Екстрасистоли?

• 55 298
  • 553
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, понеже никъде не намирам по темата. Имам екстрасистоли от близо 3 години от ключих ги от ПА, но напоследък зачестиха много. Ходила съм на кардиолог казва, че не страшни и нищо не иска да ме предпише. Възможно ли е от тях да се забавя пулса понеже удар прескачане и пак удар и така цял ден. Благодаря
С какво си мериш пулса? Ако е с някакво електронно устройство, е много вероятно да не може да ти го измери правилно именно заради прескачанията. Пробвай по стария метод - с едната ръка на някоя вена, с другата таймер. Няма логика от екстрасистолите да спада пулса, даже напротив, тъй като има някаква пауза (прескачането) е по-вероятно да се повиши пулса, за да компенсира за неизпомпването на достатъчно кръв.

Измервам го с уред за пулс, показва ми към 40 след
около 20 секунди кум   77
Здравейте, понеже никъде не намирам по темата. Имам екстрасистоли от близо 3 години от ключих ги от ПА, но напоследък зачестиха много. Ходила съм на кардиолог казва, че не страшни и нищо не иска да ме предпише. Възможно ли е от тях да се забавя пулса понеже удар прескачане и пак удар и така цял ден. Благодаря
Пиете ли някакви антидепресанти или взели ли сте някакви мерки заради тези ПА ?

Антидепресанти не съм пила, единствено чай за страхова невроза, мента глог и валериан

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 19:06 от Петяяя

# 451
При мен също се забавяше пусла от екстарасистолите или поне така го отчиташе апарата. Посетете кардиолог, който преди да определи хапчето, да ви изпрати на изследвания и консултации при аг, ендокринолог, да си проверите зъбите и т.н. холтер също. Мина година откакто ги лекувам, вече не са така страшни, като знам какво ми помага, а и много намаляха.

# 452
Здравейте. Преди 6 години преди операция , ми откриха екстрасистоли, много.  Холтерът отчете над 36 000 камерни и над 12 000 надкамерни. И сега нещата не са се променили, въпреки ходене по кардиолози и много изследвания - зъби, щитовидна, кръвни. Посетила съм и няколко електрофизиолога . Някои от тях предложиха аблация , но аз за сега отказах. Пулсът ми също спада. Последният холтер от миналия месец показа нощем, че е 34. Пулсмерът ми също измерва това. ЕС вече не ги броят, пишат, че са " много". Кардиоложката каза, че съм за пейсмейкър и ме насочи към д-p  Протич в Бургас. И там отидох. Той огледа документацията,  направи ЕКГ и каза, че нито съм за пейсмейкър, нито за аблация. Както всички други лекари, нищо не ми изписа. При мен няма нормален удар на сърцето, виждам го по диаграмата на пулсмера. С бигеминии и тригиминии съм, като преобладават първите. Чуствам се много отпаднала, разтреперано ми е, несигурно, понякога със световъртежи и трудно дишане. А жегата ме убива. И тъй като не знам какво да правя, търся помощ тук. Прочетох за витамин В1. Далия, моля те, сподели за методите, които са намалили Е С. Опитах се да бъда кратка. Моля за съвети.

# 453
Здравейте. Преди 6 години преди операция , ми откриха екстрасистоли, много.  Холтерът отчете над 36 000 камерни и над 12 000 надкамерни. И сега нещата не са се променили, въпреки ходене по кардиолози и много изследвания - зъби, щитовидна, кръвни. Посетила съм и няколко електрофизиолога . Някои от тях предложиха аблация , но аз за сега отказах. Пулсът ми също спада. Последният холтер от миналия месец показа нощем, че е 34. Пулсмерът ми също измерва това. ЕС вече не ги броят, пишат, че са " много". Кардиоложката каза, че съм за пейсмейкър и ме насочи към д-p  Протич в Бургас. И там отидох. Той огледа документацията,  направи ЕКГ и каза, че нито съм за пейсмейкър, нито за аблация. Както всички други лекари, нищо не ми изписа. При мен няма нормален удар на сърцето, виждам го по диаграмата на пулсмера. С бигеминии и тригиминии съм, като преобладават първите. Чуствам се много отпаднала, разтреперано ми е, несигурно, понякога със световъртежи и трудно дишане. А жегата ме убива. И тъй като не знам какво да правя, търся помощ тук. Прочетох за витамин В1. Далия, моля те, сподели за методите, които са намалили Е С. Опитах се да бъда кратка. Моля за съвети.

Здравей, а пробвала ли си нещо успокоително,бетаблокери или магнерот да видиш дали се намалят или заради пулса не ти изписват.

# 454

Здравей, а пробвала ли си нещо успокоително,бетаблокери или магнерот да видиш дали се намалят или заради пулса не ти изписват.
Заради пулса не ми изписват, точно така. Успокоителни съм пила, но без резултат.

# 455
Лекувана съм едновременно с антиаритмик и успокоителни, антиаритмика е с натрупване и сега вече съм на половинка, като събота и неделя пропускам. Успокоителни смених няколко, мента, глог и валерина са ми постоянни. Понеже съм в менопауза и за това вземам, но билкови. Много ми помогнаха разходките, аз също съм с камерни екстра систоли групирани в двойки. Не знам от кой град си, на мен веднага ми изписаха лекарствата, посещавала съм старозагорските кардиолози и един софийски. Аблацията само я споменаха като възможност, никой не ми я препоръча. Смених и пломбите от амалгама с бели, а и отслабнах едно 4-5 кг.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 20:39 от Dahlia_sz

# 456
Лекувана съм едновременно с антиаритмик и успокоителни, антиаритмика е с натрупване и сега вече съм на половинка, като събота и неделя пропускам. Успокоителни смених няколко, мента, глог и валерина са ми постоянни. Понеже съм в менопауза и за това вземам, но билкови. Много ми помогнаха разходките, аз също съм с камерни екстра систоли групирани в двойки. Не знам от кой град си, на мен веднага ми изписаха лекарствата, посещавала съм старозагорските кардиолози и един софийски. Аблацията само я споменаха като възможност, никой не ми я препоръча. Смених и пломбите от амалгама с бели, а и отслабнах едно 4-5 кг.
[/quote]
Далия, благодаря, че сподели. В "Сърце и мозък" Плевен ми изписаха Амаритон. Не помня колко време го пих, помня, че беше сутрин по 1 таблетка, но нямаше ефект. Доста време пих и Магнерот. Далия, антиритмиците понижават ли ти пулса?

# 457
Пия кордарон, мисля че се води най-силното, което може да се изпише, но това е за камерни екстрасистоли. За кратко беше комбинирано с конкор. Мисля, че в началото имаше понижаване на пулса, но не знам от кое беше, от успокоителните или от сотахексала. Имаш дефицит на магнезий. Другите минерали изследвани ли са?
Май ти трябва консултация с още един кардиолог.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 22:37 от Dahlia_sz

# 458
Пия кордарон, мисля че се води най-силното, което може да се изпише, но това е за камерни екстрасистоли. За кратко беше комбинирано с конкор. Мисля, че в началото имаше понижаване на пулса, но не знам от кое беше, от успокоителните или от сотахексала. Имаш дефицит на магнезий. Другите минерали изследвани ли са?
Май ти трябва консултация с още един кардиолог.

Пия магнекардин в момента. Изследвани са ми калий и калций, в норма са, както и витамините.Това с кардиолога го обмислям, макар, че съм ходила при около 10-тина. Имам час за ендокринолог. Възли имам, хормони пуснах сега и пак са в норма.
  Благодаря ти, за съветите.

# 459
Здравейте, много съм отчаяна. Винаги съм имала прескачане на сърцето, но в последните 2-3 седмици не се издържа. Ходих на кардиолог, сложиха ми Холтер и установиха, че са в норма - лекарят каза около 200, макар че на разчитането пише около 400 “събития “, не знам всички ли са екстрасистоли. Били различни видове. Аз усещам може би 10-20 на ден от тях, но ме влудяват. Пия магнезий от месеци, няма ефект. Пробвах с мента, глог и валериан. Лекарят каза, че няма нищо притеснително, което да налага лечение, да увелича магнезия, но тези симптоми ме тормозят крайно много. След боледуване съм о не знам дали това ги засилва. През деня ги усещам най-малко, когато вървя или спортувам. В седнало положение е най-зле… посъветвайте ме нещо, не знам какво да пия вече.

# 460
Здравейте, много съм отчаяна. Винаги съм имала прескачане на сърцето, но в последните 2-3 седмици не се издържа. Ходих на кардиолог, сложиха ми Холтер и установиха, че са в норма - лекарят каза около 200, макар че на разчитането пише около 400 “събития “, не знам всички ли са екстрасистоли. Били различни видове. Аз усещам може би 10-20 на ден от тях, но ме влудяват. Пия магнезий от месеци, няма ефект. Пробвах с мента, глог и валериан. Лекарят каза, че няма нищо притеснително, което да налага лечение, да увелича магнезия, но тези симптоми ме тормозят крайно много. След боледуване съм о не знам дали това ги засилва. През деня ги усещам най-малко, когато вървя или спортувам. В седнало положение е най-зле… посъветвайте ме нещо, не знам какво да пия вече.
За съжалени само можете да чакате да отнинат. С по голяма доза магнезий при мен отшумяха след около 2 месеца.
Побъркващо е особено като легнех имах усещането че могат да ме отлепят от леглото.

# 461

Просто не им обръщай внимание,пий повече магнезий и нещо успокоително в противен случай ще зачестят. При мен
в началото бяха така усещах ги през деня по няколко силни,на холтер бяха около 700 и така се вглъбих в тях ,че не слушаш докторите какво ми предписват и изпадах в паника и някаква депресия от тях  и след две години вече бяха 3000, които се усещат само като съм в покой. Като съм в движение изобщо не се усещат, но легна ли става ужасно. Като легнах и почна да мисля за тях и направо ми подскача сърцето.В момента вече не знам колко са, не съм слагала холтер скоро ,но от седмица на сам много се усещат,направо ме побъркват. Иначе като боледувам определи се засилват. Който не е имал екстрасистули просто не знае в какъв ад се живее.

# 462
Извинявайте, може да прозвучи грубо, но предполагам, че повечето си мечтаем да имаме по 200 на ден. Аз понякога имам през 15 секунди. Това са около 6000 за денонощие.

# 463
Извинявайте, може да прозвучи грубо, но предполагам, че повечето си мечтаем да имаме по 200 на ден. Аз понякога имам през 15 секунди. Това са около 6000 за денонощие.

А как ги овладявате тогава, че моите от една седмица са така и нищо не помага.

# 464
Здравейте! Виждам, че темата е за екстрасистоли и при мен се оказа, че има, но моя въпрос е малко по-различен. Все пак се надявам някой да има опит и да може да даде мнение.
Случвало ми се е преди да ми "прескача" сърцето, но на всички прегледи, на които съм ходила - профилактични и веднъж специално на кардиолог, понеже бях вдигнала много висок пулс и се бях притеснила - винаги ми казват, че нямам проблем със сърцето, дори един доктор преди година ми каза, че мога да стана космонафт с това сърце. Flushed А понеже имам проблеми със стомаха, имам киселини и рефлукс, гастроентероложката ми беше казала, че това усещане за прескачане на сърцето е свързано с тия проблеми (и наистина често ми се случва след хранене)
Да си кажа сега конкретния проблем. Имах два дни в които ми беше доста нисък пулса, през деня между 50 и 60, а вечерта като легнах, дори падна до 45 (в будно състояние). Притесних се и отидох на преглед. Доктора ми направи ми ЕКГ и ехокардиография и каза, че със сърцето всичко е наред, доколкото си спомням израза му беше, че няма органични причини. Все пак ми предложи да сложим холтер за 24 часа. Днес ходих да ми разчете резултатите, и каза, че има единични екстрасистоли (не ми каза бройка), които не били опасни и нямало какво да се предпише за тях. Проблемът обаче беше, че е видял двукратни краткотрайни епизоди на предсърдно мъждене (така го е описал и в амбулаторния лист). За него вече ми каза, че е опасно и може да ми създаде проблеми и ми изписа да пия кордарон 1 месец, след което пак да отида на преглед и пак да сложим холтер. Доколкото разбирам, има шанс да е нещо временно, каза че може да е от стрес. Аз обаче винаги чета листовките и видях много притеснителни странични ефекти за това лекарство, а освен това четох, че не се пие при проблеми със щитовидната жлеза, а аз имам Хашимото. Всъщност питах доктора, казах му че пия еутирокс за щитовидната, проблем ли е това, а доктора каза, че няма проблем (не ме е разпитвал за проблемите ми с щитовидната и аз не съм обяснявала, защото не знаех, че има връзка). Но аз все пак се притеснявам. Четох, че това е силно лекарство, което се изписва при сериозни проблеми, а моето предсърдно мъждене е диагностицирано от два краткотрайни епизода, които ако правилно си спомням от това, което доктора каза (че бях притеснена и някои неща са ми като в мъгла) били за няколко секунди. Ще ми се да потърся и второ мнение, но ще пътувам за няколко дни и няма да мога да отида в близките 4-5 дни. А и не искам да почвам да пия кордарона точно преди пътуването, че не знам дали и какви странични ефекти ще има.
Чудя се дали ще е проблем да забавя вземането на лекарството за 4-5 дни, докато се върна? Не мисля, че ми е спешно състоянието, но знам ли? Доста съм объркана и притеснена, ще съм благодарна, ако някой има опит и може да сподели нещо във връзка с мъжденето и кордарона.

Общи условия

Активация на акаунт