Паническо разстройство - 35

• 55 522
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Ами докторът ми каза да спра ремиртата, защото съм дебела.
Ами с дуласолана се чувствам, както и със сероксата-нито добре, нито зле. Пак си имам депресията, пак се страхувам от контакти с хора, явно, както казваш е рано за подобрение.За сега нямам и влошаване. Явно сероксатът все още ми действа, понеже преди  3-4 дни го спрях.....

# 106
Отдавна не съм писала ,но ето ново двайсет при мен.Времето хубаво тук е 20 градуса.Естествено децата искат в парка.Хора бол.И като отидох и като ме задуши и като се почнаха едни бодежи в главата...Пълен ужас.Мислех да избягам и да се прибера,но не се подадох.Ок този път успях,но времето ще става все по топло.Как ще се справя с това нещо.Изпитвам ужас от топло време.Има ли някой с подобни страхове?За море не ми се и мисли там получих ПА и от тогава този страх от топло време ме прави половин човек .

# 107
Междудругото,винаги ли ПА е съпроводена с хипохондрия? Забелязвам и такива симптоми в себе си.🙀

# 108
Ами с дуласолана се чувствам, както и със сероксата-нито добре, нито зле. Пак си имам депресията, пак се страхувам от контакти с хора, явно, както казваш е рано за подобрение.За сега нямам и влошаване. Явно сероксатът все още ми действа, понеже преди  3-4 дни го спрях.....
Аз усетих положителен ефект на 3-тата седмица, след като преминах на 90мг. Но тогава започна и повръщането и сутришното разстройство Grinning
Вече близо месец съм на 90мг и смея да твърдя, че депресията е почти изчезнала, кризи и ПА нямам, излисам спокойно дори и сам. Днес отново излизах в морската и по крайбрежната алея, с 2 от кучетата си на разходка. Денят беше прекрасен и си заслужаваше всяка една минута на вън. Гаденето ту се появява, ту изчезва. Мисля да мина едно гастро за допълнително успокоение Simple Smile
Една близка ми каза, че колкото повече излизам, толкова по добре ще се чувствам. И е права и за това Grinning

jessyx, нормално е... все пак не знаеш какво се случва с теб и какъв ти е проблема. Ясно е, че ПА трябва да се възприеме като нещо нормално и да я преборим, ама като почнат да нахлуват мислите, че нещо ти има здравословно .... Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 20:07 от deepmind

# 109
Благодаря Ви за отговорите! Успокоихте ме,поне малко.Стискам палци и Вие да се почувствате по-добре. Simple Smile

# 110
  • София
Аз да кажа ,че пак съм си на деанксит и ксанакс. Не става хора два дни и половина без ксанакс и деанксит , то не беше живот това. Днес отново почнах всичко .Какво да се прави явно ще съм на хапчета. За трети път правя опити за спиране на деанксита - пак безуспешен, ще си ги пия. Колкото и да си повтарям , че ми няма нищо че това е моментно състояние , че всичко ми е в главата и че трябва да спра , не мога. Не мога да вървя по улиците , не мога да съм в магазините , а всичко беше спряло. Много съжалявам и ме е яд на себе си.

# 111
Аз усетих положителен ефект на 3-тата седмица, след като преминах на 90мг. Но тогава започна и повръщането и сутришното разстройство Grinning
Вече близо месец съм на 90мг и смея да твърдя, че депресията е почти изчезнала, кризи и ПА нямам, излисам спокойно дори и сам. Днес отново излизах в морската и по крайбрежната алея, с 2 от кучетата си на разходка. Денят беше прекрасен и си заслужаваше всяка една минута на вън. Гаденето ту се появява, ту изчезва. Мисля да мина едно гастро за допълнително успокоение Simple Smile
Една близка ми каза, че колкото повече излизам, толкова по добре ще се чувствам. И е права и за това Grinning

jessyx, нормално е... все пак не знаеш какво се случва с теб и какъв ти е проблема. Ясно е, че ПА трябва да се възприеме като нещо нормално и да я преборим, ама като почнат да нахлуват мислите, че нещо ти има здравословно .... Simple Smile

Аааааа, аз се чудя защо ме погнаха някакви ужасни киселини и всеки ден пия ранитидин. Със сероксата в началото имах същите проблеми. Е да, ама ти вече като ги пиеш месец, трябва да си напълно добре. Аз пък понеже съм много мнителна, се замислих, защо този доктор на двама пациенти с различни симптоми изписва едно и също лекарство. Като му казах, че съм пила тифаксин, ме пита какво е това. И как психиатър няма да знае какво е тифаксин. Те работят заедно с Петър Петров и ме убеждаваше за психотерапия. Казах, че не мога да си позволя....ама действително не мога. Ти спомена , че и на теб Петър ти го е препоръчал. В групата на Дарина ли-във ФБ?

# 112
Не, на живо. Няма как да съм напълно добре. 1 месец не е толкова много Simple Smile Той тепърва започва да действа. Където и да прочетеш, сроковете са 2-3 месеца за да се почувства ефекта, а подобрението идва от 2 до 4 седмици. Прави разликата. Не пий ранитидин, киселини и аз имах/имам все още. Интересното е, че са в устата директно, не от стомаха Simple Smile Успокой се малко и имай повече вяра.

# 113
# 114
Е да де, аз също отидох на живо на преглед, иначе как щях да си го заплатя, но иначе в групата на Дарина чух за него. Ми не знам как да имам вяра, като за 23 години съм обиколила толкова много психиатри.....

# 115
Отдавна не съм писала ,но ето ново двайсет при мен.Времето хубаво тук е 20 градуса.Естествено децата искат в парка.Хора бол.И като отидох и като ме задуши и като се почнаха едни бодежи в главата...Пълен ужас.Мислех да избягам и да се прибера,но не се подадох.Ок този път успях,но времето ще става все по топло.Как ще се справя с това нещо.Изпитвам ужас от топло време.Има ли някой с подобни страхове?За море не ми се и мисли там получих ПА и от тогава този страх от топло време ме прави половин човек .
Тери, ще свикнеш с многото хора и с топлото. Ще ти е зле 1-2-3 пъти и после ще се оправиш. Че даже и желание за парка ще имаш. Гарантирам. Simple Smile

# 116
Тери, ще свикнеш с многото хора и с топлото. Ще ти е зле 1-2-3 пъти и после ще се оправиш. Че даже и желание за парка ще имаш. Гарантирам. Simple Smile

Ох дано си права.Миналата година цяло лято се бях затворила вкъщи.

# 117
Ох дано си права.Миналата година цяло лято се бях затворила вкъщи.
Ти си знаеш - трябва да се излиза и се свиква постепенно (и с излизане, и с влизането в големи магазини). Симптоми ще има няколко пъти и ще поизчезнат после. Simple Smile
И аз бях така лятото преди 2 години, но сега гледам всеки ден да излизам. Та дори и до кварталното магазинче за бутилка вода да е.

# 118
  • Някъде там
Записвам се и аз в темата .
Склона съм към депресии , истерии и панически разстройства .
Преди дни ми съобщиха за трагичен случай с млад човек( дете на една от приятелките на майка ми) На годините на брат ми.
От раз и изведнъж се е случило лошото .
Получих паник атака , мисля само за това.Гледам си децата, плача, получавам бодежи в сърдечната област( тях като цяло си ги получавам и то най- вече преди и след цикъл) и затова ще ходя на кардиолог .
Притеснява ме това, че днес след такъв бодеж , замръзнах на място, започнах да треперя и гушнах здраво детето ми защото ме обзе страх ,че ще се случи най - лошото .
Най - вече вечер ме връхлитат тези мисли.
Изпитвам страх и ме е страх да заспя нощем.Светкам лампи, задремвам , будя се  и започвам да се стресирам.
Не мога да се отпусна.
Преди доста години пак имах такава паник атака , но си забраних да мисля за това.Успокоих се , сега отново се завърна със страшна сила и ме плаши.
Чудя се къде да ходя и как да се справя с този проблем и страх .
И по темата да попитам за тази книга, дали сте я чели?
http://shop.zdravei.org/produkt/kak-sahranih-sebe-si/ дали ще ми помогне?

# 119
deepmind, имам някакъв бегъл спомен, че пиеш депакин. Него пък за какво са ти го изписали. В чудо съм се видяла вече как да преборя мрачните мисли. Аз нямам хипохондрия, но денонощно треперя да не се случи нещо с половинчото ми, детето, или родителите ми. При всеки звън на телефона подскачам да не е за нещо лошо... Идруго исках да те питам. Ако примерно ти се наложи да ходиш по-често при псито, всеки  път ли ти взема по 40 лева?

Общи условия

Активация на акаунт