СЕДМИ КЛАС. С розмарин и бЕло - за просветно дело

• 49 267
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Излязоха резултатите от  състезанието по БЕЛ "Иван Рилски" в Пловдив. Ако някоя мама от Пловдив се интересува, играх си да ги подредя в низходящ ред до моят син-77 т. Grin , та мога да пратя табличката. Като цяло се успокоих, и се зарадвах от позицията на детето. Има още какво да се желае, ама е упорит, и време има доста, та дано стане!

# 646
  • София
И аз се обърках - сметнах общо 102т. Rolling Eyes
А задача 7 и 13 не се виждат.

edit - точките излизат точно 100. На листа с отговорите е различно точкуването.
да, точно листа с отговорите гледам аз, иначе в самата тема май са си точно!

# 647
Фран - Благодаря за бързата реакция!

# 648
  • Бг-мама
Излязоха резултатите от  състезанието по БЕЛ "Иван Рилски" в Пловдив. Ако някоя мама от Пловдив се интересува, играх си да ги подредя в низходящ ред до моят син-77 т. Grin , та мога да пратя табличката. Като цяло се успокоих, и се зарадвах от позицията на детето. Има още какво да се желае, ама е упорит, и време има доста, та дано стане!
Вяра,  моя е със 78. Ама аз при него на това съм доволна. С математиката положението е по зле. Чакам резултатите и от образователни да излязат до края на седмицата . Confused

# 649
  • София
Много благодаря за качените тестове в темата!

# 650
Благодарности и от мен за качените в темата тестове!

# 651
  • Пловдив

Вяра,  моя е със 78. Ама аз при него на това съм доволна. С математиката положението е по зле. Чакам резултатите и от образователни да излязат до края на седмицата . Confused
[/quote]
Зечова, ние тръгнахме в началото на пробните с голямата кошница, особено по БЕЛ. Направо щеше да припадне от резултатите в Образователни технологии, единия път 73, втория 69.....та много чаках тези резултати от "Иван Рилски", защото само тук мога са направя някакво подобие на статистика и да видя къде е спрямо другите. Като цяло, много нисък резултат на преразказа-само 21 т. Що бе сине, питам? Абе ти знаеш ли какво беше, нямаше грам пряка реч, описания, описания....сигурно съм пропуснал епизод! Но, от 350 деца /всичките от силната четворка училища в града, а моят е от квартала/, има 112 преди неговия резултат, но което е по-важно има само 23 момчета! От тях 7 мисля бяха от МГ, а тя изобщо не е цел! Та затова писах, че съм доволна от позицията му! Разбира се, това е само условно и е доста рано, но все пак е ориентир към момента!
Иначе по математика напредва бавно, но постоянно Laughing
Евала на учителката по БЕЛ- успя да върне училището в челни редици- 2 момичета от нашия клас са на 5 и 6 позиция!!! Адмирации, защото 90% според мен дължат знанията си на нея!

# 652
  • Бг-мама
Вяра , моя има 27 точки на преразказа. Толкова имаше и в образователни на първия пробен.
Баткото ин учи в МГ , но малкото изобщо няма математическо мислене , та ще го насочвам явно на другаде. Той не е ориентиран и ще бъде труден избор , особено с тези резултати.
Вие за къде се насочвате?

# 653
  • Пловдив
Първо желание и голяма мечта му е Руската. Език, испански или италиански, според резултата. Английски не ни е цел никъде, защото вече е на А2-В1, ще го продължи на курсове, той сам иска да учи нов език. Като изборът се определя от....мързела хихи, за това и не иска немски-смята, че другите ще са му по-лесни. Истината е, че много му се отдава да учи езици, граматика, правопис...обича история. Изборът на училище сам го е направил, като цяло тази година доста е съсредоточен, да видим до кога! Мотивацията му дойде от това, че в кварталното училище средата е пълна катастрофа и той "иска да попадне сред по-умни деца" /неговите разсъждения са това/. Не съм се месила, но съм съгласна с избора. Вариант Б е Търговската гимназия.

# 654
  • Бг-мама
Първо желание и голяма мечта му е Руската. Език, испански или италиански, според резултата. Английски не ни е цел никъде, защото вече е на А2-В1, ще го продължи на курсове, той сам иска да учи нов език. Като изборът се определя от....мързела хихи, за това и не иска немски-смята, че другите ще са му по-лесни. Истината е, че много му се отдава да учи езици, граматика, правопис...обича история. Изборът на училище сам го е направил, като цяло тази година доста е съсредоточен, да видим до кога! Мотивацията му дойде от това, че в кварталното училище средата е пълна катастрофа и той "иска да попадне сред по-умни деца" /неговите разсъждения са това/. Не съм се месила, но съм съгласна с избора. Вариант Б е Търговската гимназия.
Много ме радват такива деца. Целенасочени и гонещи целите си. За жалост моя не е от тях. За италианския в Руската имам лоши отзиви , особено за едната от двете паралелки, но там недоволството е от госпожата по езика. Тази година би следвало зайците да са при друг преподавател. Поне така си мисля , може и да бъркам.

# 655
Дидева, благодарности за бургаската таблица!

Направо съм в ступор - ако се водя от профилиращите предмети, има всичко на всичко 2 паралелки в елитните гимназии, които ни представляват интерес ... Чудя се училище ли да избираме, профил ли, език ли ... А казвате, че трябва да се интересуваме и какви са балообразуващите оценки на ВУЗ-овете, в които живот и здраве някой ден ще се кандидатства!? Пък за кандидатстване в чужбина значение има и хорариумът по съответните предмети, така ли? Досега изобщо не бях се задълбочавала по темата кандидатстване за висше образование, но явно и това ми дойде до главата  #Crazy

В Английската от тази година половината паралелки са с втори език - КИТАЙСКИ! Каква е ролята на втория език по новата програма - ще има ли матура върху него и докога ще се учи?

# 656
По отношение на профилираната подготовка.
Профилът е съвкупност от три или четири профилиращи учебни предмета, два от които се определят на национално ниво, а останалите - с училищните учебни планове.
Профилираната подготовка се осъществява в раздел Б (избираеми учебни часове) на учебния план, като общият брой часове за профилирана подготовка е най-малко 18 часа и най-много 20 часа седмично през целия етап на обучение. ( това е общия брой часове за всички профилиращи предмети).
 Всеки от профилиращите предмети се изучава с не по-малко от 4 учебни часа и не повече от 8 часа седмично.
Първият задължителен ДЗИ е по БЕЛ, а вторият - по избран профилиращ предмет.
За профил чуждоезиков двата профилиращи предмета, определени на национално ниво, са двата чужди езика, т. е. не само ще се учи китайският, но това ще става в значителен брой часове.

# 657
  • София
Добро утро! Да ви усмихна с един цитат от нашата невероятна госпожа по БЕЛ: "Просветата ни са яде, ни са пий, ни са чука!" 😂😂😂

# 658
  • София
Etomira,
👌готино, права си е жената 😂😂😂

# 659
Добто утро, някой може ли да ми изпрати отговорите на пробния изпит по БЕЛ в Междучасие от месец януари?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт