Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 107 335
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 18 425
Аз ползвам страшно много фраера, много ми е удобен. За последно правих риба и стана като пържената, беше фантазия.

# 631
  • Мнения: 3 372
Ами не, не стават като пържени, точно като печени си стават.

Ами моите пък стават точно като пържени. Simple Smile Яла съм достатъчно печени картофи в тоя живот, за да знам каква е разликата.

Няколко пъти написаха и след мен, че много зависи от сорта картофи. Винаги ги изкисвам във вода от нишестето, после подсушавам, обърквам с една лъжица мазнина и пържа. Печен картоф не съм яла досега.

# 632
  • Мнения: X
То зависи и кой какво разбира под пържени картофи, но на мен тези не ми приличат на печени.

# 633
  • Вестерос
  • Мнения: 39 314
Не съм съгласна, че е като фурната. Имам хубава фурна, но пържоли, кюфтета, карначе, шницели, наденици и т.н. стават много по-хубави на фрайера, добре изпечени отвън, но доста сочни отвътре, особено надениците. А да не говоря колко вкусно става- печен пипер, тиквичка, лук, морков, патладжан. Всичко заедно. Последно правих с бутер тесто като баница с кашкавал и сирене, получи се супер.

# 634
  • Мнения: 3 955
Фурната дава много повече възможности, но човек трябва и да умее да ги ползва. Аз кюфтета, пържоли, наденици правя на фурната, защото с нея мога да постигна най-близък ефект до барбекюто - така ги харесваме. Обаче винаги ползвам различни функции, пека на различни нива и т.н. Например, ако е дебела наденицата, я пека на по-ниско ниво, карначетата - на по-високо, вентилатора го спирам в оределени моменти, пържолите пък, за да станат сочни - съвсем по друг начин ги пека и т.н. Децата ми - тийнеджъри обаче, като трябва да си изпекат сами по 2-3 кюфтета, ги слагат на фрайъра и си стават съвсем прилични ПЕЧЕНИ кюфтета, не пържени.

# 635
  • Мнения: 3 372
А като сложиш мъфини във фрайъра също се ПЕКАТ. Това не виждам да има общо с картофи.

# 636
  • Мнения: 3 955
Именно. Каквото и да сложиш вътре, се ПЕЧЕ. И мъфини, и кюфтета, и картофи. А не на едното да му викаме печено, на другото - пържено, а на третото - задушено.

# 637
  • Мнения: 3 372
Ма вие си им викайте както искате, темата беше дали стават като пържени. Отговорих - да, моите стават. След това ако искате ги задушавайте, размразявайте и после пасирайте.

# 638
  • Мнения: X
Именно. Каквото и да сложиш вътре, се ПЕЧЕ. И мъфини, и кюфтета, и картофи. А не на едното да му викаме печено, на другото - пържено, а на третото - задушено.

Колкото и да го повтарящ, по-вярно няма да стане. Ако имаш проблем е или от уреда, или от устройството пред уреда.

# 639
  • Вестерос
  • Мнения: 39 314
    Да, точно не знам как да си ползвам фурната, май ти не знаеш фрайъра как да ползваш, ама ок..

    # 640
    • Мнения: 1 997
    Вкусовете са различни, ние сме много доволни от нашия и за двама човека фурна почти не съм пускала откакто сме го купили. Моят е Cosori 5,5 л, преди това правех замразените бланширани картофи 15+ години във фурната, сега няма въобще база за сравнение с резултата от фрайъра. Пресните картофи също изкисвам часове във студена вода, зависи от сорта и количеството, което се сложи. За мъжа ми любител на пържените картофи най-близки до оригинала са замразените къдрави, дебелите или много тънките не му харесват. Опитах пресни сладки картофи, не ми се получиха, с тях повече няма да експериментирам, замразените бяха идеални. Меса с кокал същи правя във фрайъра ( котлети, вратни пържоли) и стават идеални, имам и Тефал Оптигрил, но той за такива не става. Имаме го от 6+ месеца вече уреда и мъжът ми все се чуди защо не сме го купили по-рано.

    # 641
    • Мнения: X
    И аз съм със същия Cosori. Само първия път изкиснах картофи, после не съм го правила и резултатът е пак добър. Само че купувам само картофи, на които на немски пише festkochende, т.е. твърди, стегнати. На други пише mehlig, те са брашнени и по принцип не стават за пържене добре. Но ние не сме много по пържените картофи по принцип и ядем такива страшно рядко и то не в къщи. Сладки картофи правих, много добре станаха.

    Към Cosori има готварска книга с раздел картофи и аз оттам разбрах принципа на приготвяне. Пише наистина да се изкисват, но нямам време.

    За мен в ейрфрайъра най-добре става месо. Хем става с прекрасна препечена коричка, хем отвътре е сочно. За всякакво месо важи. Снощи правих свинско бон филе разделено на две парчета. За 15 минути стана супер. Във фурна нищо подобно не може да се получи с каквито и да е съдове и техники. Много добре знам как да боравя с фурната си, която е на няма и две години и струва колкото осем ейрфрайъра. Сега стои като паметник. Само за пица и хляб съм я ползвала откакто го имам.

    # 642
    • Мнения: 4 457
    Здравейте.Имам Филипс, от малките.Днес видях,че тавичката му се лющи и е напукана,сякаш е боядисван.А е на 7 месеца.Не съм ползвала нищо освен веро за измиването му.Бях чела подобни оплаквания в темата,но не ги намирам.Какво бихте ме посъветвали?

    # 643
    • Вестерос
    • Мнения: 39 314
    В гаранция е, не трябва да се бели.

    # 644
    • Мнения: 4 457
    Не трябва,но е напукано на люспи и се бели дъното. Оказва се,че и други имат този проблем.
    В миялна не е влизал.Обезмаслител съм използвала много рядко.

    Общи условия

    Активация на акаунт