Отговори
# 405
Аз видях миналата събота една мама в ринг мола да храни момченцето си по ЗВБ и много ми стана приятно (мойто щурче нагъваше от пицата ми - що ли за скандална гледка съм била за околните 😜), после щерката направи първото си публично тръшкане, та ако някоя от вас е била мамата с момченцето, аз бях 😂

Аз утре ще я водя на ваксина, да видим дали ще има бисери от педиатърката 😝

# 406
vartoglava на мен баба ми ми е разказвала как като е кърмила баща ми, когато в станал на 8м. са я 'натиснали' да го отбива, че бил голям... Закарали го на село за няколко дена, за да не я търси/вижда, а нея увили здраво с бинт около гърдите. Да ама още на следващата сутрин щяла да се пръсне, опитала се да изцеди малко за облекчение, но не ставало по-леко... та като се прибрал баща ми веднага му дала да суче, за да я облекчи, пък свекърва й и се скарала, че не се давало така, щом веднъж си го отбила, защото детето щяло да стане лъжец...

# 407
Много ми беше интересно да прочета тази статия на хедра 😊.
Аз да се включа с нов бисер. Говорим с мъжа ми как майка му като е правила сок от моркови за малкия му брат му е давала остатъка от морковите посолени със захар на него. Говоря аз как и двете неща са грешни и от дума на дума стана на въпрос това, че бебето има нужда от мазнини. Тогава мъжа ми се изцепи - пък тогава да му дадем малко сланинка! Ей, с глас съм се смяла! Викам му има една темичка в бг мама, там бисери всякакви, обаче сланинка бисер не бях чула да обсъждат, та казвам ще го добавя и този, да се знае, че и туй нещо на някой е хрумнало 😂

# 408
Как така посолени със захар? Хем сол, хем захар?

# 409
Как така посолени със захар? Хем сол, хем захар?
Има се предвид поръсени със захар. В някои райони на страната се казва така - да посоля със захар, вместо поръся или наръся. Дори съм чувала със собствените си уши и "натръскани" със захар - ставаше въпрос за мекици.

# 410
Най-разпространеният мит относно кърмата е, че е нехранителна. За пореден ден чувам това твърдение, изказано напълно сериозно. Майка ми, свекърва ми, сестра ми(която няма деца все още), приятелки с деца(които не са кърмили дълго). Нямам познати с дълъг стаж в кърменето, дори бабата на моя съпруг е захранила бебе на 2 месеца с кисело мляко. Кърмещите жени сме под постоянен натиск от страна на обществото, ежедневно ни се набива, че нещо с тази кърма не е както трябва - виновна е за коликите, за непрестанния плач, за нощното будене. Абе за всичко. Много ми е емоционално в момента, просто защото в ничие лице не срещам подкрепа и одобрение, а има моменти, когато е нужно.

# 411
Мен много ме подкрепят ММ и каката. Добре, че са те. Каката само да чуе от някой съвет да се дава АМ и настава война. И на тема ранно захранване е същата. Чете и тя форума, иска да е наясно с всичко.

# 412
За това е форума Hug Знаеш, че правиш най-доброто за детето си, така че пропускаш всичко покрай ушите си, а най-големите бисери ги носиш тук, да им се посмеем заедно. Според майка ми, например, бебо пръцка много, защото яде без режим.

# 413
И моята свекърва (и не само тя), която е лекар, ми обясняваше как заради постоянного кърмене детето има колики. Постоянно обясняваше как детето има нужда от вода и щом не пие, то трябва да й се слага захар, само и само да пие (и мъжът ми й се връзваше). Последно миналата седмица ме пита дали вече няма да отбивам детето (на 10 месеца е) и след като й обясних, че ще се водя по нея и й махам само дневните хранения, тъй като се връщам на работа, но сутрин, вечер и през нощта ще си я кърмя, ми беше казано, че това е супер лошо и грешно. Дете се кърми до годинката макс, след това вече няма смисъл, кърмата нищо не дава на детето, а това кърмене само вреди на майката...
Наистина, добре че през цялото време беше този форум, в който намерих много инфорнация и подкрепа, иначе отдавна малката щеше да е на смесено хранене или щеше да е изцяло на АМ, защото "кърмата няма да й стига" или "не е хранителна".
Разбира се, продължавам да се боря и с мъжа си, защото неговата "мама знае всичко" и й се връзва, още повече и като тя е медицинско лице, но добре че съм инат и си отстоявам позицията Grinning
Никой не може да ме накара да направя нещо, в което не съм сигурна, че е най - доброто за детето ми!

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 16:06 от Donchenceto

# 414
mariails ако имаш фейсбук заповядай в групата "За дългото кърмене" Simple Smile Там сме от една порода всичките 😊
Идвам с още бисери от майка ми. Тя от 2-3 месеца непрекъснато ме пита кога ще давам сокче (бебка е на 5 и 1/2) и вчера сериозно си поговорихме. Според нея сокчетата съдържат витамини и са много по-полезни от варените зеленчуци, с които ще захранвам (все още не знае, че ще яде парчета, а не на пюре)
В хода на разговора също стана ясно, че е давала на брат ми, когато е бил на 20дни, сок от изцедена през марля ягода. Щях да падна! Ягода! На бебе на 20 дни! Дори не знам как е възможно, моето бебе на 20 дни заспиваше докато ядеше. Отговора и беше "такива бяха времената" 😄

# 415
Аз да се похваля. Водихме я на ваксина за морбили и мъжа ми изръси "още се кърмим" (доообре,не знаех, че и той кърми 😒😆), а педиатърката каза "много хубаво, браво". Аз само допълних,че скоро няма да спира да суче.

# 416
И моя така кърми и ражда и т.н 😁 Малката всяка вечер реве докато се къпя и снощи го слушам как я успокоява " Татко ако можеше, щеше да ти даде да сучеш" А като излязох от банята радостен и вика " Ето татко, цицката идва".

# 417
mariails по въпроса с нехранителната кърма, на мен ми се случи една позната да ми обяснява как да разбера дали е 'хранителна'... Значи трябва да изцедиш малко в чашка и да я оставиш за една нощ, ако на сутринта има каймак значи е добра, ако няма - значи е нехранителна Close
Пък колежките като ме питаха дали кърмя и аз има викам 'Да', пък те веднага заключиха 'Значи кърмата ти е хранителна'... И така сега като си говорим как наддава малкия (на 4++м. е 8.300 кг. ), това е защото ми е хранителна кърмата! Animal Speak No Evil

# 418
Ох посмях се с кърмещите ви мъже 😁
Наскоро разбрах на една позната как ѝ “спряла “ кърмата.. мъжът ѝ я стреснал ( разбирайте “бау”) и тя толкова се изплашила, че ѝ спряла кърмата 😃

Една моя леля дойде наскоро да види бебето вкъщи и ме пита “какво яде”. Като и казах, че кърмя се оцъкли и пита “аааама нощеска не му даваш нали- само вода” 😃 тя не давала на братовчедка ми да яде нощно време още от болницата ( не е кърмила въобще). Един ден не можела да успокои ревящото си дете и се обадила на нейна приятелка. Тя ѝ казала, че едно бебе, ако реве или е гладно, или му се спи, или се е наакало, или му се пие вода! И познайте- дала му вода, пило цяло шише и се успокоило.... та давайте вода на бебетата, не ги кърмете, моля ви се 🤦♀🤣

# 419
Абе някак не ги вярвам тия неща с водата, аз ако съм гладна, ще ме успокои вода ама друг път. Реват си милите бебета на поразия и не разбирам как им дава сърце.

А за кърмещите мъже, моят скоро ми спомена как на бременна колежка обяснявал в асансьора как кърменето било не само за хранене, ами и спомагало много за връзката между бебето и майката, спокойствие, ала-бала. Така ме досмеша, добре съм го промила и него, ама да ми дава акъл мъж и то ако съм напреднало бременна, тежко ми е, дрехите ме стягат и въобще знаете как е.. щеше да ме нервира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт