Захранване - въпроси и отговори - ТЕМА 4

• 44 682
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
След около месец до два от началото на захранване е нормално да се въведе и месо в менюто

# 646
Месото в кой месец се въвежда при захранване на 5 месеца?

Аз захраних в 5тия месец, месо дадох в 7мия. Като преди него дадох жълтък.

Надия, може да се даде жълтък след месото. Като спазваш правилото за трите дена с постепенно увеличаване до 1/4 след това редуваш, ден месо, ден жълтък.

# 647
Някой има ли такава преходна чаша справя ли се бебето да пие от нея
Искам да купя на моята мома ,но не мога да се реша. Ако не я одобри ще стои при останалите в шкафа. Пиеше от обикновенна чаша ,но тия дни жабурка изплюва водата и после сменяме дрехите.

# 648
Аз съм на същото дередже. Моля споделете опит.

# 649
Аз купих скоро ей такава

Разливането е минимално, ама май повече си чеше венците с нея. Но и щерката пие малко вода за сега. Удобна е чашата.

# 650
На моята щерка брат ми й купи неразливаща се чаша с накрайник, някакъв вид преходна. Удобна за хващане и дотам. Не схвана идеята, обаче. Трябваше да направи всмуквателен вакуум, но не го разбра.
Та от шише с биберон мина директно на пиене на вода от чаша. Показвах й. Отдавна може да пие сама от чаша. Това не означава, че не се олива Joy Но все пак за възрастта си, мисля че се справя подобаващо.
Вече си й казва кога й се пие.
Използвам пластмасова чаша супер обикновенна и понякога капачките на бебешки те шишета, май с тях започнахме "обучението" :=)

# 651
Подходящ ли е за първа каша, приготвена вкъщи ориз басмати?!

# 652
Някой има ли такава преходна чаша справя ли се бебето да пие от нея
Искам да купя на моята мома ,но не мога да се реша. Ако не я одобри ще стои при останалите в шкафа. Пиеше от обикновенна чаша ,но тия дни жабурка изплюва водата и после сменяме дрехите.
Голямото ми дете има същата и разливането беше страшно. Като се натисне с устнички това капаче отгоре и клапата пуска вода и тя се беше научила само да си сложи устата на чашата, за да се излива водата върху нея. Правеше го нарочно и реално не пиеше от нея, а и доста я хапеше, има следи от зъби.

# 653
Отново имам въпросче. Кога дадохте спанак за първи път на вашите бебета? Че днес имаше страхотен спанак и не устоях и взех. И мисля да го пасирам и замразя.

# 654
Дадох спанак откак навърши 9м, съвсем скоро

# 655
Една от първите храни, била е към 6 и половина. Аз дадох свеж, попарен с малко мазнина и после си го пюрираш, аз го дадох за ядене с пръсти.

# 656
Внимавай със спанака, че моята повръщА много от него, наскоро давах, на осем месеца е.

# 657
Жълтък кога се въвежда? Синът ми е на 6м. и педиатърът ми каза да го въвеждам.

# 658
  • Плевен
Има схеми след 6, 8, 10 месец. Аз го въведох след първото месо почти на 8 месеца беше.

# 659
До колко време мога да съхраня домашно приготвена оризова каша?
Направена е днес, но понеже давам само по 2 лъжички мога ли да дам и утре? Трябва ли да е в хладилник?
Също така, при въведени зеленчуци, сега давам каша за СЗ, мога ли след 3 дни да започна да въвеждам плодове към кашата?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт