Той има дете, а аз-не

• 27 181
  • 460
  •   1
Отговори
# 75
Пише, че майката иска да живее с този мъж в Америка.
Разбирам женската солидарност, or whatever, но в случаят майката също не е особено съобразителна и в никакъв случай не е чиста като сълза. Бащата е еднакво важен за децата.

# 76
  • София
Zon, изобщо не съм съгласна теб! С нито една дума!
Как така детето на 7 г. няма нужда от баща си и това майката го решава самосиндикално? Моля??
Точно в тази възраст момчетата имат най-голяма нужда от бащите си! А дъщерите още повече! Не е на 2-3 години... (ти всъщност имаш ли деца?)
Не мога да си представя как мъжът ще остави детето си да замине на другия край на света. Абсурд! И е съвсем прав да се бори за детето си.
И съвсем не му е времето да има още едно бебе.

# 77
Идеална ситуация не може да има. Все пак хората се развеждат, срещат нови партньори и имат още деца.

# 78
И аз да съм на мястото на бащата, и аз нямаше да си пусна детето в Америка. Майката като иска - прав ѝ път. Ама да вземе детето и я го видиш един път в годината, я не...
Имало там много възможности - и какви по-точно? Да ходи в държавното училище с мексиканчетата и негърчетата, че те там средно за всички щати минаха вече 50% от населението, в някои щати са повече, а в групата 0-12 г. навсякъде са повече, освен в някои забутани щати като Северна Дакота, ама не вярвам майката да се забие баш там. Най-вероятно отива при някой българин, спечелил зелена карта, в някоя т.нар. българска колония дето повечето са шофьори на камиони или флипват бъргъри, а в кварталното училище се чува повече испански, руски, китайски и хинди отколкото английски.
Като стане на 18г. и ако излезе умно детето, пак може да си иде в Америка ако иска - университетите им поне са хубави (засега), за разлика от средното образование.
Е, да не си кривя душата, имат и отлични начални и средни училища, но те са предимно частни и не са за всеки, особено за скорошни имигранти.
За самото дете си е много по-добре да си расте тук в средата, при близки и роднини, аз на мястото на бащата бих се борил за това, дано и съдът да вижда така нещата.
Виж, дали авторката да го чака 2 години, това не мога да знам. Може и след 2 да станат още 2, после още 2...

# 79
По принцип смятам, че заминаването ще е само плюс за детето.
Това, че бащата не иска да се отделя от него, е похвално, но не ми се вижда съобразено с нуждите на детето. Какво, малкият да стои до 18 лепнат за тати? В България? Да бъдем реалисти, ако трябва да се сравняват възможностите тук и там, не сме дори на същата писта, камо ли да можем да се състезаваме.
Някога родителите ми е можело да живеят в много голям областен град, но са избрали да останат в по-малкия общински център. Не че им се сърдя, но не е най-доброто решение откъм избори къде, какво да уча и да се развивам.

Последна редакция: ср, 20 фев 2019, 15:49 от Анонимен

# 80
Идеална ситуация не може да има. Все пак хората се развеждат, срещат нови партньори и имат още деца.
... което го казваш, сякаш е нормално. Не е нормално, но при такава ситуация, това че имаш ново гадже не означава, че можеш да отидеш и на Луната без изобщо да се съобразиш с децата си. Нали е добра майка? Тогава детето и неговите нужди би трябвало да са на първо място, и една от тези основни нужда е да имат баща.

Гал, мисля, че е по-важно какъв човек ще стане това дете, а не каква професия ще има.

# 81
Ако детето ви има заболяване и има възможност да отиде да се лекува извън България, и лечението е по добро ще съгласите ли да отиде да живее и да се лекува там?

Ако се окаже, че при медицинска интервенция са нанесли вреди на детето ви и ако са направили още една такава интервенция детето ви няма да е било живо. И това се разбере когато отидете в чужбини и лекарите ви кажат какво са направили лекарите в България.

Няма ли да бъдете щастливи, че детето ви е живо, макар и не на 5 минути от вас?

# 82
  • София
А ако го блъсне кола - къде ще е по-добре да го блъсне? DisappointedDisappointed

# 83
Zon, ситуацията изобщо не е такава. Няма нужда да драпаш като удавник за сламка, всички грешим понякога Wink

# 84
И аз да съм на мястото на бащата, и аз нямаше да си пусна детето в Америка. Майката като иска - прав ѝ път. Ама да вземе детето и я го видиш един път в годината, я не...
Имало там много възможности - и какви по-точно? Да ходи в държавното училище с мексиканчетата и негърчетата, че те там средно за всички щати минаха вече 50% от населението, в някои щати са повече, а в групата 0-12 г. навсякъде са повече, освен в някои забутани щати като Северна Дакота, ама не вярвам майката да се забие баш там. Най-вероятно отива при някой българин, спечелил зелена карта, в някоя т.нар. българска колония дето повечето са шофьори на камиони или флипват бъргъри, а в кварталното училище се чува повече испански, руски, китайски и хинди отколкото английски.
Като стане на 18г. и ако излезе умно детето, пак може да си иде в Америка ако иска - университетите им поне са хубави (засега), за разлика от средното образование.
Е, да не си кривя душата, имат и отлични начални и средни училища, но те са предимно частни и не са за всеки, особено за скорошни имигранти.
За самото дете си е много по-добре да си расте тук в средата, при близки и роднини, аз на мястото на бащата бих се борил за това, дано и съдът да вижда така нещата.
Виж, дали авторката да го чака 2 години, това не мога да знам. Може и след 2 да станат още 2, после още 2...
     Правилно.... Той живее там от много години със майка си и баща си и кара ТИР Simple Smile

# 85
Zon, ситуацията изобщо не е такава. Няма нужда да драпаш като удавник за сламка, всички грешим понякога Wink
Разбира се, че ситуацията не е такава.

Ситуации много.

Няма идеално ситуация и 'аз не бих "отделила" детето от бащата/майката' или 'от себе си'.

# 86
  • София
   Проблема е, че настоящите проблеми се проточват много дълго във времето. Във сегашната ситуация по думите на адвокатите това ще продължи още няколко години. А той категорично преди това не иска да има дете... Финансовия проблем за мен е пълна глупост, защото и аз имам доходи..

Ми, права си, пълна глупост е!
Проблемът е в категоричното нежелание за друго дете въобще.
Няма да поиска евентуални усложнения за втори път.
Затова, ако искаш дете, просто си потърси човек, който иска същото.

# 87
Zon, Никога не бих отделила детето от баща си, освен ако не е насилник.
Не разбирам как може да омаловажаваш ролята на бащата до такава степен. Явно нямаш познания какво се случва с психиката на момичета и момчета без бащи, затова препоръчвам да се запознаеш - има тонове информация по въпроса.

# 88
А от майката? Тя да не би да няма важна роля?

# 89
   Правилно.... Той живее там от много години със майка си и баща си и кара ТИР Simple Smile
Недей да лежиш на тази кълка. Човекът вика жена с ремарке оттатък океана, с всички усложнения като визи, разрешения и прочее. Иначе нека си кара ТИР и да го обсъждат тук, че е от по-простата част на българскат диаспора. Твоят убавец не може да си каже направо, че дете от теб не ще, ама тук се скъсаха да го защитават.

Общи условия

Активация на акаунт