Екстрасистоли?

• 55 329
  • 553
  •   3
Отговори
# 495
Скрит текст:
Темата за хипер/хипо функцията на щитовидната жлеза е интересна. Питал съм и ендокринолози и те отговарят уклончиво и неясно - възможно ли е хормоните на щитовидната жлеза (ТСХ, ФТ3, ФТ4) да са в референтни стойности, но въпреки това да има проблем със щитовидната жлеза, който пък проблем да се отразява и на екстрасистолите? Как мислите? Според въпросният Начев щом хормоните са в граници, то проблем със жлезата няма.
Скрит текст:
Защото жлезите с вътрешна секреция са свързани със стреса(мисли,чувства и преживявания) ,съответно и сърдечния ритъм е в пряка връзка и няма как да се  отговори директно,че пациентът е за психотерапия без той да им се разсърди. А рано или късно без същинска психотерапевтична промяна,човекът ще се и разболее.
Скрит текст:
Аз също не успях да разбера, намеквате, че всичко е едва ли не в главите ни?
Аз неслучайно зададох въпрос за щитовидната жлеза и хормоните (не ми се навлизаше в подробности, но явно ще трябва), защото в миналото съм имал 2 случая през няколко години, когато съм имал хиперфункция на щитовидната жлеза. Бил съм на лечение с Метизол, в последствие в "ремисия" без терпаия. Всичко е хубаво, само че симптоматиката на екстрасистолите доста често идва именно от проблеми със щитовидната и неслучайно съм задал въпросът си и тук и към лекари - "възможно ли е жлезата да не работи както трябва и да засяга негативно различни органи в тялото БЕЗ да има отклонения в хормоните"!

Вие не казахте нищо полезно за случая, поне така ми се стори.
Директният отговор е във физиологията.Закон на Павлов "Всеки психичен акт окончава(свършва) в мускулно стежение и/или жлеза". Т.е.жлезите са здрави,но дават физиологична продукция в отговор на психичните актове.Количествените натрупвания водят до качествени изменения.(Закон във физиката)С времето.Това отговаря ли Ви на въпроса? Да,ако трябва да го кажа директно щом хормоните ви е в норма в момента сте здрави.Били сте здрави  и преди.Но рано или късно няма да бъдете.За повече информация,прочетете някой учебник по физиология.Ще видите,че всички ендокринологични,кардиологични и гастроентерологични проблеми идват от стрес.Нещо,което е открил още Хипократ.
Сякаш говорим на някакви различни езици, честно казано нищо не ви се разбира. Май няма смисъл да говорим с вас на тази тема, изобщо какво правите в нея?

# 496
Хайде, за Коледа по един учебник по физиология и следващата година всички излекувани.
То ако имахме възможност и знаем от къде да четем медицински учебници едва ли щяхме да питаме тук.

# 497
Хайде, за Коледа по един учебник по физиология и следващата година всички излекувани.
То ако имахме възможност и знаем от къде да четем медицински учебници едва ли щяхме да питаме тук.
Честита Коледа на всички. Бъдете живи и здрави. Всичките ние питаме тук, за да чуем мнение на хората в темата. Често получавах и в други теми отговори в рода "питай лекари" или публикуват линкове с информация в интернет. Всички знаем там да търсим, но за да пишем тук, значи искаме мнение на патилата в темата, а не е да четем учебници.

# 498
Здравейте, борбени хора. Да се включа и аз малко в темата. На 42 години съм, от няколко месеца и аз се сблъсках с гадните екстрасистоли. Досега ходих на трима кардиолози, всички казват, че съм добре. Никой не ми назначи Холтер, сама си го изпросих и след Нова Година ще правя. Имам въпрос към вас - помага ли ви спортът? Четох, че се отразява благоприятно. А и тъй като моите ЕС са винаги в покой, логично е да помогне. Как мислите? Желая на всички весели празници и дано новата година бъде по-добра от тази.

# 499
Оф да се включа и аз.Имам екстрасистоли от около 10 години!Отначало бяха малко,но от скоро ме побъркват.Ходих поне на 3 кардиолога нищо,всеки казва здраво сърце но усещам вече прескачанията няколко един след друг особено като легна.Изследвах щитовидна жлеза,ку и каквото се сетите .Дайте съвет какво да правя не се издържа вече😭

# 500
Оф да се включа и аз.Имам екстрасистоли от около 10 години!Отначало бяха малко,но от скоро ме побъркват.Ходих поне на 3 кардиолога нищо,всеки казва здраво сърце но усещам вече прескачанията няколко един след друг особено като легна.Изследвах щитовидна жлеза,ку и каквото се сетите .Дайте съвет какво да правя не се издържа вече😭
Привет! Може да опитате с Магнерот 3х1, Панангин 2х1. Движете се, без да се натоварвате. Хормоните на ЩЗ са наистина важни в техните оптимални стойности, а не само да са в норма. И аз съм с екстрасистоли вече 10г и след толкова прегледи, установи се Хашимото с хипофункция, която контролирам с хормон, като забелязвам, че силата им намаля. Вие как ги усещате?

# 501
Всекидневно по много пъти особенно като си легна .Като че ли сърцето ми подскача в гърдите и гърлото!Преди ги осещах единични , но вече по три,четири последователни доста пъти😒

# 502
Всекидневно по много пъти особенно като си легна .Като че ли сърцето ми подскача в гърдите и гърлото!Преди ги осещах единични , но вече по три,четири последователни доста пъти😒
Пробвайте с психотерапия. Тук виждате,че хората настоятелно търсят проблеми в тялото.Сменят по 3 мнения на доктори и рано или късно все нещо им се намира. По-горе писах за това,но явно на повечето не им хареса и се разсърдиха също така,както биха се разсърдили и на кардиолога си,невролога си или личния лекар,ако им го каже.

# 503
Велислава, хайде стига с глупостите, хората се оплакват от реални физически проблеми (прескачания на сърцето), защо изобщо насочвате към психотерапия?!?! Като някакъв трол сте в темата, появихте се преди 2 седмици и едно и също през 2 мнения.

# 504
Велислава, хайде стига с глупостите, хората се оплакват от реални физически проблеми (прескачания на сърцето), защо изобщо насочвате към психотерапия?!?! Като някакъв трол сте в темата, появихте се преди 2 седмици и едно и също през 2 мнения.
Да не би Велислава сама е психотерапевт и полага усилия да я посетим Laughing

# 505
Нищо не съм казала относно реално или нереално се усещат. Сигурно и аз съм търсила подобни решения,за да попадна в тази тема. А и не вярвам,че има хора,на които никога не им се е случвало.В интернет има доста информация по този въпрос за този,който иска да чете.Който не иска няма защо да се сърди. Има изследвания,има доктори,има лекарства и билки,че и хомеопатия.А може също така да си питате доктора открито.Сигурно и той ще се окаже някой психотерапевт под прикритие.

# 506
Нищо не съм казала относно реално или нереално се усещат. Сигурно и аз съм търсила подобни решения,за да попадна в тази тема. А и не вярвам,че има хора,на които никога не им се е случвало.В интернет има доста информация по този въпрос за този,който иска да чете.Който не иска няма защо да се сърди. Има изследвания,има доктори,има лекарства и билки,че и хомеопатия.А може също така да си питате доктора открито.Сигурно и той ще се окаже някой психотерапевт под прикритие.

Мила Велислава, за себе си мога да кажа, че съм минала и по този път с психотерапевт и мога да кажа, че не при всеки е това. След много лутане по доктори стигнах до извода, че може това да е причината и съответно предприех мерки. Почти година имах всяка седмица консултация с психотерапевт, но резултата беше нулев. Само мога да кажа, че и при него разговорите бяха нещо като твоите недомлъвки , хем искаш да кажеш нещо, хем не го казваш, нищо конкретно. Сега може би ще ни насочиш и към психиатър и да почваме антидепресантите докато се успокоим и ни мине всичко.Wink

Ако случайно вие сте минали по този път и причината ви за екстрасистули е била на психическа основа, моля споделете с нас какъв ви е бил проблема от начало и как сте го излекували. Все пак смятам, че темата върви в тази посока, ние питаме и който е могъл да се излекува да сподели и с останалите.

# 507

Мила Велислава, за себе си мога да кажа, че съм минала и по този път с психотерапевт и мога да кажа, че не при всеки е това. След много лутане по доктори стигнах до извода, че може това да е причината и съответно предприех мерки. Почти година имах всяка седмица консултация с психотерапевт, но резултата беше нулев. Само мога да кажа, че и при него разговорите бяха нещо като твоите недомлъвки , хем искаш да кажеш нещо, хем не го казваш, нищо конкретно. Сега може би ще ни насочиш и към психиатър и да почваме антидепресантите докато се успокоим и ни мине всичко.Wink

Ако случайно вие сте минали по този път и причината ви за екстрасистули е била на психическа основа, моля споделете с нас какъв ви е бил проблема от начало и как сте го излекували. Все пак смятам, че темата върви в тази посока, ние питаме и който е могъл да се излекува да сподели и с останалите.
След като и аз като всички тук се занимавах с доктори един ден попаднах на интервю с проф.Чирков, в което каза нещо,което в момента не мога да цитирам.Смисълът беше,че болните от сърдечни проблеми имат проблем в любовта.Порових се тук там,прочетох разни неща за стреса,някакви неща на Алгафари за психосоматиката и разни други статии на други автори. Потърсих психолог,с който работихме около 2 год и от тогава нямам такива. Не съм уклончива.Предполагам,че проблемите на всеки са различни и нямам какво повече да кажа.

# 508
От всичко, което изчетох по темата ми стана ясно, че на този етап медицината няма обяснение какво предизвиква екстрасистолите при здраво сърце. Факт е, че с възрастта се увеличават (ето средните норми в едно проучване: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1232163/). Има обяснение защо са повече сутрин (нивото на стрес-хормона кортизол е най-високо при събуждане) и защо се проявават повече след нахранване и в легнало положение най-вече на една страна (притискане на сърцето).

# 509
От всичко, което изчетох по темата ми стана ясно, че на този етап медицината няма обяснение какво предизвиква екстрасистолите при здраво сърце. Факт е, че с възрастта се увеличават (ето средните норми в едно проучване: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC1232163/). Има обяснение защо са повече сутрин (нивото на стрес-хормона кортизол е най-високо при събуждане) и защо се проявават повече след нахранване и в легнало положение най-вече на една страна (притискане на сърцето).
Точно така. Хормоните на стреса. И от тук нататък въпросът е как тези хормони варират в рамките на денонощието и защо.Тука вече става ясна връзката между психиката и хормоните на стреса.Теорията на Ханс Селие и прочие.Тъй като информацията е прекалено обширна и безмислено да се чете,като така или иначе човек с четене нищо не може да направи сам, дадох насоки за психотерапия.Все пак там хората са компетентни по тези въпроси и как да помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт