Паническо разстройство - 35

• 55 517
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
Да. Мога да кажа че все едно мозъка спира да анализира това което слуша, не може да го асимилира и  това го натоварва.  В такъв момент ако се погледна я огледалото, сякаш и зениците ми са по разширени от нормалното. Има усещането че мозъка работи бавно, сякаш съм в някакъв полусън.

Братле, мисля, че ако ли не всички, то почти всички преминаваме през това. Според мен просто някои хора така ни влияят. Включително при мен най-добрият ми приятел. Просто някой като зачекне някоя тема и я удължава ли удължава, все едно се губиш. Явно е нещо нормално, споко Wink

# 91
Да и най- лошото е, ако трябва да се следи темата...сигурно отстрани изглеждаме егоисти, преди някой да разбере какъв е ад в съзнанието ни.

# 92
Аз започнах и много да забравям  - Ей така, изведнъж. А помнех като слон допреди година.

# 93
Не забравяш, просто си като в полусън Simple Smile Дните се нижат, а изглеждат като еднакви...всеки ден знаеш как ще ти мине, надяваш се да няма симптоми, а те си идват, ли идват. На такива дни какво да им помниш? Simple Smile

# 94
И аз определено имам странно усещане за минали събития. Преди помнех и най-малките детайли от ежедневието. Сега като се прибера вечер , сутришни събития ги помня мъгляво, сякаш са били преди две седмици. Денят ми се струва че е бил доста дълъг, дори и нищо да е съм правил например през почивен ден. Пиша си бележки да не забравя нещо важно, изобщо чувствам се като на 60 години.

# 95
А някой има ли проблем с изслушване на събеседник. Говори ти някой някаква по дълга история и да усещаш че не можеш да го слушаш, че те натоварва, и че ти е трудно да му следиш мисълта? Това мен много ме натоварва, почва да ме стяга врата, да ми е трудно да го слушам, да ми прималява?
Че на мен това ми се случваше и преди да имам ПР. Като нещо ти е скучно и досадно се изнервяш, особено пък като е дълга и безинтересна историята. Сега просто по различен начин тялото реагира на "дразнителя".

# 96
  • София
Здравейте ,
мисля ,че съм развила зависимост от ксанакса.Винаги когато реша да не си взема дрогата сутрин ,към 10,30 ч започва да ми е страшно притеснено ,все едно съм гладна и ме обхваща паника. И пак започвам да мисля ,че ми е паднала кръвната захар, кръвно налягане и т.н. Не мога да откажа деанксита , пробвала съм се два пъти , но искам поне ксанакса да махна.Ще направя всичко възможно днес да изкарам без ксанакс , и така да бъде за напред , но е много важно да не ми е фикс идея ,защото нищо няма да се получи.Сега съм на работа  и може би затова ми е и по-трудно без ксанакс ,но събота и неделя нямам никакво основание да го приемам.Стискайте палци.

# 97
  • Перник
]Аз пък мисля, че деанксита мога да спра без проблем. Честно казано не зн какво точно му е действието в моя случай. Пила съм през ден и като не го вземам нямам никакво различно усещане. Все си мисля, че това което ми помяга е ксанакса, а не деанксита. При криза с гадни физ.усещания като прималяване изтръпнала глава гадене, пия още 1/2 ксанакс и ми минава веднага. Което е показателно, че от ксанакса съм ок не от деанксита. Казват бензото не лекува, то и др не лекува май като чета и останалите. По-добре сме уж от АД, ама като ги спрем какво става - пак същия ад. Значи лечение няма. За това ще си ги пия май вечно.

# 98
  • София
И аз така си мисля , че ксанакса е водещото хапче , а деанксита не мога да го спра на психическа основа-мисълта,че не съм си взела хапчето. Искам да спра всичко , нямам нужда от тях.Но в такъв момент като днешният / без ксанакс / трябваше поне да се подготвя с капки мента ,глог и валериан , а аз и това нямам в мен.Минаха преди два дни 7г от основното ми заболяване , минах на 01.02. на най-модерните методи на изследване на този етап , видях че съм здрава и че ще се живее.Колкото по-малко хапчета приемам ,толкова по-добре за черното ми дробче.Взех 1-2 парчета черен шоколод ,с 90 % какао ,нали казват че е добре за нас ,та ще видим.

# 99
Здравейте на всички! До последно отказвам да приема това,което ми се случва и не съм споделяла на никой,но ще пиша тук при вас.Не съм ходила все още на лекар.Млад и енергичен човек съм,винаги съм готова за излизане и купон.На 1 януари ми се случи нещо свързано със здравословното състояние и тогава за пръв път получих ПА.Изтръпване на цялата глава(главно челото) сърцебиене до лудост,едно гадно чувство за замайване.Буквално не знаех къде се намирам.От тогава не се беше появявало нищо до преди две седмици.От нищото паник атака както бях на разходка.Искам да избягам неистово,да се махна от всички.Установих,че студеното ми действа добре и успокояващо.Премина за час.През ноща се събуждам с НОВ порив адска ПА.На сутринта решавам,че няма да стане така и нещо не е наред.Изпих един деанксит.През целия ден ми беше замъглено и странно-сънливо.Спрях го.От тогава не съм пила нищо,но не се чувствам добре.Нищо не ме радва,май съм изпаднала в депресия.Не ми се излиза,избягвам абсолютно всичко.Спи ми се нон стоп,да има как да спя само.Не знам какво да правя буквално и преносно.Дали на психиятър или на психолог да отида?

# 100
Здравей. Психолога ще поговори с теб и в най-добрият случай ще те диагностицира. Ако намерите проблема, а ти го знаеш къде е и успеете само с приказки да се справите с това, ще е по добре.
Психиатъра ще ти изпише лекарства, които да лекуват/подтискат проблема ти. Хубаво е, че можеш да спиш. Не всички с нашите проблеми имат този късмет Simple Smile Ако разполагаш с време, опитай да си намериш някакво приятно хоби. Опитвай също така и да излизаш-знам, колко е трудно по себе си Simple Smile Ако проблема е само с ПА има доста материал, който би ти помогнал да се справиш с тях, но ако проблема е по сериозен, лекарска намеса е желателна.

# 101
За щастие мога да спя - изключение прави онзи път в който се събудих с ужасяващо сърцебиене и не спах повече въобще.Страх ме е да споделя на някой,това нормално ли е? Половинките ви/родителите ви знаят ли за вашите проблеми?

# 102
Да, всички поне покрай мен са запознати и инструктирани Simple Smile Няма от какво да се притесняваш. Това се оказа егати често срещания проблем.

# 103
deepmind, с всеки ден ли се подобряваш от този дуласолан. Аз се чувствам, както и със сероксата, но станаха 7 дни откак го пия. Вече съм на две. Не ми се налага да пия бензодиазепин, но откак спрях ремиртата съм като таласъм-до 5 часа сутринта гледам филми, защото не мога да заспя, после до 13-14 часа спя.

# 104
Не, все още си имам лошите моменти. Има по 5-6 дена в които се чувствам прекрасно, но след това пак се сговнясвам. Рано ти е да имаш подобрение още и не знам защо си спряла ремиртата. Евала за това, че не ти се налага да пиеш бензодиазепин.
Ти как се чувстваш с Дуласолана?

Общи условия

Активация на акаунт