Отговори
# 420
И моят същите ги върши 😂, ама на колежка с бебе, която не е кърмила й обяснявал какво трябвало да направи, че да кърми. Просто си представям как е искала да го ошамари там на място. 😅
Ама е сладко някак. Съпреживяват с нас, после дават непоискани акъли, но са сладки татковци ❤

# 421
Момичета, да си знаете - гените са виновни за всичко. Joy

„Редовното изцеждане е в основата и на добрата лактация. Разбира се роля има и наследствения фактор. Ако майка ти е имала добра кърма, твърде вероятно е и ти да имаш добра кърма. Нотози процес трябва да се поддържа.”

Стана ми интересно в основата на какво още е изцеждането, та има съюз „и” в първото изречение?

# 422
Вчера говорим с майка ми и аз споменавам, че детето не харесва картофено пюре, а тя: "Сложи му лъжичка захар, като е сладко ще го яде" Expressionless
Не иска да пие вода - "Сложи малко захар".
Изобщо захарта е изключително полезна Thinking Close

# 423
Ама разбира се. Ти не обичаш ли картофено пюре със захар? 🤣🤣🤣

# 424
Ама разбира се. Ти не обичаш ли картофено пюре със захар? 🤣🤣🤣
Колкото и да не ти се вярва - не Grinning
По-скоро ще дам сладък картоф или ще смеся обикновения с нещо друго.
Сега се смеем, но едно време така са правили Confused

# 425
Да, добре че съм чешит от малка. Майка ми е правила попара със захар, която аз с погнуса съм плюела. Всякакви сладко-солени извращения ги ненавиждам и сега.  Интересно, че баба ми навремето не е захранвала така, а по-скоро вариант на ЗВБ. Вадила е сварени зеленчуци или месо от общото ядене преди да сложи подправки и сол и така си е хранила бебетата.

# 426
Картофено пюре със захар... Големият ми син не яде картофи под никаква форма, респективно и пюре. Как не съм се сетила да му сложа захар! Или най-добре течен шоколад, та да е сигурна работата 😄.

# 427
Маги', при малкия нещата не са толкова розови. На 4 м. е 6300 г., буквално ме обвиняват, че го държа гладен, но той просто не иска повече. Ако една седмица суче прекрасно, то на следващата е кошмар и така постепенно кърмата ми доста намаля. Отново поднових цеденето, но отвсякъде слушам - захранвай, захранвай, захранвай. Дразня се, че се мислят за много компетентни, а не са прочели и един ред актуална информация.

# 428
Е какво му е на детето 6300 си е супер.

# 429
Mariails добре, че няма роднини наоколо, щяха и мен да погнат със съвети. Просто бебетата са различни. Баткото ми беше почти 10 кила на 5 месеца, само на кърма, мадамата сега е на 10м и няма 8кг. Всъщност 6.300 си ми звучи съвсем нормално за 4 месечно бебе, не беше ли “целта” да се удвои теглото до 6 месеца? А честно казано с ядене на варена тиквичка не виждам как ще качи повече, кърмата е по-калорична. Моето все още нищо почти не яде, чакам я да ѝ дойде меракът, но явно не е наследила на майка си лакомията Joy

# 430
  • София
Момичета, да си знаете - гените са виновни за всичко. Joy

„Редовното изцеждане е в основата и на добрата лактация. Разбира се роля има и наследствения фактор. Ако майка ти е имала добра кърма, твърде вероятно е и ти да имаш добра кърма. Нотози процес трябва да се поддържа.”

Стана ми интересно в основата на какво още е изцеждането, та има съюз „и” в първото изречение?
Това е коментар от някой или в текст си го прочела?
Ужасни са тези приказки, това е един от най-разпространените митове-ако майка ти не е кърмила и ти няма да можеш.

# 431
  • Плевен
Абе как бебе на 4м и 6 300 е малко  ooooh!? Гледам точно сега таблиците за растеж при децата,дадени са за момчета и момичета по месеци.На 4 месечно момче минимума е 5.460,а средата е 6.800.Моя син от раждането си,та чак до сега се движи винаги в златната среда.И на височина и на килограми.Чак сега на 7 дръпна на височина и отива към горната граница,иначе теглото му и сега пак е в златната среда.При положение че майка му(тоест аз) тежи 52 км а баща му 65,не мога да очаквам слон!То и другата крайност хич не е добре-гледам по площадките дебелите деца едва тичат,то корем,то сланини,то чудо.

# 432
Дези, това е цитат от една от темите в кърмаческия подфорум.

# 433
Моля ви се, значи моето 7800 на 13 месеца е анорексично бебе с поднормерно тегло по тая логика. Съжалявам, но не е така. То бива простотии, ама ти защо ги слушаш, Marialis? Че и решаваш, че ти е намаля кърмата? Защо? Колко дебело трябва да е едно бебе за да са околните доволни? Да прилича на Мишелин ли? Казваш бебето ми е идеално, не угоявам прасе за Коледа и приключваш темата. То понякога трябва от раз да отрежеш доброжелателите, вместо да ги оставяш да те карат да се съмняваш в себе си.

# 434
И на мен ми писна от семейството на мм постоянно да слушам как малката е слаба и трябва да я храня повече (сигурно имат предвид с повече сладичко, я шоколад, я някоя друга бисквитка от 10-те кутии бисквити, които са ни изпратили...), ми на годинка и два месеца 10кг си е съвсем нормално дете. Не искам да стане затлъстяла от малка, както са прехранвали мм и от дете е с наднормено тегло. Те като са дебели и само се оплакват я от високо кръвно, я задържала им се вода в краката, я нещо трето, защо искат тази съдба и за внучето си, не мога да разбера? Ама то било различно, трябвало като бебе да бъде дебела, че да е здрава. Пълни глупости! Да си дебел е всичко останало, но не и здрав! Затлъстяването си е един вид метаболитна болест и дори вече е една от най-разпространените.

Общи условия

Активация на акаунт