Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 3 / Февруари 2019

• 200 292
  • 4 000
  •   1
Отговори
# 3 045
Съгласна съм, но мисля, че повечето от тях не схващат себе си, камо ли да знаят какво търси зрителя от тях,че да се замислят толкова дълбоко. Което до един момент е ок, ако си себе си все пак и имаш по голяма аудитория. Тогава обаче започват тия неща с монетизирането и всичко отива в друг сценарий. Не знам колко са като Дестолкс и Адри, а и Стефи, да са така искрени, ето Деси си каза, че няма какво да гони норматив и ще качва, когато й е кеф. Очевидно не разчита на печалби и е вече доста зряла да знае, какво може да получи от това си хоби. Автентична е и я харесват, Адри също е доста освободена, Стефи също прие, че няма да гони график и се успокои, понеже й тежеше преди и го беше казала, че иска да качва по често, но не става. Трите ги обединява едно нещо- интелектът! Но една Пепе се опитва да предложи продукт, и не себе си само, а цялото домочадие в куп. На каква цена само тя или времето си знаят. В Бг сме и няма какво да ми се сърдят на всякакви мнения, адекватните предпочитат да замълчат понякога, или просто спират да ги гледат..

# 3 046
И от тоалета на Полина не съм възхитена.
Аз като цяло не харесвам стила ѝ на обличане.
Скрит текст:

Пеньоар фешън!

# 3 047
Въпросът, дами, е и каква аудитория искаш, защото няма как да събереш цялата.
Винаги, когато има стълпновение хора, има:
- разумни и нормални потребители. При тях възрастта е само число. Въпреки, че с младостта върви наивност, има много мъдро разсъждаващи мацки на 15, както и на 68! Критикуват, но любезно и умно, и са ценени от всички освен нарцисистите. Които обаче са много от блогърите
- емоционалните - те винаги или са уаааау, или мразят. Обикновено са уаааааау, рядко изказват негатив, освен ако не е подкрепен от групата (има много дислайкове). Забавното е, че винаги имат "мнение", но то никога не се различава от това на тълпата
- влюбените - при тях и да се изходиш на пода, ще го приемат като акт на себеизразяване. Това са т.нар. луди фенове.
- критичните, които са свестни, но не са от твоята аудитория. Ако ти пишеш за стари коли, а те обичат нови, обикновено те игнорират или коментират умерено негативни. Могат да са много ценни, защото дават страничен поглед.
- Змии и хейтъри - обикновено са или бивши фенове от емоционалните, които нещо си настъпал, или врагове заради настъпване на бизнеса им, или просто гнойни циреи. Игнор и блок. Те не дават нищо градивно.
Лошото е, че много влогъри, вкл. Пепе, обичат сами феновете и позитивните коментари, които обикновено са емоционални. И игнорират критичните.
Тъпото е, че хейтърите и критичните понякога не се различават лесно. Някой може да се изкаже остро, а да е критик всъщност, не хейтър. На такива се отговаря и се дава шанс да се изясни позицията. Ако нямат аргументи, а продължат да съскат - ясно. Особено лесно се познават по конспиративните теории и раздъвкването на локуми по отношение на психиката на опонента, поставяне на диагнози от сорта на "имаш комплекси", "в лудницата ще ти помогнат" и прочие. Да ти се правят на психиатри отвъд екрана е условие за перманентен БАН, защото наистина е злоба, не друго. Говоря за разговор едно към едно, където човекът е обяснил нормално, но съскането продължава. Ако отговорът е бил обиден и злобен сам по себе си обаче, дори критикът ще стане хейтър, даже да е бил добронамерен, защото са го обидили.
И има вече психично болни, които дори и да игнорираш, те гонят до дупка. Това са всякаква сволоч, които правят всяка дискусия част от пропаганда за Новия Световен Ред и проектът Ран-ът.
Пепе игнорира всяка критика, не само злобната, и затова селектира аудиторията си към по-ниско образованата и по-некритичната. За съжаление тя е и много лабилна и непостоянна и лесно изоставя един идол за друг.

# 3 048
  • София
Критикуват, но любезно и умно, и са ценени от всички освен нарцисистите. Които обаче са много от блогърите
Да си дойдем на думата. Simple Smile
Мисля си го от първата тема още, но не исках да хвърлям диагнози.

# 3 049
Мисля, че Шейн имаше видео, в което говореше, че всеки ютюбър е някакъв вид ауткаст в обществото и не става въпрос само в негативен аспект. Някои (Пепе, Валери, Галя, Мадлени и разновидности) са си видни нарцисисти, които обичат да са навсякъде, да се само изтъкват и всички да ги обичат. За тях съм сигурна, че не четат защото не им минава и през ум, че могат да са недолюбвани осъзнато. Там всичко е черно и бяло, или ги обичаш или хейтиш, няма трето. Ивана и Милена са почнали уж като хоби, ама и те искат да се "докажат" и лека полека хващат вълната. Малко са тези, които изобщо имат мисъл в главата непоредена от меркантилност и самолюбие, и реално искат да направят нещо полезно или интересно, пък и да получат обратно мнение.

# 3 050
  • София
Не мисля, че Валери спада към категорията. Simple Smile
Прекалено добронамерено игнорира. Личи си, че го няма оня мрачен хъс. Просто е кифленце.

# 3 051
Не мисля, че Валери спада към категорията. Simple Smile
Прекалено добронамерено игнорира. Личи си, че го няма оня мрачен хъс. Просто е кифленце.
Аз не мисля, че има общо със злоба. И другите не бих ги сложила в графа зли. Просто тя изобщо не се интересува от мнение, а те четат и видят ли такова негативно веднага заклеймяват с първосигнални отговори, не мисля че дотолкова осъзнати да злобеят отявлено.

# 3 052
Ето, и Зейнеб не е фен на феновете си Wink
Скрит текст:

И малко оффтопик
Бях впечатлена от почерка на новата ПР пратка на Гергана. Стефи ( eatlovemakeup) получи същата
Скрит текст:

# 3 053
И аз пишех по почти същия начин в 8 9 клас Grinning

# 3 054
Пепе игнорира всяка критика, не само злобната, и затова селектира аудиторията си към по-ниско образованата и по-некритичната. За съжаление тя е и много лабилна и непостоянна и лесно изоставя един идол за друг.

Тя каза точно обратното днес. Според мен не им е много адекватна обратната връзка. Мислят си, че изглеждат по един начин и хората приемат съдържанието им по един начин, а то не е така. Не си познават аудиторията мисля аз. Всички твърдят, че са започнали от страт и хоби, но според мен много малко от тях наистина са запазили тоя "вайб" Какава прекрасна българска дума! :Д

# 3 055
  • София
Какво означава "хората приемат съдържанието по един начин, а то не е така"...
Когато няколко хиляди виждат едно и също, обикновено не е защото те не са го разбрали. Това е евтина манипулация на споменатата от Чери порода. Е, да, маркетингът също ползва манипулационни техники, но тук говорим за един човек. Това си е личностна пробойна за мен.

# 3 056
Лесно можете да познаете нарцисът, той харесва наред всяка тъпотия, която му гали егото - първа, втора, трета, обичам те и т.н., включително неграмотно написаните коментари и тръгва с рогата напред при най-малкият полъх, че някой не му се кефи. Ако се чудите откъде знам, знам, защото много близък до мен човек е с такова личностно разтройство.

# 3 057
А относно нашите влогърки, някои са класически нарциси, други - просто кифльоци. Аз предпочитам кифлите, те са тъпички и безвредни и макар че са също толкова безполезни като другите, поне не са отмъстителни.
И според мен повечето са почнали с идеята да печелят пари от това. За жалост са закъсняла с около 5-6 години.

# 3 058
Да, така е. Но това не променя, че те си вярват и си мислят, че пускат някакви ясни послания.  Не споря дали съдържанието им е качествено или не и дали и какво разбираме от него, нито  дали се самозаблуждават. Питаха ме какво е било днес, казвам какво са казали.
През цялото време се твърдеше, че влогърите държат на мнението на хората, които ги гледат, че те са им важни, че четат коментари но само в платформите, които изпозлват, че не са sold out, че връщат брандове заради натиск от тяхна страна, че понякога нещата, които хората си мислят за тях, нямат общо с действителността, че в крайна сметка има много зад кадър, което хората не виждат и си мислят, че всичко им е ясно, щото ги следят от 5 години и т.н.

# 3 059
Интересна информация за тази конференция, обаче лично аз не бих се доверила на 100% на това какво някой влогър е казал там. Може да си вярват, може и просто да се опитват да се представят в добра светлина, но със сигурност е имало леко лъскане на имиджа, така като чета.
Иначе съм съгласна, че има много неща, които последователите не виждат и не всичко е така, както изглежда. Мисля, че само децата не са наясно с това.
Пепе се обзалагам, че знае за темата и ми е много трудно да повярвам, че не чете. За Валери, например, съм по-склонна да повярвам, че не се интересува.

Общи условия

Активация на акаунт