Екстрасистоли?

• 55 827
  • 554
  •   2
Отговори
# 330
Някой пробвал ли е абана на хималая дали помага за екстрасистули

# 331
Аз онзиден си купих 4 опаковки. Препоръча ми позната. Каза ,че се отървала от екстрасистолите с тях. Аз искам да сложа холтер другата седмица и още не съм ги почнала. Пия от близо месец Магнерот 2 по 1 и Панангин 2 по 1. От няколко дни са доста по-малко и са по-леки ,но си ги имам от време на време. Усещала съм и няколко една след друга ,имам си бая почти на всяка минута бяха. Колкото и ехографии да прая и екг вс е ок. Имам и 1 холтер направен преди време. Докторката коментира ,че нямало екстрасистоли и нищо притеснително. Бета блокерите ,който все ми изписват ме свалят много. Последно ми изписаха и Ритмонорм ,но още не ми се е налагало да го пия все си търпя. Та,така... Купила съм си и ще го почна след холтера. Да видим и 3-тия лекар какво ще каже.

# 332
Аз онзиден си купих 4 опаковки. Препоръча ми позната. Каза ,че се отървала от екстрасистолите с тях. Аз искам да сложа холтер другата седмица и още не съм ги почнала. Пия от близо месец Магнерот 2 по 1 и Панангин 2 по 1. От няколко дни са доста по-малко и са по-леки ,но си ги имам от време на време. Усещала съм и няколко една след друга ,имам си бая почти на всяка минута бяха. Колкото и ехографии да прая и екг вс е ок. Имам и 1 холтер направен преди време. Докторката коментира ,че нямало екстрасистоли и нищо притеснително. Бета блокерите ,който все ми изписват ме свалят много. Последно ми изписаха и Ритмонорм ,но още не ми се е налагало да го пия все си търпя. Та,така... Купила съм си и ще го почна след холтера. Да видим и 3-тия лекар какво ще каже.

Благодаря,ще чакам да споделиш има ли ефект от тях

# 333

Благодаря,ще чакам да споделиш има ли ефект от тях
Те са с натрупване попринцип и се пият по схема. Това момиче ми каза да ги пия първия месец 4 х2,втория месец 3х2,третия 2х2, четвъртия 2х1. Каза ,че е получила ефект след 5 м. На друго място четох ,че се започва 3х2 и се намаля. След 3 м се почива.

# 334
Здравейте, през април 2023 получих камерни екстрасистоли, след холтер се установи, че са 1500 за денонощие. Кардиолога ми предписа Ритмокард 3 х 1 за три месеца и екстрасистолите изчезнаха. През ноември отново получих екстрасистоли, пак на кардиолог, пак холтер и се установиха между 400 и 500. Предписа ми Ритмокард и Бизогама,  пия ги вече два месеца, но не дават никакъв резултат. Днес ми смени Ритмокард с Амаритон,  но аз се притеснявам да започна Амаритона. Иначе при преглед с ехограф, няма сърдечен проблем. Ходих и на ендокринолог, но той твърди, че не са от ЩЖ.
Моля дайте ми отзиви за Амаритон!
Щом проблема не е от сърцето и ЩЗ, според Вас от къде може да бъде?

# 335
Здравейте, през април 2023 получих камерни екстрасистоли, след холтер се установи, че са 1500 за денонощие. Кардиолога ми предписа Ритмокард 3 х 1 за три месеца и екстрасистолите изчезнаха. През ноември отново получих екстрасистоли, пак на кардиолог, пак холтер и се установиха между 400 и 500. Предписа ми Ритмокард и Бизогама,  пия ги вече два месеца, но не дават никакъв резултат. Днес ми смени Ритмокард с Амаритон,  но аз се притеснявам да започна Амаритона. Иначе при преглед с ехограф, няма сърдечен проблем. Ходих и на ендокринолог, но той твърди, че не са от ЩЖ.

Добър въпрос от къде може да са като не са от ЩЗ и от сърцето. Аз вече повече от две години се опитвам  да разбера и в крайна сметка все още не съм разбрала. При мен  ми се струва от нервно напрежение и от стомаха че идват ,иначе амаритон не съм пила, но мисля че са на същия  принцип с ритмикард.

# 336
Здравейте, през април 2023 получих камерни екстрасистоли, след холтер се установи, че са 1500 за денонощие. Кардиолога ми предписа Ритмокард 3 х 1 за три месеца и екстрасистолите изчезнаха. През ноември отново получих екстрасистоли, пак на кардиолог, пак холтер и се установиха между 400 и 500. Предписа ми Ритмокард и Бизогама,  пия ги вече два месеца, но не дават никакъв резултат. Днес ми смени Ритмокард с Амаритон,  но аз се притеснявам да започна Амаритона. Иначе при преглед с ехограф, няма сърдечен проблем. Ходих и на ендокринолог, но той твърди, че не са от ЩЖ.
При мен не знам дали е случайност ,но от месец някъде пия магнерот 2 по 1 и Панангин в него има калий пак 2 по 1. И днес да съм имала 2-3 макс. Леко по леко намаляха като сила и брой. Купила съм си и Абана на Хималая ,но още не съм го започнала. Приятелка ми препоръча Абана и каза ,че се е отървала от екстраситолите. Попитах и Аюрвед ,който се занимава точно с това и ми каза ,че може да се пие 3 по 2 в продължение на 4 м. При мен този път ме държаха 2 м и бяха на всяка минута и в минутата по няколко. Записала съм час за холтер ,те пък взеха ,та изчезнаха. Пробвайте с дълъг прием на Магнерот и Панангин. Попитайте лекаря. Аз като начало съм с тревожно разтройство ,но от Магнерота се чувствам много уравновесена и доста добре. Навсякъде чета ,че дефицита на магнезий мога да се прояви с екстраситоли,тревожност,депресии,крампи,безсъние и куп други симптоми. Също ,че серумния магнезий ,който изследваме в лабораторията не дава точна оценка за магнезия ,който се съдържа в организма и е една 1% . Трябвало да се изследва в самата клетка. Има и други методи на изследване,но в повечето случаи много от хората са с ниски нива на магнезия в организма ,а той е изключено важен минерал.

# 337
Искам да попитам дали при някой от вас диагностицираха и налягане в белодробна аорта. Имам и екстрасистули, и налягане, и пролапс на клапата, и висок пулс.... Днес коментирах това с личния си лекар, и той казва, че много хора с пролапси имат и налягане в белодробната артерия... 

# 338
Здравейте отново. Току-що идвам от поредния кардиолог заради екстрасистолите. Освен ,че ги имам си имам и стабилни ПА + тревожност. Измери кръвно 120/80 ,сложи екг-то пулс 75 и какво ми стана ,покачи се адреналина, пламна ми лицето ,присъхна ми устата и това сърце откачи... Вдигнах пулс 115. Докторката вика успокой се,как да се успокоя като вече съм тотал щета. Хвана ми и единична камерна екстрасистола. Чу сърцето каза това е есктраситола на здраво сърце ,работи върху нервната система. Имам вкъщи Деанксид ама все не го взимах до сега от страх отново. Явно ще трябва да взема или Ксанакс каза... Холтер не ми сложи. Питах я ,а като се успокоя дали ще изчезнат ,каза ,че е напълно възможно. Да продължавам да си пия магнерота и да не обръщам много внимание. Смятам да поработя по психиката си. Вие имате ли тревожност или ПА?

# 339
Здравейте отново. Току-що идвам от поредния кардиолог заради екстрасистолите. Освен ,че ги имам си имам и стабилни ПА + тревожност. Измери кръвно 120/80 ,сложи екг-то пулс 75 и какво ми стана ,покачи се адреналина, пламна ми лицето ,присъхна ми устата и това сърце откачи... Вдигнах пулс 115. Докторката вика успокой се,как да се успокоя като вече съм тотал щета. Хвана ми и единична камерна екстрасистола. Чу сърцето каза това е есктраситола на здраво сърце ,работи върху нервната система. Имам вкъщи Деанксид ама все не го взимах до сега от страх отново. Явно ще трябва да взема или Ксанакс каза... Холтер не ми сложи. Питах я ,а като се успокоя дали ще изчезнат ,каза ,че е напълно възможно. Да продължавам да си пия магнерота и да не обръщам много внимание. Смятам да поработя по психиката си. Вие имате ли тревожност или ПА?

О да, прекалена тревожност и напоследък паник атаки през нощта. Като се притесня и започва да прескача сърцето. И според мен е психическо, ама как да го преборя това не знам. Не искам да пия антидепресанти.
В интерес на истината бях писала, че доста са намалели след едни билкови хапчета. Сега започвам да се чудя от хапчетата ли е или защото започнах всекидневно да правя коремни преси. Може да не е кой знае какво, но ежедневно спорт по 15-20 мин си казва думата. Искам да започна много по-интензивно да тренирам, ама хем ме мързи, хем и времето е малко. Работа, дете, къща, старая се да готвя домашна здравословна храна, което също е времеемко. Но съм убедена, че психическото здраве има отношение към сърцето.

# 340

О да, прекалена тревожност и напоследък паник атаки през нощта. Като се притесня и започва да прескача сърцето. И според мен е психическо, ама как да го преборя това не знам. Не искам да пия антидепресанти.
В интерес на истината бях писала, че доста са намалели след едни билкови хапчета. Сега започвам да се чудя от хапчетата ли е или защото започнах всекидневно да правя коремни преси. Може да не е кой знае какво, но ежедневно спорт по 15-20 мин си казва думата. Искам да започна много по-интензивно да тренирам, ама хем ме мързи, хем и времето е малко. Работа, дете, къща, старая се да готвя домашна здравословна храна, което също е времеемко. Но съм убедена, че психическото здраве има отношение към сърцето.
На мен наскоро ми объркаха едни изследвания и ме изкараха диабетичка щях да получа инфаркт. Не спах цяла нощ за да ида на сутринта да пусна нови. С инсулинова резистентност съм к свалих 15 кг с режим и се чувствам супер и реших да пусна контролни изследвания и отидох с кеф. Майко като видях тия стойности лошо ми стана ,еднокринолога също каза ,че не е ок положението ,но да ги повторя. Добре ,че излезна грешка... Та в този ред на мисли и аз трябва да правя упражнения и да се движа ,но заради постоянните прескоци не смея...и аз съм с малко дете на ,което му никнат постоянно зъби и е яд недоспала съм ,имам и ученик ... Абе филм... Но ,аз май вече ще започна и успокоителни. Мента глог и валеряна вече не ми действа същото си е. Иначе взех и Абана и нея ще почвам.

# 341
Личното ми мнение е, че всичко това е от …нервно напрежение. Някои хора са по-чувствителни и им се отразява това нервно напрежение. Един от докторите ме попита - “според теб, ако беше нещо от самото сърце (физиологичен проблем), нямаше ли да са нон-стоп и да се хващат винаги на Холтер, а не като при теб - само на епизоди?”. Та в това има доста логика и дано ви подейства успокояващо. Отделяйте внимание на психичното здраве, много е важно, на наднорменото тегло и на позитивните мисли! Това се отнася за хората, при които кардиолог им е казал, че сърцето им е физиологично здраво.

# 342
Освен психиката, според мен и проблемите с гръбначния стълб също имат отношение към екстрасистолите. Аз имам остеохондроза на шийните и гръдните прешлени, и когато остеохондрозата е обострена или позицията на гърба е напрягаща, екстрасистолите се засилват.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 23:38 от Monita07892078

# 343
  • София
Де да беше така. Аз съм щастлив човек, имам добър живот, а екстрасистолите се появиха, когато бях най-спокойна.

# 344
Те винаги се появяват като е спокоен човек, но преди това е имало напрежение, поне при мен е така.

Общи условия

Активация на акаунт