СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 387
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И моята е една лежерна и спокойна, кога и как учи не знам, но и се получава и в училище и на пробните. Много се напрягам като я гледам, още повече в сравнение със сестра и преди 4 години, която не вдигаше глава от книгите.

Относно почивките - имат нужда, че иначе ще изпушат с тия съботно-неделни маратони от курсове и пробни. Моята ще ходи на лагер от танците през пролетната ваканция, която е в началото на април. От 18-22 април ще ходят на зелено училище. Записали са се почти целия клас, това им било последна година заедно. Ще са само на едно място т.е. няма да се местят от хотел на хотел. Ще ги води учителят им по БЕЛ, който ги е предупредил, че ще ги събира по 2-3 часа всеки ден да правят тестове и да пишат преразкази. После до матурите никакви други почивки не планираме. Около Великден и 1-ви май се събират много почивни дни. Мисля тогава да я натисна здраво да мине целия материал.

За лятото нищо не сме планирали, че не знам на кое класиране ще ни огреее - имаме апартамент на нашето море и когато решим, просто палим колата и тръгваме. Щеше ми се да отидем и някъде на екскурзия в чужбиня, но сигурно за края на август-началото на септември ще го оставим.

# 166
Дидева, Joy ще започна и аз като Санака....
Ама стига сте ме изпреварвали! Joy
Joy Важното е дамите в темата да са своевременно информирани.

# 167
Незнайно как успях да ви изпусна. Бързам да се запиша и се връщам да чета.

# 168
  • Варна
...
 Някой има ли поглед как е към момента положението в Испанската във Варна?

От учещи там деца знам, че има често липси на учители - карат се доста свободни часове. А последната година почти няма учебен процес - ходят рядко на училище.
Почти навсякъде дванадесети клас е доста лежерен. Миналата година моя син се подготви за матура без допълнителни уроци. Учителката им си постави за цел да ги готви и действително беше така. Е, той не се нарежда в топ 10 на училището, не е и на опашката, в средата е, и то с отличен резултат. Но е вярно, че много зависи дали дипломата ще му трябва за кандидатстването след училище.

# 169
  • нейде там, където ....
Мисля, че jd имаше предвид подпис на кандидат-гимназиста. Wink Jd, попълненото онлайн заявление може да се разпечата. Разпечатай го и му го дай за подпис. Stuck Out Tongue Winking Eye

Да, неговия имам предвид. Като подписът трябва да е положен преди подаването, иначе пак може да мрънка, че не е съгласен с нещо. Ще попълни хартиено, ще го подпише и тогава ще придвижвам нататък.

# 170
  • София
Jd, аз със синковеца бях така! Joy
Даже държеше той да си попълва паралелките в онлайн заявлението. Но на мен остави проверката, хитрецът...

# 171
  • София
Още един глас за електронното подаване! При моя син и в училище и на школата са на равнобедрен триъгълник. Записах го за ПИ БЕЛ към СМГ.
Много сте се разписали и заедно с участието на осмокласните мами темата "живна". Добре сте ни дошли, мили дами, всеки път ! (липсват ми емотиконите на старата версия - човече с отворени широко ръце за прегръдка)

# 172
  • София
Вчера бях изпушила след 72т. на онзи пробен по БЕЛ, на който не и останало време да си пренесе резултатите , щото нямало часовник и не им казали навреме, уж. После и дадох една задачка от тестовете на Весела Кръстева и тя зацикли. През нощта си преосмислих амбициите, прех че детето ми е посредствено, прехвърлих наум училищата от план Д и днес съм ОК. Мисля, че грипната ваканция ѝ подейства леко разлагащо и се отпусна.
Електронно ще подаваме, всичко което можем правим електронно, обичам когато са осигурени такива възможности.
Синът ми е във възрастта, в която са малко хипохондрици и сега само ме пита има ли вероятност да е болен от морбили и вече почва да ме невротизира и мен. Та хайде да доживеем до подаването.

# 173
Един въпрос към варненските мами. Какво представлява вашата гимназия по туризъм. Какви отзиви има за нея, бал, деца, среда?

# 174
  • непостоянно
Да се запиша и аз в новата тема. Докато се усетя, че има такава, вие сте изписали 11стр. 🤪
Заглавието отново ме усмихна Simple Smile Аз и без това си карам на бЕло...
Благодаря, Спунк 💐

Прави ми впечатление през последната седмица, че щерката “забива” на задачи по Мат., както и на въпроси по БЕЛ, с които до момента не е имала проблем и се е справяла с лекота. Дано е просто моментно състояние на разсеяност, защото ако от сега започва да “изпушва”, не ми се мисли за по-нататък 🤕

# 175
  • Варна
Един въпрос към варненските мами. Какво представлява вашата гимназия по туризъм. Какви отзиви има за нея, бал, деца, среда?

Едно време се казваше ТОХ - техникум по обществено хранене, не е в първите 10 по бал. Но пък има деца,които го избират като резервен вариант да кажем.

# 176
Ето така се прави!
Обобщено предложение за държавен план-прием в VIII клас за учебната 2019-2020 г. за учебната 2019-2020 г. - съгласувано с комисията по заетостта към областния съвет за регионално развитие на област Монтана
Не съм го чела подробно, но с помощ от приятел разбрах, че в ГПЧЕ броят на предложените паралелки е с една по-малко в сравнение с миналата година ( профил чуждоезиков). Съдейки по информацията от таблицата, предложени са пет нови за областта професионални паралелки, но нямам представа дали е на мястото на съществуващи такива.

# 177
  • у дома с любимите си хора
прех че детето ми е посредствено
Моля те М_I_A,никога не казвай такова нещо за детето си.Ще се справи,ще видиш!

# 178
  • София
прех че детето ми е посредствено
Моля те М_I_A,никога не казвай такова нещо за детето си.Ще се справи,ще видиш!
Не е гениална, но ако знаеничето на думата "посредствен" според тълковния речник е: "Който не се отличава с особени качества от средното ниво", то много зависи от средното ниво Wink Като цяло в страната може нивото и да пада, но сред софийските седмокласници расте  Laughing

# 179
Моето дете, не знам как да го определя. Много интелигентно, умно е, с много добро ниво на английски. Определя се, че не е от “забитите”, знае неща за живота в много области. Облича се модерно , но ...😀, но е зле по математика.
Така че,  бала от НВО, не мисля, че е показател за качествата на децата и дали са посредствени или не.

Общи условия

Активация на акаунт