Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 875
  • 553
  •   1
Отговори
# 480
Доста ми е неприятна идеята, че мъжете не знаят какво искат, и аз, като по-умна, трябва да ги насоча към личните си желания. Все пак, връзката ми се очаква да е със зрял човек, не с пикльо, който има нужда от втора майка и една кофа нравоучения.
Естествено, че ти трябва да го насочиш към личните си желания Simple Smile Медиуми сред нас хората и да има, са единици, всички останали се нуждаем от ясно формулиране на отсрещните желания или претенции, за да ги разберем.
Според мен човекът си се чувства добре в днешната конфигурация и хич не му се ще да я променя и усложнява. Спокойно му е, никой за нищо не го дърпа или закача.Освен това той наистина е още съвсем млад мъж, когото времето не подпира и няма закъде да бърза. Още дълго ще е в състояние да си направи дете, ако му се прииска един ден.  Може и да се плаши от примери около себе си, когато детето разваля отношенията между двамата. Може (и най-вероятно е така) връзката да е минала в етап охлаждане и навик. Ако се появи нова тръпка, нищо чудно бързо ще му се променят желанията/нежеланията.

# 481
  • София
С хапчета се пазиш, нали?

# 482
И какъв е смисълът да се ражда от човек, който не иска да си разбута ежедневието, заради дете? За мен е безумно някой да се кара насила да става родител. Детето не е вещ и според мен е много по-егоистично да създадеш човешко същество с ясното съзнание, че то е нежелано от някой от родителите, които ще го отглеждат, отколкото да заявиш, че не искаш дете. Миа, хвърлих поглед на другата ти тема.  Искаш ли и твоето дете да се чувства така с баща си, както ти с майка си?

Съгласна съм-  имам възможност-да, но не бих взела бавачка на дедето ни- аз го искам за да си го гледам, да прекарвам време с него, да играем заедно, да го водя на разни места. Бих го записала на всякакви игри, курсове, спорт, школи и почасови забавачки- но това е за да му е приятно и социално на него. Жена, която почиства и жена която идва да глади имам и сега и пак бих имала- може би дори такава да готви и т.н. за да си освободя ежедневието- но бавачка не искам.

То добре звучи на теория, и не, че в София няма школи и курсове дори и за деца на 1 - 2г., има бол. Обаче с колко различни занимания можеш да натовариш едно толкова малко дете? Ами с не много. Моето ходи на градина, на 2г. 6м /ясленска група/, и на нито едно допълнително занимание не го водя. Там ги уморяват достатъчно със занимания по час - два, в които трябва да се концентрират, стараят, спазват правила. Час - два за цял ден. След градина изглежда така, все едно цял ден е копал и орал Simple Smile. Отделно ако не ходи на градина и го запишеш на няколко вида занимания - от няколко места и ще прихваща бацили, докато в градината си има една вирусна среда. И в останалото време си ти, в което време ще си играете. То и звучи супер на теория, но да играеш няколко часа на ден, 5 дни в седмицата, месец след месец, особено в дни, в които не може да се излиза зимата, ами на мен ми идва леко горно Simple Smile. Мамо, да исувамеееее, да исувас мамо, вис наисувах момце /а то пълна драсканица/, къде тсевен касив фумастеее, тъсим фумасте, мамо /почти пред рев/ и така нататък Simple Smile.

# 483
  • София
Скрит текст:
И какъв е смисълът да се ражда от човек, който не иска да си разбута ежедневието, заради дете? За мен е безумно някой да се кара насила да става родител. Детето не е вещ и според мен е много по-егоистично да създадеш човешко същество с ясното съзнание, че то е нежелано от някой от родителите, които ще го отглеждат, отколкото да заявиш, че не искаш дете. Миа, хвърлих поглед на другата ти тема.  Искаш ли и твоето дете да се чувства така с баща си, както ти с майка си?

Съгласна съм-  имам възможност-да, но не бих взела бавачка на дедето ни- аз го искам за да си го гледам, да прекарвам време с него, да играем заедно, да го водя на разни места. Бих го записала на всякакви игри, курсове, спорт, школи и почасови забавачки- но това е за да му е приятно и социално на него. Жена, която почиства и жена която идва да глади имам и сега и пак бих имала- може би дори такава да готви и т.н. за да си освободя ежедневието- но бавачка не искам.

То добре звучи на теория, и не, че в София няма школи и курсове дори и за деца на 1 - 2г., има бол. Обаче с колко различни занимания можеш да натовариш едно толкова малко дете? Ами с не много. Моето ходи на градина, на 2г. 6м /ясленска група/, и на нито едно допълнително занимание не го водя. Там ги уморяват достатъчно със занимания по час - два, в които трябва да се концентрират, стараят, спазват правила. Час - два за цял ден. След градина изглежда така, все едно цял ден е копал и орал Simple Smile. Отделно ако не ходи на градина и го запишеш на няколко вида занимания - от няколко места и ще прихваща бацили, докато в градината си има една вирусна среда. И в останалото време си ти, в което време ще си играете. То и звучи супер на теория, но да играеш няколко часа на ден, 5 дни в седмицата, месец след месец, особено в дни, в които не може да се излиза зимата, ами на мен ми идва леко горно Simple Smile. Мамо, да исувамеееее, да исувас мамо, вис наисувах момце /а то пълна драсканица/, къде тсевен касив фумастеее, тъсим фумасте, мамо /почти пред рев/ и така нататък Simple Smile.
Това, че теб те изнервя гледането на дете, не означава, че и с Мия ще е така. Има мами, които не си пускат умишлено детето на градина, за да си го гледат. Няма да е първата. За бацилите е смешно. Нали така или иначе ще излиза по паркове и магазини с него, другите деца от групата и те не са само от тах в градината и обратно. Всичко е до имунитет.

# 484
Lyn, извинявай, но си написала пълна глупост. 3 годишно дете, стига да има кой да го води може да посещава поне едно допълнително занимание освен детска градина. Например 2 пъти в седмицата в школа за изучаване на чужд език. Тази история с бацилите не ми се обсъжда. И на отиване в градината или на разходка е възможно да го атакуват.

И да, който иска дете си прави сметката, кога да го има за да не му идва "нагорно". Вероятно това е причината съпругът да не желае да си разваля спокойствието.

Не ми е ясно, защо почти всички писали в темата приемат, че за всеки човек имането на дете е мечта и цел, особено за младите мъже.

Последна редакция: нд, 17 фев 2019, 14:58 от *Melanie*

# 485
  • София
E, чак пък чужд език на 3 годинки ми идва туу мъч Rolling Eyes лично мнение. Има къде-къде по занимателни и образователни занимания на тази възраст от едно изтощително и безинтересно зубрене на тази възраст Rolling Eyes

# 486
Не е така, Афродита. Не желая да правя реклама но школа, като Хелен Дорон е специализирана именно в това - обучение от най-ранна възраст и резултатите са отлични. Не налагам мнение.
Обучението е съобразено с възрастта на детето.

# 487
Lyn, извинявай, но си написала пълна глупост. 3 годишно дете, стига да има кой да го води може да посещава поне едно допълнително занимание освен детска градина. Например 2 пъти в седмицата в школа за изучаване на чужд език. Тази история с бацилите не ми се обсъжда. И на отиване в градината или на разходка е възможно да го атакуват.

Ще го взема в 17.30 от градина и ще го заведа на танци? Ми то най-малкото е гладно. Пък и за мен това е натоварване за 3-годишно. В частна градина ми е детето, натоварването ми се струва достатъчно.

Абе то опасности дебнат зад всеки храст, да... Аз говорех за вирусната среда в градината. Малко или много децата, като се заразят едно друго н-броя пъти с различни вируси, имат имунитет към определени такива. И са по цял ден заедно. Отделно в градината има и филтър сутрин. На 3 школи ще се вижда от дъжд на вятър с три групи различни деца.

# 488
  • София
Не е така, Афродита. Не желая да правя реклама но школа, като Хелен Дорон е специализирана именно в това - обучение от най-ранна възраст и резултатите са отлични. Не налагам мнение.
Обучението е съобразено с възрастта на детето.

А, от какъв зор е това бързане? newsm78
Ако е, за да му е ангажирано ежедневието със занимания навън, защото на мама ѝ е досадно да го изтърпи, бих го разбрала.

# 489
Не, на повечето мами не им е досадно да си гледат децата. Тези мамите искат, детето им по подходящ начин да започне да изучава език, или да спортува. Това е в пъти по-приемливо и полезно, отколкото  да се мотае на детската площадка.

# 490
Не, на повечето мами не им е досадно да си гледат децата. Тези мамите искат, детето им по подходящ начин да започне да изучава език, или да спортува. Това е в пъти по-приемливо и полезно, отколкото  да се мотае на детската площадка.

На тази възраст децата имат по-голяма нужда от неструктурирана игра, в която да изследват това, което ги заобикаля и как те могат да взаимодействат с него. И неслучайно в нулева група структурираните занимания са 2 часа дневно, и то не блок, като единия час децата рисуват, конструират и прочие. Уморяват се повече на тази възраст. На 3г. в нашата градина имат и чужд език, но това вече е първа група.

Ходила съм в един от центровете на Хелен Дорон от любопитство, поне там учителките бяха с потресаващо произношение. Нямам поглед върху обучението и ползите от него. Аз до 2г. възраст съм си водила детето основно по площадки.

# 491
Екстра си е да си играе на детската площадка на 2-3 години. После години наред няма отърване от езици, спорт, задължения и ангажименти. И да иска, няма мърдане Simple Smile

# 492
"Структурираните занимания" са 4 часа седмично. Не е кой знае, какво отнемане на свободно време на дете и е
въпрос на нагласа и виждане на родители за неговото развитие. Бъдещето ще покаже дали са прави, но от наблюденията ми това е добра форма.

# 493
  • София
Не, на повечето мами не им е досадно да си гледат децата. Тези мамите искат, детето им по подходящ начин да започне да изучава език, или да спортува. Това е в пъти по-приемливо и полезно, отколкото  да се мотае на детската площадка.

За кого е по- приемливо?
За мамите, които си освобождават време за кафе и МОЛ или за детето, което е изкарало един цял работен ден сред крясъци на себеподобните и занимания под строй и команда в градината?

Да се сещаш, че това " мотаене по площадките" е единственото нещо, което трябва да прави едно човече, докато тръгне на училище, където ще бъде все заето и юркано 12 години, ако реши да не следва?  newsm78

Ти, като се върнеш след 10 часа на работа и извън вкъщи, чувстваш ли се уморена, или пращиш от енергия и отиваш на курс или спорт?

А, дори и да го правиш, на колко години си?

# 494
Така е, хората сме различни и различно виждаме нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт