Имаме приятелска двойка, но не харесвам жената

• 10 655
  • 122
  •   1
Отговори
# 105
  • Linz
О, не, нищо не е минало. Тепърва има много да учиш, да растеш, да се развиваш. Общуването ти с хората ще става все по-осъзнато... ще се научиш по-малко да говориш и повече да слушаш. И то да слушаш с разбиране. Да чуваш и това, което не се казва на глас. И да разбираш правилно грешно използваните думи... На всичко се учи човек, но трябва опит. Всеки човек, с който общуваш те учи на нещо, но още не си даваш сметка. И се учим цял живот.

# 106
Може да е усетила неискреност и недобронамереност отсреща.
Вие/ние не сме били там и няма как да го усетим това Wink
Тя е била.
Добре, вярвам, че е така.
Е, и?
Когато някой не ти е симпатичен, естествено отбягваш контакт с него. Ако от време на време се вижда с тази дама покрай приятеля си, може да я изтърпи за 2 часа. Ако пък съвсем не може, нека мъжете си се виждат без приятелките си. И пак може контактът да е цивилизован макар и хладен.
Това са ми някакси много странни дилеми за възраст над 16. Последно около 8-9 клас се тормозех за това какви са ми приятелките, как реагирали на еди какво си, какво казали, дали ми пишат и тн. Не би ми хрумнало да пусна тема по въпроса, защото отговорът е някак очевиден.

Ако реалният въпрос на темата е: Как да си намерим социален кръг от хора, които са съвместими и с двамата? То отговорът ми е друг: Огледайте се наоколо за хора (не знам защо трябва да са двойки, какво им е на отделните индивиди, те може и да се обвържат в един момент и да стане двойка) със сходни интереси били те професионални или свързани с някакво хоби. Компания се сформира бавно, защото трябва всички да харесват останалите поне до определено равнище, но ако се остави да стане естествено, се наблюдава процес на самоорганизация.

Какво "Е и?"...
Предложих друга гледна точка, освен агресивна атака от ваша страна.
Ама то си е до човек.

Оставям ви да плюете и да ровите...Wink

# 107
О, не, нищо не е минало. Тепърва има много да учиш, да растеш, да се развиваш. Общуването ти с хората ще става все по-осъзнато... ще се научиш по-малко да говориш и повече да слушаш. И то да слушаш с разбиране. Да чуваш и това, което не се казва на глас. И да разбираш правилно грешно използваните думи... На всичко се учи човек, но трябва опит. Всеки човек, с който общуваш те учи на нещо, но още не си даваш сметка. И се учим цял живот.

Разбирам това, което ми казваш.

Споделих досегашния си опит какво ми се случва най - често при досег с познати. Опитът ми е малко повече за възрастта ми, тъй като от много малка съм оставена да се оправям сама.

teta75, наистина много се изкривиха нещата за обсъждане. Стигам до извода, че си е чисто заяждане от тяхна страна. Но съм благодарна, че такива хора анонимно се разкриват, какво представляват.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 21:39 от Amaranth8

# 108
Анонимно се разкриват, че? Извинявай, но за какво си благодарна, теб какво те грее, че другите се разкриват за нещо си.

# 109
'Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората.'

Иначе казано, 'той каза, тя каза' е плитко и дребнаво.

# 110
I am and I will be, ами... темата не е "Не се чувствам добре, защото загубих детето си". Темата е "Имаме приятелска двойка, но не харесвам жената". От първия пост станаха ясни някои терзания на авторката, някакви хора се опитаха да й отговорят, но получиха само нелицеприятен троснат тон и нулево желание за диалог.
В крайна сметка стигаме до "Всичко ми е наред, аз съм душата на компанията, имам много приятели и хич не ми пука за хорското мнение". Защо се пускат теми в този случай - не знаем. Задънена улица...

Както гледаш заглавието на темата, така можеш да прочетеш и между редовете.Не само това,което ти е изгодно.
И не знам какъв е този опит да се изкарате всички жени колко се обичате едни други, като знаем как стоят нещата.
Дори и темата да беше,че е зле защото е загубила бебето отговорите щяха да варират от коя клиника е най-добра,до кой лекар,колко пари са прегледите и да не се отчайва щото някоя си госпожа Х след 5-тата загуба е успяла да роди.
И нека темата не е защо се пускат теми като е "задънена улица", а защо ТИ пишеш в нея.
Аман от псевдо-философи без капацитет.
И недай си боже някой да пусне тема с предлаганото от теб заглавие.
Накрая всичко ще приключи със : "Съгласна ли си да осиновиш циганче" Grinning
Предполага се,че пишат майки с опит, зрели жени, казвам го,защото самата аз съм под 30.
А на толкова злоба и жлъч се начетох,че си казвам най-голямата грешка е дори да пишеш за слабостите си.
Жената на всичките си проблеми сподели,че просто иска да си имат приятелско семейство,това е най-важното в днешно време-да има на кого да се опреш.Казва, и че не може да намери такова-оооо каква изненада.И колко е "гадна", че на новината за бременността е очаквала поне едно честито а не-" оооо трябва и ние да си напрайм дете,че да не закъснеем" и вие я разкостихте.
Пълна деградация.

Последна редакция: вт, 05 фев 2019, 22:35 от I am and I will be

# 111
  • Linz
Oк, обаче не би трябвало да те натоварва общуването с хората, ако си искренна, открита и добронамерена. Щом общуването те натоварва и изтощава, имаш някакъв проблем, който не осъзнаваш... имаш някакви очаквания, или си преднамерена, таиш някакви подтиснати чувства... може да е свързано с това, че от малка си се оправяла сама (каквото и да значи). Натрупването на опит все още не означава по-голяма осъзнатост.
Опитай се да погледнеш с други очи тази жена. Бъди мила, усмихвай се, поинтересувай се повече от нея... дори и да ти е неприятно в началото. Много е вероятно с времето да започнеш да я харесваш.

# 112
Може да е усетила неискреност и недобронамереност отсреща.
Вие/ние не сме били там и няма как да го усетим това Wink
Тя е била.
Добре, вярвам, че е така.
Е, и?
Когато някой не ти е симпатичен, естествено отбягваш контакт с него. Ако от време на време се вижда с тази дама покрай приятеля си, може да я изтърпи за 2 часа. Ако пък съвсем не може, нека мъжете си се виждат без приятелките си. И пак може контактът да е цивилизован макар и хладен.
Това са ми някакси много странни дилеми за възраст над 16. Последно около 8-9 клас се тормозех за това какви са ми приятелките, как реагирали на еди какво си, какво казали, дали ми пишат и тн. Не би ми хрумнало да пусна тема по въпроса, защото отговорът е някак очевиден.

Ако реалният въпрос на темата е: Как да си намерим социален кръг от хора, които са съвместими и с двамата? То отговорът ми е друг: Огледайте се наоколо за хора (не знам защо трябва да са двойки, какво им е на отделните индивиди, те може и да се обвържат в един момент и да стане двойка) със сходни интереси били те професионални или свързани с някакво хоби. Компания се сформира бавно, защото трябва всички да харесват останалите поне до определено равнище, но ако се остави да стане естествено, се наблюдава процес на самоорганизация.

Какво "Е и?"...
Предложих друга гледна точка, освен агресивна атака от ваша страна.
Ама то си е до човек.

Оставям ви да плюете и да ровите...Wink
Изобщо не я плюя. Намеквам й, че да си прекалено дребнав и да се вторачваш в такива неща е най-малкото непродуктивно.

# 113
Предполага се,че пишат майки с опит, зрели жени, казвам го,защото самата аз съм под 30.
Аха, не беше нужно и да го пишеш, то си личи. И точно, пишат зрели жени и би трябвало да се вслушвате /ти и авторката/ в този опит, а не да подскачате като ужилени, минали сте вече пубертета.
И да цитирам, този път специално за тебе:
Тепърва има много да учиш, да растеш, да се развиваш. Общуването ти с хората ще става все по-осъзнато... ще се научиш по-малко да говориш и повече да слушаш. И то да слушаш с разбиране. Да чуваш и това, което не се казва на глас. И да разбираш правилно грешно използваните думи... На всичко се учи човек, но трябва опит. Всеки човек, с който общуваш те учи на нещо, но още не си даваш сметка. И се учим цял живот.

# 114
Готино е, че цитираш други хора, а не изказваш собствено мнение.
И годините не са критерий-може и за 50 да не си преживял това,което някой за 20. Wink

# 115
  • София
Просто хората ѝ обърнаха внимание на истинските проблеми, защото си личи от самолет, че се е овъртолила като пате в калчища.

# 116
Просто хората ѝ обърнаха внимание на истинските проблеми, защото си личи от самолет, че се е овъртолила като пате в калчища.
Нормално,обаче освен истинските не се ли подминава нещо и не се ли коментира с цел-"ти колко си зле,аз колко съм над нещата"?

# 117
Всъщност се коментира, че нито другите са толкова зле колкото си мисли че са нито тя е толкова по-, по-, най-, колкото се изкарва.
И да, вярно е, че не годините, а опитът е критерии, но колкото и да си преживял ако не си се поучил е загуба на време и енергия.

# 118
  • София
Да, как не се сетих, че между редовете на "Не харесвам Мария/ Ива/ Силвия" се криело някакво дълбоко послание и може би дори смисъла на живота, вселената и всичко останало. 42. Само да отбележа, че самата авторка в километрично излияние "Моят-твоят-нейният-нашият" е споменала едва няколко реда за въпросната загуба и е очевидно, че не това е темата. В смисъл, за самата жена не е това темата, ама не очевидно, ами очеизвадно. Отдала е далеч повече усилия да обяснява как моят не харесва твоя, аз не харесвам нея, твоята е бивша на моя и накрая - не харесвам никого, мрън.
Жената не е споделила, че иска приятелско семейство. Напротив, сподели, че не харесва никого и на няколко пъти нахока всички, че си има среда, приятели, всичко има, а тука някакви плебеи я поправят. И, логично, някои се зачудихме защо е тази тема.

# 119
Поредната Мегън Маркъл, дето си мисли , че ще снесе златното яйце.... Идиотия....

Общи условия

Активация на акаунт