Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

• 107 419
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Фолио ли си постлала върху кошницата? Достатъчно ли омекна зелето? Ако се прибави и бутче отгоре, сигурно ще стане супер. Нали съм си месарка... Joy

# 406
  • Русе
Фолио ли си постлала върху кошницата? Достатъчно ли омекна зелето? Ако се прибави и бутче отгоре, сигурно ще стане супер. Нали съм си месарка... Joy
Да, фолио сложих. Може би беше леко "ал денте" зелето, нали беше по-на едро. Simple Smile  Ако се сложи бутче или друго месо и повечко време се прави, съвсем ще стане като готово ястие.
Моята идея беше за гарнитура, но всякакви интерпретации са възможни.
Много обичам и карфиол по този начин. Ще пробвам и с него някой път.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 10:58 от Juls14

# 407
Идеята е добра, разсъждавам си, може би ще е добре да се нареже на ситно, да се накисне в солено-оцетена вода, да се отцеди и да се пече малко по-дълго. С месце. Поне така ще го направя.

# 408
  • София
Запечено зеле,
Скрит текст:
Нарязах зелето на по-едро, но вие както искате може да го нарежете. Разбърках със зехтин, сол, червен пипер, на 180 градуса, за около 12 минути, това е половин малка зелка. Един път разбърках.

Чудна идея! Ще се пробва непременно!

# 409
  • София
В момента съм при родителите ми и тествам техния еър фрайър - големият на Делимано. Пробвах солени мъфини в силиконови и метални чашки -  в силиконовите не се изпекоха добре отдолу. Чудя се как по-добре ще нагрява отдолу - ако сложа директно сместа в хартийки в тавичката (гъста е и не би трябвало да се разлее) или хартийките в металните чашки? Кое изпичане ще е по-добро? Кекс ще се изпече ли, ако покрия тавичката с хартия за печене и сложа сместа в нея?

# 410
Привет и от мен Simple Smile
Благодаря на всички за споделения опит! Ценен е Simple Smile
От вчера и аз съм горд и не особено информиран собственик на BERLINGER HAUS LP-KL012, 1350W, вместимост 3,5 л.  .. Първо приготвих кюфтета! Безупречни. Понеже ги купувам готови в тарелка за скара от една ферма размерът на кюфтетата е доста .... голям. Едно кюфтенце като за 3-4 по - ситни. Първите 4- 5 броя сложих така.. както са си големи и се наложи да обръщам и да допичам. Следващите дози (взех два килограма Simple Smile ) наситних на по-дребни кюфтенца и станаха съвършени без да се налага да обръщам. Пекох на 200 градуса... но времето не съм засичала като за пръв опит, наблюдавах цветът им. Станаха наистина невероятни! После дойде големият провал ... картофките. Пресни нарязани на тънко, накиснати във вода студена докато правех кюфтенцата, после подсушени в кърпа ... оваляни в подправки и!!!!! Пълен провал Simple Smile Въпреки разбъркването една част останаха сурови, другите препечени, но нищо общо с пържени (не съм и очаквала чудеса, но пък така да се издъня Simple Smile. Количеството не бе голямо .. не повече от 700-800 гр. Не знам къде оцвъках положението. Днес пък пробвах филийки (принцески с кашкавал), станаха разкошни. На филийката сложих директно парченце масло, парче кашкавал без да стържа и върху хартия за печене (изчетох и предходната тема!!! Та благодаря за всички идеи!!!) На 180 градуса за има няма две-три минутки станаха страхотни.  По три пъти децата ме връщаха да им пека Simple Smile
Имам питанка. Тези които ползвате алуминиевото фолио при приготвяне на различни продукти, дупчите ли го? Аз за момента нямам проблем с почистване на решетката и самата тенджерка, но го намирам за много удачен вариант. Съжалявам, че снимки на моите произведения няма в момента, но обещавам да компенсирам при следващите ми опити. Планирам крутони (кубети всъщност), още един опит с картофите, и пилешки филенца на хапки в марината  или панировка..
Малееее колко дълго стана.. Извинявам се, но от години не съм списвала в БГ МАМА Simple Smile 
Честит празник и красива вечер!

# 411
  • Асеновград
На картофите малко мазнина не сложихте ли ?

# 412
На картофите малко мазнина не сложихте ли ?

Сложих, но предполагам, че съм била доста пестелива Simple Smile При следващия ми опит ще съм по-щедра. И аз мисля, че тук сбърках или количеството е било повече от поносимото за уреда Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 11:59 от I♥M♥V♥

# 413
Разкошни мексикански пълнозърнести питки Simple Smile Промазани с олио, кетчуп, кашкавал и сирене, добавих и чубрица. Прихлупени като банички и отгоре намазани с мазнина. В моя фритюрник с обръщане за 3-4 минути. Обръщането на 2-3 - та минута. Децата казаха, че е най-вкусното нещо, което са опитвали Simple Smile

# 414
Дупча алуминиевото фолио .

# 415
  • Враца

I♥M♥V♥ , не печете картофите на 200 градуса , а на 180.
Резултатът при мен е коренно различен.

# 416
Добре, че се зачетох, та щях да пропусна, че правите принцеси в уреда.
Хартията не се ли подпалва или залепва?

# 417
  • Враца
Не слагам хартия за принцесите.

# 418
  • Русе
Аз, когато правя принцеси или кренвирши с кашкавал, ползвам порцеланова чиния, 20 см диаметър, събира две филии. Слагам чиния, защото не искам да се опекат отдолу, да не станат много сухи. Но с фолио или еднократни тавички-кръгли, правоъгълни, пак би станало. Само трябва да се прецени спрямо размера на кошницата.
Ако не ви пречи да се опекат и отдолу, няма нужда от нищо-директно в кошницата.

# 419
Добре, че с
е зачетох, та щях да пропусна, че правите принцеси в уреда.
Хартията не се ли подпалва или залепва?

Е... оня ден направих палеж, като пропуснах да сложа кренвиршите върху хартията след като пуснах уреда хахаххаа Simple Smile Хем бях прочела тук, че ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ....
Принцесите ги пека без хартия, на децата им харесаха хрупкави филийките, но идеята с чиния е добра, ако предпочитате другия вариант.
(Още не съм се прежалила с картофките, но ми пуснаха няколко идеи  и може би почивните дни ще опитам)
Благодаря на всички за идеите!

Общи условия

Активация на акаунт