Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 631
  • 553
  •   1
Отговори
# 270
Що за глупост някой да лишава организма си от органи, дори и непотребни?!?!  Все едно на раждалите жени да им се махне матката и тръбите. Верно, откачалката А. Джоли го направи, ама нея не я слуша главата.

А това не го ли направи защото е генетично предразположена към ракови заболявания? Майка й, баба й и леля й са починали от рак.

# 271
Аз не се заяждам, просто наистина не разбирам - не можем да знаем каква е майка и. Нито можем да изхождаме от позицията, че непременно са добри приятелки и че непременно ще бъде даден адекватен съвет. Ако имат добра връзка, тя вероятно вече знае и е дала мнението си - тогава сигурно Мия нямаше да пита тук. Не всички майки са близки с дъщерите си или добър съветник, има и различни случаи.

# 272
Извинявай, че цитирах само теб. Имаше и друг, който пак питаше същото. Все пак става въпрос за развод и е нормално родителите да са запознати със ситуацията. За да не им дойде като гръм от ясно небе най-малкото.

# 273
Да, знам че Джоли има предразположеност към рак. Но това не значи че ще го развие. Ако прави профилактика често и се следи, при първи прояви да ги маха.

# 274
Няма проблем. Да не спамя, но такива родители има, че наистина е по-добре да бъдат уведомявани пост-фактум... А дори да искат искрено да помогнат, пак могат да дадат погрешен съвет, в желание да изгладят нещата, и тя да си остане да чака - пък годинките да се изтърколят.

# 275
Да, обясни ги тези неща на жена, която е загубила половината си семейство заради тази болест.
След определена възраст, при жената тези органи освен проблеми, друго няма да създадат... но както и да е, достатъчно спам.

# 276
  • София
Да, обида за интелигентността на отсрещния е да ти излизат с такъв номер. На мен ми звучи дори като подигравка.

Авторката не каза за майката на този индивид. Интересно ми е там как е положението.

Всъщност, не знам как й идва на акъла да пуска тема тук. Ако ми го направят такъв ужасен номер, който ми е изял 10 фертилни години, сигурно ще съм заета да ритам егоиста между краката, няма да имам търпенето да пускам теми.

# 277
Там е проблемът, че продължаваш да го оправдаваш. Според теб е крил, защото е искал да те защити. По - скоро го е правил за собствено благо. Ако ти е мислил доброто е щял да ти каже истината и да ти предложи да се разделите, за да намериш другаде това, което не може да ти даде. Вчера четох една история за жена, която се е разделила с мъж, защото не може да му даде деца. Той дори не е споменавал, че иска. Някаква завистлива приятелка й е подхвърлила, че го лишава от деца. А човека е бил на 50 години, ако е искал, да си е направил до тази възраст. Отклоних се малко, но мисълта ми е, че не няма смисъл да оправдаваш действията му и да се опитваш да го промениш. Или го приеми какъвто е и се откажи от идеята за дете, или обмисли сериозно идеята за раздяла, нов мъж и бебе, което гледаш как расте.

# 278
Момичета, само да ъпдейтна по темата- говорих със съпругът ми. Реших, че няма да играя трикчета с вазектомията и уж закъснелия цикъл. А и още щом започнах темата той знаеше, че пак за това ще говорим и сам пое инициатимвата за разговор- каза, че не искал да ме загуби, че вижда че съм нещастна като стане дума за деца и т.н. и ми каза, че ще си направим бебе. Каза, че той не го е усетил, но може би ще стане след време, защото мъжете нямали майчински инстинкт, но иска да е с мен и да съм щастлива. Каза, че не може да ми каже кога, но сда му дам 2-3 месеца да свикне с мисълта и ще дейтваме.... незнам как се чувствам- уж пак отсрочки, но до сега беше категоричен, а сега за пръв път казва че иска дете - заради мен, не заради детето но.... обаче ми е някакво тъпо сега настроението- уж каза ДА, но ако не се вълнува и не обича бебето после, няма ли да е по-зле?? Има ли бащи които след като видят бебето им се отключва любовта към него? Незнам....

# 279
Вече и аз мисля,че темата е пързалка.

# 280
  • София
Толкова измъчени души идват тук на седянка и накрая хепи енд.

Няма какво да го мислиш дали ще заобича бебето ви. Бас ловя, че до няколко месеца пак ще си в изходна позиция и бебе няма да има.

# 281
Момичета, само да ъпдейтна по темата- говорих със съпругът ми. Реших, че няма да играя трикчета с вазектомията и уж закъснелия цикъл. А и още щом започнах темата той знаеше, че пак за това ще говорим и сам пое инициатимвата за разговор- каза, че не искал да ме загуби, че вижда че съм нещастна като стане дума за деца и т.н. и ми каза, че ще си направим бебе. Каза, че той не го е усетил, но може би ще стане след време, защото мъжете нямали майчински инстинкт, но иска да е с мен и да съм щастлива. Каза, че не може да ми каже кога, но сда му дам 2-3 месеца да свикне с мисълта и ще дейтваме.... незнам как се чувствам- уж пак отсрочки, но до сега беше категоричен, а сега за пръв път казва че иска дете - заради мен, не заради детето но.... обаче ми е някакво тъпо сега настроението- уж каза ДА, но ако не се вълнува и не обича бебето после, няма ли да е по-зле?? Има ли бащи които след като видят бебето им се отключва любовта към него? Незнам....

Mia, пак ли му повярва на твоя лъжлив мъж. Когато човек е ЗА не дава срокове, а действа.

Мисля, че наистина ни пързаляш.

# 282
  • София
Няма проблем. Да не спамя, но такива родители има, че наистина е по-добре да бъдат уведомявани пост-фактум... А дори да искат искрено да помогнат, пак могат да дадат погрешен съвет, в желание да изгладят нещата, и тя да си остане да чака - пък годинките да се изтърколят.
За да не спамиш, направи си труда да прочетеш повече от един пост на авторката.
Така няма да гадаеш каква е майка ѝ.
Що се отнася до грешния съвет- тук ли ще ѝ се даде най- вярния, щото всички непознати никове са ѝ по- близки от майка ѝ?

# 283
  • София
Пак си е купил отсрочка. Първо, не е речено, че бебето ще стане веднага, после има 9 месеца да се подготви. Никаква отсрочка не му давай, стига вече! Пак го е казал, "за да не ти е гадно".

# 284
  • София
Както писах и в един от предишните си постове, "Трай, коньо, за зелена трева".
Миа, ако си реален човек с реална ситуация, да знаеш, че те пързалят. Няма какво да го мислиш какъв баща ще е, излишно е.

Общи условия

Активация на акаунт