натрупване"

# 730
Здравейте, дами!
Храня се по 90 дневната диета. Все още не знам дали имам ИР. Надявам се да нямам, но ми се иска да взема превантивни мерки докато си пусна изследване.
Не мога да се ориентирам кои храни е добре да се консумират освен месото и зеленчуците.
Гледах таблици с инсулиновия индекс на храните, но там излиза, че медът или филия хляб не покачват много инсулина https://joyfitnessbg.com/2015/07/22/%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0% … 0%B2%D0%B0%D1%80/
Не мога да се ориентирам вярна ли е тази таблица, кои плодове, варива, зърнени са най-щадящи? В неголеми количества разбира се. Вие кои храни консумирате освен месо, мазнини и зеленчуци?

# 731
  • София
Таблицата от линка ти е с гликемичен индекс, а не инсулинов (и поради това, подвеждаща). Ето ти графика https://optimisingnutrition.com/2015/03/30/food_insulin_index/

# 732
Здравейте, дами!
Храня се по 90 дневната диета. Все още не знам дали имам ИР. Надявам се да нямам, но ми се иска да взема превантивни мерки докато си пусна изследване.
Не мога да се ориентирам кои храни е добре да се консумират освен месото и зеленчуците.
Гледах таблици с инсулиновия индекс на храните, но там излиза, че медът или филия хляб не покачват много инсулина https://joyfitnessbg.com/2015/07/22/%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0% … 0%B2%D0%B0%D1%80/
Не мога да се ориентирам вярна ли е тази таблица, кои плодове, варива, зърнени са най-щадящи? В неголеми количества разбира се. Вие кои храни консумирате освен месо, мазнини и зеленчуци?

За здрав човек да, не е много.
За човек с ИР е много.
90 дневната също не е подходяща за хора с ИР.
Аз ям и яйца, сирене, кашкавал, гъби.
Също и елда понякога на закуска, но я смесвам с масло и с извара. Тоест - Зонирам.

# 733
Благодаря ви за отговорите!
Намерих си едно обременяване с глюкоза преди 6години.
Инсулин на гладно- 6.17  граници3-24.9
Инсулин (2)- 7.8
Инсулин (3)- 10.8
Глюкоза (1)-4.9
Глюкоза (2)- 3.8
Глюкоза (3)- 5
Как ви се струват тези стойности?

# 734
Добре ми се струват, даже много.
Според тях нямаш ИР. Но това е било преди 6 години.
А сега ако искаш може да направиш отново, но ако не ти се занимава, може само на гладно да си видиш стойностите.
Какви са ти оплакванията? Колко килограма си?

Общи условия

Активация на акаунт