Екстрасистоли?

• 55 337
  • 553
  •   1
Отговори
# 465
Няма какво да се притесняваш, бета блокчета реално пази сърцето.
Страничните ефекти са му по-малко от тези на аспирина а пък силно и слабо лекарство не съм чувала да има.
Имам физиологично здраво сърце. Но от време на време имам неприятни екстрасистули. Няма предсърдно мъждене което е по-опасното и въпреки това пия конкор от 5 години по препоръка на няколко кардиолога.
Рефлуксна реални може да предизвика това “прескачане”. Мен също ме пращаха на гастро за преглед, както и на ендокринолог.

# 466
Благодаря за мнението. Да, предполагам, че проблемите идват от стомаха или от щитовидната или от стреса или от всичко взето заедно.
А иначе за лекарството не разбрах - кордарона не е бета блокер? Поне така разбирам от листовката. Да не би да имаш предвид твоето лекарство - конкор? За кордарона се притесних най-вече, че наистина са описани доста странични ефекти, и то сериозни, макар че доколкото разбирам повечето се проявяват при по-дълго вземане и по-големи дози. Съдържа много голяма доза йод, затова го дават, че вреди на щитовидната жлеза. Не знам, притеснено ми е засега да го вземам, може би ще изчакам все пак да ида на второ мнение.

# 467
petya.i, пиейки кордерон, трябва да преглеждаш на периоди щитовидната жлеза и очи. Казал ми е специално за очи професорът.

# 468
Благодаря, Тatyana.
Аз писах и в друга тема, дано не съм много досадна, ама съм се притеснила. Като цяло, доколкото разбирам, проблемът е ако се пие дългосрочно. Надявам се за месец да не ми създаде сериозни проблеми, после ще видим. Все пак се престраших и го започнах.

# 469
Извинявайте, може да прозвучи грубо, но предполагам, че повечето си мечтаем да имаме по 200 на ден. Аз понякога имам през 15 секунди. Това са около 6000 за денонощие.

А как ги овладявате тогава, че моите от една седмица са така и нищо не помага.
Краткият отговор - никак. Именно затова сме в темата, търсим отвсякъде всевъзможни методи и опитваме всякакви неща. Засега нищо не изглежда да работи дългосрочно. Аз съм така от 3+ години. Най-дългарият ми период без екстрасистоли е около 6 месеца. В повечето случаи имам аз им казвам "епизоди", когато се получават въпросните много екстрасистоли. С дните стават все по-рядко и по-малко им обръща внимание човек. В някои дни даже нямам никакви. Живеем си така докато можем, Божа работа.

# 470
  • Пловдив
Аз знам за моите екстрасистоли от 8 години. И при мен не се овладяват с лекарства. Понякога са през два-три удара на сърцето, това когато съм под стрес, даже и лек. Явно съм много емоционална. Холтера показа, че нощем почти няма. През отпуската също много бяха намалели. Пия сега мента, глог валериана и гледам изобщо да не мисля за екстрасистолите..

# 471
Извинявайте, може да прозвучи грубо, но предполагам, че повечето си мечтаем да имаме по 200 на ден. Аз понякога имам през 15 секунди. Това са около 6000 за денонощие.

А как ги овладявате тогава, че моите от една седмица са така и нищо не помага.
Краткият отговор - никак. Именно затова сме в темата, търсим отвсякъде всевъзможни методи и опитваме всякакви неща. Засега нищо не изглежда да работи дългосрочно. Аз съм така от 3+ години. Най-дългарият ми период без екстрасистоли е около 6 месеца. В повечето случаи имам аз им казвам "епизоди", когато се получават въпросните много екстрасистоли. С дните стават все по-рядко и по-малко им обръща внимание човек. В някои дни даже нямам никакви. Живеем си така докато можем, Божа работа.

И аз съм така от 3 години ,но може би последните месеца бяха намалели значително и сега съм в епизод от две седмица и много ме дразнят и не намалят . Май много пак ги мисля и затова не намалят, а определено не съм под стрес ,тъпча се с всякакви успокоителни и пак са много.

# 472
Да те успокоява това, че някой е по-зле от теб, е доста посредствено мислене. Вероятно и Вас не ви успокоява, че някои хора са за аблация или имат предсърдно мъждене или тройно повече екстрасистоли от Вас.

Иначе аз приемам по-големи дози Магнерот сега - според кардиолога ми, магнезиевият оротат е формата на магнезий най-подходяща за сърцето, и ми препоръча да вдигам дозата, ако го усещам. Иначе по принцип пия цитрат на прах. Пробвах да пия и витамин Б, тъй като недостигът на Б12 също води до такива проблеми.

Като цяло силата им леко намаля след 2 седмици мъка, но още го усещам доста често.

# 473
Записвам се в темата . Не съм ви чела много тъй като съм нова тук ,но ще св върна назад да почета .

На 30 години съм . Принципно съм с висок пулс и ниско кръвно . Не пия никаква хапчета (освен разни витамини ) .  От скоро започнах да усещам едни удряния на сърцето ,които на моменти направо ми спират дъха . Тази вечер се прибрах и в рамките на 30 минути съм усетила около 30-40 такива претупвания   .
Много се стреснах .

Ходих скоро на кардиолог. Гледа сърце ,пуска ми екг. Всичко било наред .  Той ми каза ,да не го мисля и че не са опасни ,но е лесно да се каже ...

Писах на доктора отново и каза ,че можем да включим хапчета (антиритмик) .
Притеснявам се да пия такива лекарства от 30 годишна ,но и ме е страх като усещам тези удари на сърцето.  

Нормално ли да са толкова много за такова кратко време . Чух се и с личния си лекар . Той смята, че е на нервна почва и ме съветва да не започвам бетаблокери и да не се притеснявам за тези екстрасистоли.  

Как да не се притеснявам обаче не знам..

П.с. Приемам магнезий от месец и половина.  Щитовидната също е наред .

# 474
Независимо на колко си години, трябва да се вземат мерки. На ЕКГ трябва да засекат тези прескачания, за да види читав кардиолог, откъде идват. Няма такова нещо, че нищо ти няма и да ходиш с висок пулс и прескчания при това да са толкова чести.

# 475
Записвам се в темата . Не съм ви чела много тъй като съм нова тук ,но ще св върна назад да почета .

На 30 години съм . Принципно съм с висок пулс и ниско кръвно . Не пия никаква хапчета (освен разни витамини ) .  От скоро започнах да усещам едни удряния на сърцето ,които на моменти направо ми спират дъха . Тази вечер се прибрах и в рамките на 30 минути съм усетила около 30-40 такива претупвания   .
Много се стреснах .

Ходих скоро на кардиолог. Гледа сърце ,пуска ми екг. Всичко било наред .  Той ми каза ,да не го мисля и че не са опасни ,но е лесно да се каже ...

Писах на доктора отново и каза ,че можем да включим хапчета (антиритмик) .
Притеснявам се да пия такива лекарства от 30 годишна ,но и ме е страх като усещам тези удари на сърцето.  

Нормално ли да са толкова много за такова кратко време . Чух се и с личния си лекар . Той смята, че е на нервна почва и ме съветва да не започвам бетаблокери и да не се притеснявам за тези екстрасистоли.  

Как да не се притеснявам обаче не знам..

П.с. Приемам магнезий от месец и половина.  Щитовидната също е наред .
    Здравейте! Трябва задължително да се постави Холтер ЕКГ и да се види какъв вид са прескачанията. Отидете на добър кардиолог и все пак, не се шашкайте. Как точно усещате, като пауза, по- силен удар на сърцето?

# 476
Ще кажа при мен как беше. Появиха се края на бременността ми една вечер ненадейно през 5 мин. после изчезваха появяваха се докато не се задържаха 4 м всяка минута по няколко. Отказвах да пия антиритмици или бета брокери от страх. Като цяло си страдам от тревожност ,но някак го контролирах. Но пък ме удари в сърцето. Накрая започнах деанксит и намаляха драстично обаче се чувствах още психически нестабилна и постоянно под напрежение. Пулса и аз го вдигах до 120-130. Кръвното ми е 100/50-60. Накрая отидох на психиатър изписа ми антидепресанти и всичко приключи. Вече не усещам пуска си 24/7 прескача много рядко веднъж два пъти седмично. Просто споделям при мен как беше. Пила съм магнезий,едни индийски хапове,омега 3 кво ли не. При мен си се оказа на психическа основа. Освен всичко имах и брутално замайване ,което ме паникьосваше още повече.

# 477
Здравейте! Виждам, че темата е за екстрасистоли и при мен се оказа, че има, но моя въпрос е малко по-различен. Все пак се надявам някой да има опит и да може да даде мнение.
Случвало ми се е преди да ми "прескача" сърцето, но на всички прегледи, на които съм ходила - профилактични и веднъж специално на кардиолог, понеже бях вдигнала много висок пулс и се бях притеснила - винаги ми казват, че нямам проблем със сърцето, дори един доктор преди година ми каза, че мога да стана космонафт с това сърце. Flushed А понеже имам проблеми със стомаха, имам киселини и рефлукс, гастроентероложката ми беше казала, че това усещане за прескачане на сърцето е свързано с тия проблеми (и наистина често ми се случва след хранене)
Да си кажа сега конкретния проблем. Имах два дни в които ми беше доста нисък пулса, през деня между 50 и 60, а вечерта като легнах, дори падна до 45 (в будно състояние). Притесних се и отидох на преглед. Доктора ми направи ми ЕКГ и ехокардиография и каза, че със сърцето всичко е наред, доколкото си спомням израза му беше, че няма органични причини. Все пак ми предложи да сложим холтер за 24 часа. Днес ходих да ми разчете резултатите, и каза, че има единични екстрасистоли (не ми каза бройка), които не били опасни и нямало какво да се предпише за тях. Проблемът обаче беше, че е видял двукратни краткотрайни епизоди на предсърдно мъждене (така го е описал и в амбулаторния лист). За него вече ми каза, че е опасно и може да ми създаде проблеми и ми изписа да пия кордарон 1 месец, след което пак да отида на преглед и пак да сложим холтер. Доколкото разбирам, има шанс да е нещо временно, каза че може да е от стрес. Аз обаче винаги чета листовките и видях много притеснителни странични ефекти за това лекарство, а освен това четох, че не се пие при проблеми със щитовидната жлеза, а аз имам Хашимото. Всъщност питах доктора, казах му че пия еутирокс за щитовидната, проблем ли е това, а доктора каза, че няма проблем (не ме е разпитвал за проблемите ми с щитовидната и аз не съм обяснявала, защото не знаех, че има връзка). Но аз все пак се притеснявам. Четох, че това е силно лекарство, което се изписва при сериозни проблеми, а моето предсърдно мъждене е диагностицирано от два краткотрайни епизода, които ако правилно си спомням от това, което доктора каза (че бях притеснена и някои неща са ми като в мъгла) били за няколко секунди. Ще ми се да потърся и второ мнение, но ще пътувам за няколко дни и няма да мога да отида в близките 4-5 дни. А и не искам да почвам да пия кордарона точно преди пътуването, че не знам дали и какви странични ефекти ще има.
Чудя се дали ще е проблем да забавя вземането на лекарството за 4-5 дни, докато се върна? Не мисля, че ми е спешно състоянието, но знам ли? Доста съм объркана и притеснена, ще съм благодарна, ако някой има опит и може да сподели нещо във връзка с мъжденето и кордарона.
Чудя се защо не търсите  психотерапевт? Мисля,че на всички е ясно,че са на "нервна почва" обаче да си пие човек хапчета е някак си по-лесно.Обаче то не само не лекува,ами стресът с времето ще износи сърцето и съдовете и тогава проблемите ще станат изцяло кардиологични.

# 478
Нарича се вегетативна дистония. Освен ,че страда психиката страда и организма ,физиката. За да се успокои тялото трябва намеса за биохимията на мозъка. Хората с подобни психични бъгове както аз го наричам имат проблем със серотонина в повечето случаи. И от там вече бие където си иска по тялото. Някои вдигат кръвно ,други прескачане на сърце трети ,трето. На мен АД са ми назначени за 1 година. Напълно съм съгласна ,че трябва и психотерапия!

# 479
Здравейте,  как овладявате екстрасистолите, когато зачестят, имам предвид по няколко в минута ? Вие усещате ли си ги ?

Общи условия

Активация на акаунт