Той има дете, а аз-не

• 27 166
  • 460
  •   1
Отговори
# 60
И двамата сте прави. Всеки сам за себе си.
Той е прав , защото на дали ако водиш сложни дела и се бориш за детето си ще ти е до правене на още едно такова.
Замисляла ли сте се как ще се чувствате ако сте на негово място. Водите безкрайни дела за роденото си дете (това , което наистина съществува и е най-важното в момента) , а на главата ви седи приятелят ви и се вайка , че иска дете. Една бременност и грижите за детенце отнемат много време, спокойствие и търпение , за които може да не е настроен.

Все пак си поговорете честно и в прав текст го попитай дали някога въобще планира да има дете с теб. Абстрахирайки се от проблемите покрай детето и бившата му жена.

# 61
Ситуацията на този мъж е доста сложна. От една страна чужбина предлага доста възможности. Аз успях да изведа с дело синът си в чужбина и това, което е в момента едва ли щеше да е същото ако беше останал в България. От друга страна как да разрешиш детето ти да замине на майната си , да го виждаш евентуално веднъж в годината и то не се знае колко време ще иска да идва при теб, да си далече от него когато е болно, тъжно, когато има нужда от теб, да живее и да го възпитава чужд човек,  ... изобщо все неща които аз като родител не мога да си представя.
Преди години, когато аз водех подобно дело ми беше казано следното - правата може да са твои, но бащата реши ли да е баща е почти невъзможно да изведеш детето. Смята се, че връзката родител дете е много важна и не трябва да се прекъсва. Т.е. ако аз съм решила да живея извън България - моя си работа, детето не го е избрало и нямам право да го отделям от баща му, средата му, ... Толкова ли да са се променили нещата за десет години, че да разрешат дете да живее навън въпреки че другият родител не го допуска.

# 62
Май най-добре всичките да си опаковате багажа за САЩ...вместо да водите безсмислени дела.
За самото дете някой въобще мисли ли? То дали иска да се вижда с единия от родителите си веднъж в годината?

# 63
Нормално е да не иска, при всичко, което преживява. Дори и да планира, вероятно ще се наложи да изчакаш, но първо си изясни защо го искаш този мъж точно, и дали неговото дете не ти е пречка, където и да е.

# 64
Според мен омаловажаваш положението му. Едно на ръка за разходите по дела, друго на ръка за стресът и тревогата, че няма да си вижда детето. Ако е загрижен баща най-вероятно му е много трудно. Нормално да не му е до бебета в момента.

# 65
Съгласна съм, че на 30г. вече е време поне в далечината да се вижда перспектива за дете... което ще рече, че трябва да имаш мъж, който също го иска или да си свободна за да търсиш подходящ.

Той хубаво си води дела и си има неговите проблеми, но ти също си човешко същество и не е честно да чакаш нещо, което не се знае дали ще се случи. Редно е поне да седнете и да поговорите дали тези проблеми просто ще забавят развитието на вашите отношения или всичко си е в мъгла и я стане, я не.

Ако е второто, мисля, че си напълно свободна да търсиш нов човек.

# 66
Смятам, че на него му е удобно това положение. Той има дете, не му се занимава с второ, има си гадже, вероятно живеят заедно и му е ок така. Не казвам, че му е добре да се съди за детето си, но му е изгодно сегашното статукво, не иска промяна.
Това поне 2 г. без дете не мисля, че ти е опция. Ако след 2 г. каже още 2 г.... Thinking

# 67
Според мен омаловажаваш положението му. Едно на ръка за разходите по дела, друго на ръка за стресът и тревогата, че няма да си вижда детето. Ако е загрижен баща най-вероятно му е много трудно. Нормално да не му е до бебета в момента.
Съгласна съм, но той е имал време да се загаджи, момичето да го приеме за бъдещ татко на децата й и да влезе в неговата борба.
Делата не ги води от седмица.
Нека той се бори за родителски права, нека детето му е най-важно - така трябва. Но да държи на стендбай жена без деца и с преполовени фертилни години,  без и той да знае защо... или не, сетих се - да ходи и тя по делата му и да говори за тях в първо лице множествено число- е хайде да не си бърше ръцете с родното дете, защото е гнусно.

# 68
Така е, редно е да й каже как стоят нещата. Донякъде й е казал и по този начин си мисля, че просто оставя на нея да вземе решение, за да не го прави той. Тъпото е че се случва чак година и нещо след началото на връзката им, ама поне не са 10г...

# 69
Тоя мъж за мен е бита карта. Травмиран, вбит в своите си битки. Няма да имаш лек живот с него - а лекият живот е супер важен, много е гот нещата да вървят гладко и без драми. Вместо да си направи 2 свои деца, да си ги гледа и да остави живота да тече, той се е вкопчил в едното си дете. Ами децата са си деца, докато се обърнеш и стават на 18 и няма да помнят 99% от това, което ние драматично помним, че сме направили за тях.

Бе изобщо - може да го обичаш, но това е само първата фаза. След това трябва и да си пасвате житейски, а вие не си пасвате и нищо не се получава. А времето лети и трябва някои неща да се получат - само едните голи емоции са едно голямо ни-що. Ма любов, ма не знам си какво - като внесеш драма и инат, всичко заминава, накрая насреща едно голямо нищо.

# 70
Донякъде й е казал и по този начин си мисля, че просто оставя на нея да вземе решение, за да не го прави той.
И аз така мисля. Често срещано поведение.
Кой каквото ще да разправя, има си нормални етапи във връзката. Все така се получава, че единият бута напред, докато другият не желае да мърда и накрая казва 'не съм сигурен'. Да се чете 'давам ти шанс да си хванеш багажа и да излезеш от тази забуксувала връзка, но ти ще поемеш отговорност за инициативата за раздяла, понеже мен ме е шубе. И да знаеш, че няма да ми е много мъчно'. Умишлено не го писах в никакъв род, и двата пола го правят.

# 71
Не бих се хванала да раждам дете на мъж, който се опитва да отделя дете от майка му и води дела.
В бъдеще той ще се държи и с теб така и вашето дете.
Вероятността да се разведеш с него е голяма, още повече ако детето частично или изцяло живее при вас. Просто има почва за повече конфликти, а този мъж мисли само за себе си.

При разведени родители в тази ситуация е ясно, че трябва да се направи някакъв компромис и да се гледа кой би бил възможно най-благоприятния вариант за детето.

# 72
Донякъде й е казал и по този начин си мисля, че просто оставя на нея да вземе решение, за да не го прави той.
И аз така мисля. Често срещано поведение.
Кой каквото ще да разправя, има си нормални етапи във връзката. Все така се получава, че единият бута напред, докато другият не желае да мърда и накрая казва 'не съм сигурен'. Да се чете 'давам ти шанс да си хванеш багажа и да излезеш от тази забуксувала връзка, но ти ще поемеш отговорност за инициативата за раздяла, понеже мен ме е шубе. И да знаеш, че няма да ми е много мъчно'. Умишлено не го писах в никакъв род, и двата пола го правят.

Пффффф абсолютно точно. Била съм в подобна ситуация. От една страна те гледа мило и ти казва искам да съм с теб, от друга ама не знам на какво съм готов. И се чудиш с какво тежко нещо да го издрънчиш по китарата. От друга страна си казваш ами ако се промени, ами ако не срещна никой повече. 
Като цяло мисля, че авторката има проблем със способността да взима самостоятелни решения и затова се лута.
Ако лесно можеше да реши какво иска, досега да го е направила.

# 73
Не бих се хванала да раждам дете на мъж, който се опитва да отделя дете от майка му

И къде го видя това? Аз виждам майка, която се опитва да отдели детето от баща си. Все пак не той е тръгнал за другият край на света, докато тя има право на половин месец с детето и има желание да го вижда.

# 74
Не бих се хванала да раждам дете на мъж, който се опитва да отделя дете от майка му

И къде го видя това? Аз виждам майка, която се опитва да отдели детето от баща си. Все пак не той е тръгнал за другият край на света, докато тя има право на половин месец с детето и има желание да го вижда.

Не прочетох някъде, майката да е възпрепятствала контактите на детето с бащата.

Майката не се омъжва в Америка, защото иска да отдели детето от бащата, а просто е срещнала партньор, живеещ там. Ако иска да отделя детето от баща му, може да отида да живее в Тутракан например.

В тази ситуация е ясно, че детето ще трябва да живее при един от двамата родители и да бъде при другият по време на ваканциите. Бащата е преценил, че за дете на 7 години е по-добре да не живее с майка си.
Това достатъчно добре говори за него. И това не го прави от загриженост за детето. Щом води и дела, той е в конфликт с майката. За детето не е добре, когато родители са в конфликт.

Общи условия

Активация на акаунт