Дневникът - тема 97 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 130
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Ами без да съм някакъв специалист,щом обиколките са малки значи си на прав път, поне така казват треньорите-обиколките са важни а не кг.Щом си по свита това е вжно.

# 256
Включвам се тук с надеждата, че ще стана малко по-последователна, ако се отчитам някъде какви ги върша Grin

Бях 62 кг, но след пълно отпускане след малко стрес и утешаване с храна в понеделник бях 67, днес 65.

Имам ИР, пия Сиофор и се храня нещо като ВМ-НВХ. Всъщност не знам дали е точно такова, избягвам въглехидрати, но не добавям умишлено мазнини никъде. Ям си яйца, месо, зеленчуци, малко млечни и някой плод от време на време.

Ходя на танци два пъти седмично и трябва да започна и да тичам, че съм обещала на един приятел да ходим заедно на маратон есента. Имам опит с бягането, ама това беше преди мнооого време, ще видим как ще е сега.

Ами това е, предизвикателството ми за новия месец е да не се утешавам с храна.

Менюто днес:
з - само кафе
о - омлет с малко сирене, кашкавал и гъби и салата домати и краставици
преди танците - заквасена сметана с чия, може и някакъв плод за малко енергия
в - предния път след танци изобщо не ми се ядеше и я пропуснах. Днес, ако имам апетит май ще са пак яйца, че няма да има кога да готвя друго.

Lady Cassiopeia Duval, един килограм изобщо е бих го мислила толкова. Тялото не е машина, има различни неща, заради които теглото може да варира. Ако мерките са наред и дрехите не са започнали да отесняват, аз лично не бих се притеснявала. Аз съм 155 висока, ако съм 52-3 кг, ще съм супер щастлива. Даже на 55 съм склонна, все пак не съм на 20 вече Wink

# 257
  • София
Аз си дебелея все повече и повече, вече не знам какво става. Май ще изкарам и този месец с Метфогамма и се чудя дали да не ги сменя със Сиофор или Глюкофаж. Не е нормално така да качвам, никога не съм била толкова дебела, а сега спортувам и внимавам с храната.

# 258
Опп, приемате ли нови хора 😍, здравейтеее Simple Smile
От вчера и аз съм в групата на отслабващите🎆🎇. След претърпяна операция леееекичко така качих едни 10 килца. Та смятам да ги разкарам до лятото.
Имам опит с режими и тренировка. Бях свалила 18кг. Настанявам се в тази прекрасна темичка за подкрепа, стимул и да помагам ако съм компетентна по някой въпрос!!! Ние сме машини и ще се справим с всяко гадно килограмчеее. 🏋♂
Морско момиче, искам само та спомена, че менюто ти ми се видя малко ниско на калории, което не е много добре, защото въпреки, че хапваш малко, често тялото се шашка, че не приема достатъчно енергия и трупа мазнинки... хубаво е да се яде през 3-4 часа, по малко, но тялото знае, че получи нужното гориво и не изпада в защитен режим.

# 259
  • Мадрид / София
Добре дошли на новичките и честита баба Марта на всички!
В края на краищата кантара и обиколките ще си кажат тежката дума до колко правилно действа даден режим.

# 260
Angela61, добре заварила ❤
Така е, че кантара има последната дума, просто искам да помогна.
Нека да кажа повече за моя режим, който съм решила да следвам.
Принципа е броене на калории, без изключване на въглехидрати и мазнини. Естествно изключвам сладките неща и лошите въглехидрати.
Пресметнала съм, че моето тяло изразходва приблизително 1660 кал. без да тренирам. Решила съм да не поемам повече от 1200 кал. Това значи, че всяка седмица ще свалям по килограм.
За да е по-лесно пресмятането използвам приложението MyFitnessPal, много е удобно, тъй като дори и да напишеш на български език даден продукт, приложението го има в базата данни с вече изчислени калории.
Примерното ми меню на ден е:
Закуска- 2 яйца, домат и 2 сухарчета
Междинка- ябълка
Обяд- 100 гр ориз и 150 гр месо
Междинка- банан
Вечеря- задушени зеленчуци и месо( пил.филе)
Междинка- малко извара
Във вторник се премерих и бях 60 кг. Следващото ми мерене ще е следващия вторник.
Също така възнамерявам след 2 седмици да направя, така наречения “мръсен” ден, в който да хапна нещо сладко.
Това е за сега от мен 😊

# 261
  • Мадрид / София
Като идея режима ти е подобен на моя. Тоест ям от всичко, но избягвам ориз и картофи, както и сирене и кашкавал. Ям ги, но рядко. Месото е или пилешко или св. пържолки без сланинка. Обичам сладко и си хапвам, но в малки количества. Тъй като се позатопли отново включих таратора и увеличих количеството вода. Физ. занимания са ми умерени.
З. Хляб с топено сирене и лъжичка конфитюр
О. Месо и задушени зеленчуци и таратор
М. Грейпфрут и бисквитка
В. Прясна салата с айсберг, чери, царевичка, авокадо, рачешки рулца и заливка.
Общо взето това е, без да е стриктно.
Обеда варира. Може да е зрял фасул, месо със зеле или нещо друго. Закуската, междинното и вечерята почти не се променят. Вариациите там са малки.
На обяд е когато си позволявам повече разнообразие.

# 262
Е.Т., благодаря за загрижеността. Аз съвсем не се храня обичайно като днес. И закусвам, и обядвам, и вечерям. Днес сутринта не бях гладна, снощи хапнах една хубава салата и голяма скумрия на скара, затова пих само кафе. И ето, сега след танците пак не ми се яде, но си сварих яйца и ще хапна с нещо още, да не съм съвсем без вечеря.
Ти тези 60 кг. на колко искаш да ги намалиш?
Ох, знам, че всеки си се харесва на различни килограми, ама аз винаги се чудя на хора доста по-високи от мен, които се стремят към килограми, към които и аз. Може би е редно да спомена, че веднъж съм сваляла до 50-51 и ми спря цикълът тогава, та малко съм наплашена аз, не искам вече да съм толкова слаба. По-добре да спортувам и да пооформя тялото, отколкото да съм 50 кила. Сега да не се засегне някой, това са си мои мисли и мои притеснения заради опит с диети (peace)

# 263
Морско момиче, аз съм ниска 162. Стигала съм до 48 килограма, но тогава определено бях кожа и кости. Беше доста грозничко. Перфектните ми килограми са 50-52 кг. Определено съм сигласна с теб, че има разлика между здравословни килограми и т.н. “Перфектни”, в които се харесваш най-много.
Ако съм те обидила с вметката ми, че храната е малко, никак не съм искала да го направя! Просто знам, от разговорите ми с хранителни експерти и фитнес треньори, че е добре да се хапва по-често и да не се изпускат яденета. Особено след добра тренировка, като танците. Някакви си там химични реакции, чудесии, но е доста задълбочена тема, в която аз определено не съм компетентна 😩 хехе, но вярно, има дни, в които грам не ти се яде нищо.
Angela61 това меню звучи мнооого вкусно 😍

# 264
  • София, България
Като сме се разговорили как се храним: Миналата година (2ри януари - старт) свалих първите 8 кг с точковата диета, която спазвах около месец и нещо, но прекратих поради запек, който ме намери принудена да повиша въглехидратите. За доста време спазвах балансирана диета без следене на нищо освен избягване на небеизвестните вредни храни и залагах на пълнозърнест хляб и оризовки, така за два месеца свалих още  4кг. Лятото (май месец)  си купих фитнес гривна, която ме мотивира да се движа повече... и до август месец свалих още 4кг. Края на август реших да спра месото поради мой избор, който няма нищо общо с отслабването. Веднага за месец свалих още 4 килограма. Дойде зимата, едва се движих, защото няма много хубаво време да ме мотивира да се разхождам, фитнес гривната се счупи, рожден ден, Коледа, Нова Година... Храних се малко поотпуснато. Добрата новина е, че не съм качила нищо от тогава, но не съм и свалила. Моята борба е главно с хляба, който отскоро реших да огранича съвсем. Купих малко оризовки, докато се нагодя, че няма хляб, накрая ще ги спра и тях, по простата причина, че разликата им с хляба в калорично отношение не е толкова голяма. Март месец ще си купя фитнес гривна, лятото дойде почти тук, където живея, та разходките вече ги открих веднъж седмично с приятелка. Преборя ли се с хляба, съм станала светица по отношение на храненето спрямо моите възгледи и единственото, което ще се наложи да изградя отново като навик е активноста и спорта под някаква форма.

П.С. Организмът ми е забравил що е захар, която не идва от плод, купих си един десерт от оризовка покрита с овкусен шоколад. 92 калории за барчето, викам си ще се поглезя..., не съм яла сладко, а това уж по-невредно от останалите... Заболя ме глава, погледа ми се размаза... спа ми се цял ден, чувствах се отпаднала... Веднага се сетих, че така се чувствах преди да реша да започна да отслабвам, когато джънковете бяха ежедневие. Не мога да си представя как съм го допускала като нещо нормално да се чувствам така. Благодарна съм на постигнатото! Знаейки от къде започнах ме мотивира да не се връщам там. 

# 265
  • София, България
Ъпдейт малко в отделен пост, че последният ми е доста дълъг

Излязох на разходка с приятелка, минах преди това през тях да се измеря, че нали аз все още си нямам кантар. Най-накрая.. най-накрая видях 5-ца отпред. 59,5кг. Изключително съм щастлива. Знаех си, че ако изключа хляба ще видя раздвижване в кантара, но не очаквах да е скоро. Спрях хляба преди 10-на дни, пожелавам си да спра да изпитвам потребността си към него, за да стане по-лесно. Еми това е! Изфуках се, а сега ще ям бъркани яйца със сирене и оризовки! Grinning

# 266
 Браво, Тиси! bouquet Много се радвам за теб!

Аз минах на режим за задържане на постигнатото и продължавам със спорта към новите ми цели. Които не са съвсем нови- running box Емотикончето с щангата не мога да го намеря.

# 267
Tissi страхотна си! Браво мила!!!

# 268
Браво, Тиси! 🐣 🍳
Браво, Дези! 🏋♂

Руло Стефани и зелена салата ям два дни, пилешки бутчета за вечеря.
Свеки пече баница, но аз съм се скрила на втория етаж 😜 🍔🍕

Честит празник!

Последна редакция: нд, 03 мар 2019, 15:48 от Herzen

# 269
Тази седмица започвам хранене по кръвната група
Моята е А, маслини и яйца не знам още може ли, ще ям пиле, риба и зелени зеленчуци. Шунка и яйца, ако може.

Общи условия

Активация на акаунт