Екстрасистоли?

• 55 242
  • 553
  •   1
Отговори
# 525
Аз тренирам, и да - по-често ми се случват екстрасистоли при тренировки. Обаче не мога да си позволя да не спортувам, чисто заради психичното ми здраве. Неприятно е, има моменти когато нямам никакви екстрасистоли и направо се превръщам в друг човек - доста по-спокоен и позитивно гледащ на живота. Но това е положението. За протокола имам камерни екстрасистоли и усещам всяка една като пауза последвано от силен удар в гърдите/стомашната област.

# 526
Здравейте мили хора, на някой влияят ли тези резки смяни на времето и магнитните бури, че аз от два-три дни съм със страшно много ЕК и си търся причина Smiley
Принципно магнитните бури не ги следя и не правя връзка с тях, но сега видях, че е имало около 9-10 , а аз от тога съм с някакво напрежение и замаяна глава и на всичко отгоре яко ми прескача, пък и тези дни доста се затопли.

# 527
Здравейте, за съжаление и аз се включвам в групата. Имам екстрасистоли от много млада и на 25г. Започнах да пия бетаблокери. Сменила съм какви ли не, но при мен нещата се влошават. Към момента съм на 30г. С една успешна бременност и една завършила със спешна операция. От около 2 седмици получавам надкамерни екстрасистоли, но това продължава ЧАСОВЕ,  без сърцето ми да се връща в ритъм. Между надкамерните има и камерни. Смениха ми бетаблокера с антиритмик. Пия доста голяма доза и въпреки това, дългите епизоди на аритмия продължават. Ходила съм при безброй кардиолози и всички казват, че сърцето ми е здраво, но не могат да разберат откъде и какво предизвиква тази артимия, която не се контролира и от лекарства. Обикновенно това е придружено с много обилно потене, виене на свят, гадене, остра болка в гърдите. Проблемът е, че дори когато сърцето ми се върне в ритъм аз продължавам да се чувствам зле и то много. Редовно след кризите заспивам, но се събуждам, защото ми е лошо и тн. Имам дъщеричка на 3г., която като ме види и ме пита "пак ли не ти е добре сърчицето, мамо?" 😭. Последните 3 кардиолога, които ме гледаха, предлагат да отида на консултация за аблация, но аз съм едва на 30г. Беше ми обяснено, че този вид ритъмни нарушения много често рецидивират и след направена интервениция а понякога, дори самата тя, може да е неуспешна. Кризите започнаха да стават всекидневни, най-дългата продължи приблизително 5 часа. Имам часовник, който прави кардиограми и винаги ги засича. Докторите просто вдигат ръце и ми казват, че не ми е толкова зле положението, имало много по-лошо, но можело да се предизвика предсърдно мъждене от екстрасистолията.

# 528
Здравей g.don , слагала ли си холтер и какво засичат на него, колко ЕС имаш на денонощие, също и кой антиритмик пиеш

# 529
Слагала съм си много пъти, имам надкамерни и камерни екстрасистоли, но кризите не са хващани на холтер, защото преди бяха по-рядко. Преди пиех беталок зок сега съм на Сотахексал от 80мг. Пия по 1 цяло сутрин, половин вечер и по време на криза още половин. Също така Магнерот 3х1.
Ето така изглежда малка част от кардиограмата по време на епизодите.

# 530
Слагала съм си много пъти, имам надкамерни и камерни екстрасистоли, но кризите не са хващани на холтер, защото преди бяха по-рядко. Преди пиех беталок зок сега съм на Сотахексал от 80мг. Пия по 1 цяло сутрин, половин вечер и по време на криза още половин. Също така Магнерот 3х1.
       Щитовидната жлеза много влияе, ако не сте, направете изследвания. Към Магнерот добавете Панангин 2х1 и внимавайте с антиаритмиците. Не се доверявайте с лека ръка да ги пиете. Моят съвет е да поставите Холтер и да се консултирате с много добър кардиолог или електрофизиолог. Мога да препоръчам д-р Незабравка Чилингирова "Св. Екатерина" и д-р Боян Кунев НКБ. Успех Ви желая!

# 531
Здравей те нов съм в групата
Аз също се боря с екстрасистоли предимно камерни преди 2г направих така наречената Аблация и имам леко подобрение но не това което очаквах

# 532
Здравей те нов съм в групата
Аз също се боря с екстрасистоли предимно камерни преди 2г направих така наречената Аблация и имам леко подобрение но не това което очаквах

Здравейте,
Мога ли да попитам колко екстрасистоли имахте, за които се съгласиха да Ви направят аблация?

# 533
       Щитовидната жлеза много влияе, ако не сте, направете изследвания. Към Магнерот добавете Панангин 2х1 и внимавайте с антиаритмиците. Не се доверявайте с лека ръка да ги пиете. Моят съвет е да поставите Холтер и да се консултирате с много добър кардиолог или електрофизиолог. Мога да препоръчам д-р Незабравка Чилингирова "Св. Екатерина" и д-р Боян Кунев НКБ. Успех Ви желая!
Здравейте, за съжаление аз пия лекарства от 5-6 г., но досега бяха бетаблокери. Ще се опитам да си запазя час при някой от посочените лекари, защото както вече споменах, към момента просто всички вдигат ръце и казват, че нз какво да правим. Последните 3 прегледа свършиха с предложение за аблация а аз съм едва на 30г. и имам желание за още деца. Като цяло, изобщо не се чувствам добре в кризите, нефункционална съм...буквално!

# 534
Трудно се установяват от какво са екстрасистолите, но основното за мен(установено от обикаляне по кардиолози) е да се пуснат едни по-подробни изследвания, които да включват липиден профил, чернодробни, хормоните на щитовидната жлеза, магнезий,калий, натрий, карам на спомени и не предендирам за изчерпателност. Щом сърцето няма проблем  и изследванията не покажат някакви отклонения е хубаво да проверите и състоянието на зъбите за грануломи мисля - това поне двама от кардиолозите ми наблегнаха и накрая, но не на последно място са нервите и килограмите.
Освен това внимателно разпитайте, как се пие Сотахексала - това по време на криза, малко ме притеснява. В началото и мен ме започнаха със Сотахексала, оказа се, че не е за моите камерни екстрасистоли. Освен това приемането му освен сутрин и вечер било изключително неправилно.
Моят съвет е запазете си час при някой от препоръчаните кардиолози и си запишете въпроси за всичко, което Ви притеснява, ако сте като мен като влезете в кабинета ще забравите всико, за което сте искали да питате.

# 535
Трудно се установяват от какво са екстрасистолите, но основното за мен(установено от обикаляне по кардиолози) е да се пуснат едни по-подробни изследвания, които да включват липиден профил, чернодробни, хормоните на щитовидната жлеза, магнезий,калий, натрий, карам на спомени и не предендирам за изчерпателност. Щом сърцето няма проблем  и изследванията не покажат някакви отклонения е хубаво да проверите и състоянието на зъбите за грануломи мисля - това поне двама от кардиолозите ми наблегнаха и накрая, но не на последно място са нервите и килограмите.
Освен това внимателно разпитайте, как се пие Сотахексала - това по време на криза, малко ме притеснява. В началото и мен ме започнаха със Сотахексала, оказа се, че не е за моите камерни екстрасистоли. Освен това приемането му освен сутрин и вечер било изключително неправилно.
Моят съвет е запазете си час при някой от препоръчаните кардиолози и си запишете въпроси за всичко, което Ви притеснява, ако сте като мен като влезете в кабинета ще забравите всико, за което сте искали да питате.
Съгласна съм с всичко,казано от Вас,обаче при 30 годишен човек по-вероятно е всичко да е в обратен ред-първо са нервите и после всичко останало.

# 536
G.don, лошото е, че самите лекари и то професори като Шалганов и други казват директно, че не обещават нищо, тоест войната план диктува. А и казват другото, че можеш да легнеш на операционната маса, да ти сложат упойка и прочее, а екстрасистулите да ги няма..... Тогава се вдигаш по живо и по здраво и си отиваш. Тахикардията те могат да предизвикат, а екстрасистулите - НЕ.

# 537
  • Пловдив
От години имам камерни екстрасистоли и след като не се повлияха от нищо ме изпратиха на ЯМР. Резултата дойде преди малко и заключението е следното "Находката отговаря на сепарация на митралния анулус (MAD) ІІІти тип по задното митрално платно; запазена систолна и диастолна функции на двете камери."
Ще мога да говоря с кардиоложката ми чак в сряда, но ми е притеснено и исках да попитам дали някой е имал подобна диагноза?

# 538
От години имам камерни екстрасистоли и след като не се повлияха от нищо ме изпратиха на ЯМР. Резултата дойде преди малко и заключението е следното "Находката отговаря на сепарация на митралния анулус (MAD) ІІІти тип по задното митрално платно; запазена систолна и диастолна функции на двете камери."
Ще мога да говоря с кардиоложката ми чак в сряда, но ми е притеснено и исках да попитам дали някой е имал подобна диагноза?

Да не е пролапс на митралната клапа, макар че, той се вижда на ехограф, пиши като ти каже кардиолога

# 539
  • Пловдив
Не е пролапс, макар че е свързано с клапата. На български почти не намерих информация, но от английското съкращение успях да прочета доста. На английски е Mitral annular disjunction (MAD).
Ще пиша след като се видя с кардиолог.

Общи условия

Активация на акаунт