Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 52

• 43 357
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, които сте с РМЖ, следете си и яйчниците. Майка ми е с рак на яйчниците и знам, че са свързани. Стискам палци на всички.
Много ценен съвет....По-рано по много причини с махането на гърдата са отстранявали и всичко по-женски..Но сега са се появили хормонални - революцията в лечението...Но много жени се разболяват и от рак по женски. Може би и тези хормонални допринасят за това..., не знам. Лежала съм по болниците с много жени, които са с рак и по-женски и едновременно са и с рак на гърдата...

# 91
Тинтири, изпрати ги до твоя познат . Той да ги занесе, плати и вземе после.Като ги сложиш в кутиика никой няма да разбере какво пращаш 😜
 Около 3 дни трябват за резултатите.
На мен ми излезе 200лв , защото нещо допълнително изследва. Не питах какво.
Просто ми трябваше потвърждение , че е хормоно независим и хер-а е - .

# 92
Тинтири, изпрати ги до твоя познат . Той да ги занесе, плати и вземе после.Като ги сложиш в кутиика никой няма да разбере какво пращаш 😜
 Около 3 дни трябват за резултатите.
На мен ми излезе 200лв , защото нещо допълнително изследва. Не питах какво.
Просто ми трябваше потвърждение , че е хормоно независим и хер-а е - .

Тинтири за всеки случай звънни преди това и питай куриера, защото мен ме притеснява дали няма да се прецакат нещо ако в колата на куриера е жега... За всеки случай ако няма проблем ги предупреди. Куриерите и цветя носят, така че предупредени ще го имат предвид. Ако пък е проблем ги прибери в кутийка и така ги прати, а му кажи че е нещо друго....

# 93
  • София
Кажи, че са лекарства. Инсулин примерно. На мен ми пращаха по Еконт Инсулин за ММ и го държаха отзад в каросерията.

# 94
  • София
Поповска на мен ми ги върна по Еконт.Каза,че ако са платени предварително,няма проблем тя да ги изпрати по куриер. Ако ги изпратиш на приятелката ти и тя ги занесе и плати,вече професорката ще ти ги прати ,няма да има нужда повече друг да се занимава. Моите изследвания станаха за 4-5 дни мисля.Носих ги в чанта за пренос на лекарства,но тя ми каза,че няма нужда от специален режим на съхранение и не се разтапят толкова лесно.

# 95
  • София
Благодаря ви, момичета! Ще се обадя на Поповска и ще го организирам. Чудя се само, като станат другата седмица от Токуда, да ги занеса първо в Сити, за да минат там и да се задейства лечението, и после на Поповска, или обратно.
То аз не съм решила още и къде да се лекувам, в Надежда или в Сити. Ох...

# 96
Момичета, много млади сте, успешно справяне с изпитанието! Може ли да ме насочите за мамолог в София, за профилактичен преглед с ехография. Касае се за пациент мъж, получил от 1 седмица втвърдена подутина /като от враснал косъм/ по ареолата на гърдата. В кой МЦ или друго да запише час?

# 97
Благодаря на всички за окуражителните думи, топлия прием и отговорите.
Днес не трябва да ям и пия (освен чиста вода) цял ден, заради сканинга. Стискайте палци всичко друго да ми е на ред. Също така би трябвало да са излезли повторните резултати от пробите ми. При тях не очаквам нищо различно. И ако всичко е наред следващото, което ще ми правят е химио, но не днес.
Аз се чудех перука или кърпа да си слагам. Гледам известните личности не са носили перуки. Защо? Заради детето ми и приятеля ми (той ме придружава в ужаса и се грижи за мен и детето. Не му е баща) мисля да си купя перука от естествен косъм, за да изглеждам максимално в нормален вид. Миглите и веждите също падат нали?
Днес се събудих без сковаващия страх. Дано ми кажат нещо позитивно в болницата, за да имам няколко спокойни дни после😊

Тинтири, ти си по-нова и от мен, а изглежда по-лесно го приемаш. Аз първите три дни само ревах и се ужасявах. Дори когато приятеля ми четеше неща в нета неисках да слушам. Някак не приемах, че се случва това. По дяволите нямям нито една операция в живота си и никаква болест освен настинки и грипове. И изведнъж ми се стовари бича на века. И аз мисля да помоля за психолог, за да не се побъркам и да не побъркам и хората около мен.

А на работодателя си какво казахте? Ще продължите ли или продължавате ли да работите?

# 98
Честит празник девойки♡♡♡
Който каквото празнува 😘😘😘

marittaa, миглите и веждите и те падат , но на по-късен етап. Около 4та вливка започнаха да ми падат. Е не изпопада всичко , но....
Нито спирала , нито сенки слагах. Гледах да ги търкам колкото се може по-малко.
4.5м след последната химия миглите и веждите са ми пораснали на 70%
Мислих да си татуирам вежди 😎 мислих изкуствени мигли да купувам. Шаблони да рисувам вежди купих.... нищо не направих. Но и аз попринцип не се гримирам много-много😆

# 99
Добро утро, момичета! Дано да е добро за всички - всеки ден само обнадеждаващи новини да има!
 Marittaa, стискам палци за изследването днес!
На всички новозаписали се в темата много кураж и след първоначалния ужас, лека полека да се съвземете и от тук нататък с вяра и сили напред....!
Точно преди 1 г.пък на този ден ме приеха в Св. Марина Плевен и ме потготвяха за операция.
Аз пък обратното на вас, ще си следя гърдите. Първо ще мина на ехограф, не знам дали ще ме насочат към нещо повече.   
И честит празник! 😍Да не губим оптимизма и любовта!

# 100
  • София
Поповска не приема блокчетата по куриер. Проблема е , че някой трябва  да отиде на място да плати изследванията.  Откакто вързаха Спиди и Еконт към НАП - всичко се следи. Жената няма как да докаже за какво са парите. Накрая ще трябва и данък да плати.
Аз ги изпратих по приятелка , която беше на почивка в Плевен. Ако не беше тя щях да организирам  мини почивка  за семейството.
Аз пращах декември и платих с наложен платеж в Еконт при получаване на резултатите , 280 лв. някъде не помня точно колко дадох.

# 101
  • София /Абсурдистан
Защо толкова много? На мен в Сити ми взеха 80 лв и после поискаха да изследват още нещо за 30 лв, за да са напълно сигурни, значи общо 110 лв съм платила.

# 102
Аз пращах декември и платих с наложен платеж в Еконт при получаване на резултатите , 280 лв. някъде не помня точно колко дадох.
Юли месец категорично ми отказа да ги получи и изпрати така.
Идея нямам - най-добре всеки да звъни  и да пита Simple Smile

# 103
Здравейте! Баба ми е с Неходжкинов лимфом. След проведен втори курс на химиотерапия е с кашлица, умора и температура. Притеснява ме тази температура, която се появява вече трета седмица (поне не е постоянна). Бихте ли ме посъветвали нещо, нормално ли е, консултация с добър специалист? Посещавала е само Токуда.

# 104
Благодаря на всички за окуражителните думи, топлия прием и отговорите.
Днес не трябва да ям и пия (освен чиста вода) цял ден, заради сканинга. Стискайте палци всичко друго да ми е на ред. Също така би трябвало да са излезли повторните резултати от пробите ми. При тях не очаквам нищо различно. И ако всичко е наред следващото, което ще ми правят е химио, но не днес.
Аз се чудех перука или кърпа да си слагам. Гледам известните личности не са носили перуки. Защо? Заради детето ми и приятеля ми (той ме придружава в ужаса и се грижи за мен и детето. Не му е баща) мисля да си купя перука от естествен косъм, за да изглеждам максимално в нормален вид. Миглите и веждите също падат нали?
Днес се събудих без сковаващия страх. Дано ми кажат нещо позитивно в болницата, за да имам няколко спокойни дни после😊

Тинтири, ти си по-нова и от мен, а изглежда по-лесно го приемаш. Аз първите три дни само ревах и се ужасявах. Дори когато приятеля ми четеше неща в нета неисках да слушам. Някак не приемах, че се случва това. По дяволите нямям нито една операция в живота си и никаква болест освен настинки и грипове. И изведнъж ми се стовари бича на века. И аз мисля да помоля за психолог, за да не се побъркам и да не побъркам и хората около мен.

А на работодателя си какво казахте? Ще продължите ли или продължавате ли да работите?

Marittaa, няма смисъл да плащаш повече за естествена. Тоя дни с майка ходим и гледаме перуки. Има изкуствено достатъчно добре изглеждащи. Почти като естествените са. Ако все пак не ти допаднат вземи естествена. Важното е да се чувстваш добре. Ти си от София така, че имаш много варианти. Аз имам отрязана моя коса, която мислех да я дам за майка, но като гледам на къде вървят нещата тя ще иска изкуствена. Мога да ти дам моято коса ако ти е нужна и майка е сигурна че няма да я ползва.
Тинтири ако за да ти почнат лечението държат първо да ти изследват тумора го пусни в Сити пък после ги пращай на Поповска.
Въпреки, че днес съм именничка не ми е до особено празнуване. Всъщност сякаш почитам 10.02. повече като мой имен ден. Ама като цяло не харесвам празниците...все с лошо ги свързвам след нещата, които са ми се случвали през годините. ТОВА не пречи на тия дето го почитат и обичат да го отбележат подобаващо. HeartHeartHeart

Общи условия

Активация на акаунт