Септемврийски бебета 2018 - Тема 3

• 68 144
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Ехеее, колко коса има, че вече е и фризиран 😁 Аз все още чакам на моята госпожица да ѝ израсне плешивото петно на тила, на което всички се смеят 😁

Иначе на мен тъкмо ми дойде за първи път цикълът. Седем месеца прави на 11ти.

Ето я дунди, боса както обикновено, за ужас на баба си 😁
Още ѝ тежат бузите, та за сега само се врътка и все още е далеч от лазенето.

Лелеее какви са тези бузи Grinning

Колко тежи тази госпожица да е жива и здрава все така да папа.

# 571
Когато дойде МАМА и се изкаже “Е какво толкова, когато заспи бебето спиш и ти!”
И започваш да си представяш как, след като си го поносила и така блажено е заспало твоето прекрасно същество, ти се сгушваш до него и се наслаждаваш на най-сладките мигове. И продължаваш да си представяш, че идва добрата фея, изчиства ти плотовете поляти с АМ, пюренца и т.н., измива съдовете, сгъва дрехи, почиства прах, мие прозорци, баня, гърнета, зарежда пералня, приготвя обедното пюре, вечеря също, пуска прахосмукачка, също и парочистачка, измива гризалки, залъгалки, килимчета и т.н. И ти става едно готино на душата… Хем си отпочинала, хем всичко свършено… Обаче, докато си го представяш вземеш та си го свършиш. После викаш на таткото “Аз днес мислех да поспя с бебето, ама не ми се получи” . А неговият отговор е : “Ти щото ходиш да пушиш като заспи бебето, за това нямаш време да се наспиш.” - Сигурно е прав. Сложиш му вечеря ( да наистина безсолна, може би по навик от бебешките манджи), всеки път ще се натекне, че като баба му никой не може да сготви ( а аз хич не искам да се съревновавам, където му е вкусно там да яде). Та понеже в манджите не ме бива гледам да съм добра в другите неща. Косене, плевене и почистване на общи площи няма да ги броим. Днес повече от 40 Мин. съм търкала с четка за зъби мивката в банята, светна. И ей така просто питах, няма ли да кажеш нещо за мивката, той отговори “ Мивката в кухнята ли?” И сега въпроса ми е ние ли сме с хормони предродилни, следродилни или нещо друго куца?

# 572
Майка ми казва - животът с деца не е като животът без деца 🤪 Мъжът ти да почне да ти помага! Няма сън с бебето и едва ли някоя майка, която сама си гледа детето/децата има време за почивка.
На нас никой не ни помага - с бебе и първокласничка. От сутрин до вечер съм на крак. ММ помага с каквото може и пак е сложно. Изморена съм и аз, но като поотрасне беба, ще една идея по-леко (поне така си казвам сега). Все пак се наслаждавам и на тези трудности в момента - това е живота Simple Smile

# 573
  • Beyond the stars
Спокойствието идва като спреш да се стараеш да си перфектната домакиня. Bowtie
И с бебе, и без.. няма сила на земята дето да ме накара да загубя 40мин от живота си в търкане на фуги и мивки.. 5 с парочистачката в най-добрия случай. Роботът чисти колкото да не е без хич през седмицата. Готвенето също не ми е фетиш, с мултикукъра за 10мин докато къпем бебето си става идеална вечеря. Друго - който желае може да си сготви или поръча Grinning
Та.. по-лежерно и над нещата му е майката:grinning:

# 574
С чистенето и аз не си го слагам много Grinning
Мъжко беше наел жена да чисти.
 Аз я изтраях точно 2 пъти да ми почисти и трябваше да вървя след нея да оправям всичко, та по си почивам без някой да ми чисти.
Когато и колкото имам време и така.
С готвенето за малкото приготвям всичко за нас мъжо нещо се взел за Ути напоследък и готви вечер.

# 575
Поне веднъж на ден спя с бебето, то иначе с нощните и събуждания и ще лудна.Мия пода сутрин преди бебка да е тръгнала да лази. Пералнята, сушилнята и съдомиалнята може и мъжа да ги зареди и пусне. Готвя за нас и за детето. И половината ден прекарваме навън. Гледаме се сами! Бабите идваха когато се роди. Някои ден и аз съм яхнала метлата, ама гледам да се успокоявам с музичка и танци.

# 576
Аз напоследък си почивам като оставям децата на ММ и ходя в апартамента, в който ще се местим. Свалям/лепя тапети, боядисвам и т.н. Наистина си почивам поне психически. Големият ми син си счупи крака преди 10 дни и сега реално съм с 2 бебета. И какво съвпадение само...като му свалят гипса след месец ще се чудя на кой да помагам да прохожда Tired Face

# 577
Моето момиченце след 4 дни става на 7 месеца и се чудя дали вече мога да я слагам в проходилка..
Вие вашите бебчета слагате ли ги?

# 578
Аз като питах моя педиатър за проходилка каза след 8-мия месец.

# 579
На мен същото ми казаха 3-ма различни лекари.

# 580
Моето момиченце след 4 дни става на 7 месеца и се чудя дали вече мога да я слагам в проходилка..
Вие вашите бебчета слагате ли ги?

Да, най-рано след осмия месец и четох, че основното правило е бебето да може да седи самостоятелно преди да се сложи в проходилка

# 581
  • Русе
Да попитам при прегледа при ортопеда, правиха ли ехограф? При нас не и се чудя не ли задължително?
Mn. Nikol при Валентинов ходихме, при вас гледа ли с ехограф?

# 582
Малката  я гледаха на ехограф. И то още след първия месец ни прати нашия педиатър.

# 583
  • Beyond the stars
След първия месец го гледа ортопед с ехограф имаме и снимка. Сега още се чудя дали да ходим.

# 584
Да попитам при прегледа при ортопеда, правиха ли ехограф? При нас не и се чудя не ли задължително?
Mn. Nikol при Валентинов ходихме, при вас гледа ли с ехограф?

В нашето голямо РусИ ортопедите не гледат с ехограф Grinning

Общи условия

Активация на акаунт