Той има дете, а аз-не

• 27 277
  • 460
  •   1
Отговори
# 240
Да бе, за брак и дете не е готов, ама да я ползва като свидетел, може. Подличко. Не бих намесвала човек, с когото съм от сравнително скоро, в такива неща. Не е честно някак. А ако съм майката на детето и някаква транзитна дойде да се обяснява колко страхотен баща е тоя, с когото съм се развела, ще ми е меко казано неприятно.

Портокал, знае ли се защо са се разделили? Той какво казва за причините?

По неговите думи са се карали за битовизми.

# 241
И все пак, кой е предприел действия по раздялата?

Приятелят ти домакинства ли, или ти само го правиш?

# 242
По неговите думи са се карали за битовизми.
То и да закара детето на училище е битовизъм.
Нещо не ме кефи ситуацията. Разведен, ама има време да забърше ново плодче, да я мъкне по дела, ама не и да се оженят. Иначе се развел за битови глупости. Има перфектно оправдание да има секс и битово обгрижване, ама да не склюва брак - първият му брак се е разпаднал.
Чини ми се, че е някой от онези, на които им идва тежко вниманието да се прехвърля към пеленаче, а пък техните отговорности изведнъж да растат. И да, тези отговорности са точно битовизми.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 19:20 от Анонимен

# 243
То може и да ти е неприятно, the Catcher, да. Както на хора, които се развеждат, обаче продължават да хранят илюзии, че могат и трябва да упражняват наблюдение  и контрол над живота на другия - пряко или чрез децата.
Няма защо да се рови в причините за раздяла, или - сакън да не е изневяра?

# 244
Да не е умора от отговорности.
Чудя се на това дете в предучилищна кой му приготвя раничката, закуската, кой му помага с подготовката, кой го къпе. Портокалка, всичките тия битовизми кой ги прави? Делкате ли ги, повече той, повече ти?

# 245
Ако бившата го е зарязала, това може да е обяснение на наточеността му за 10 години дела, пък и нов мъж си е намерила на всичкото отгоре.

# 246
Добре де, защо са тези безкрайни съдебни  битки? Какво се очаква от първата съпруга, да зареже новият си мъж и да си остане в България? Или да си зареже детето в България? Авторката готова ли е да гледа дете, чиято майка ще се прибира най- много веднъж годишно в БГ?
И въобще, какво толкова страшно има, ако детето отиде да живее в Америка?
Уточнявам, че съм чела само първия пост на авторката и не знам подробности, но вместо двамата родители да се борят за надмощие, да потиснат малко егото си и да помислят кой вариант е най-добрият добър за бъдещето на самото дете...Като се има предвид в каква страна живеем ние и в каква би живяло евентуално то...мисля че е ясно, че отговорът е ясен.

# 247
Няма право на нов мъж, извън рамките на страната, следват безкрайни хипотетично - апокалиптични сценарии, изписани от доброжелателки - в името на чуждото детенце.

# 248
Този мъж ако искаше радост от собствено дете - най-лесното нещо, само да каже "да" и може и две наведнъж да си родят, дето се вика. Но се е вбил да ползва единственото, за да тормози бившата.

# 249
  • София
Добре де, защо са тези безкрайни съдебни  битки? Какво се очаква от първата съпруга, да зареже новият си мъж и да си остане в България? Или да си зареже детето в България? Авторката готова ли е да гледа дете, чиято майка ще се прибира най- много веднъж годишно в БГ?
Уточнявам, че съм чела само първия пост на авторката и не знам подробности, но вместо двамата родители да се борят за надмощие, да потиснат малко егото си и да помислят кой вариант е най-добрият добър за бъдещето на самото дете...Като се има предвид в каква страна живеем ние и в каква би живяло евентуално то...мисля че е ясно, че отговорът е ясен.

Наистина само с първи пост прочетен, не става!

Детето 2 седмици е при майката, 2 седмици при бащата, така че защо трябва да се очаква той да си зареже детето, че да може майката да си начеше крастата зад океана?
Дали варианта- втори баща тираджия, който по месеци ще отсъства, липса на баби и дядовци, лели и други роднини, както и приятели, незнание на езика и пълна изолация, е най- доброто за детето, само щото , видиш ли, ще е в Америка?
Какво повече, освен общинското училище ще му се предложи от тираджията и майката?

Сирено, този баща не е като твоя провайдър- сам е поискал детето да живее половината месец при него, и представи си, то не му пречи на кариерното израстване.
Глупаво е да се обвинява, че не иска да го пусне на майната си, само за да тормози бившата.

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 20:00 от absurT

# 250
  • Най-красивата страна
На мястото на бащата ,аз също щях да се боря за детето си.
Но нямаше да избързам да се обвържа сериозно с нов партньор.

# 251
Да не е умора от отговорности.
Чудя се на това дете в предучилищна кой му приготвя раничката, закуската, кой му помага с подготовката, кой го къпе. Портокалка, всичките тия битовизми кой ги прави? Делкате ли ги, повече той, повече ти?
Малкия е първи клас. Баща му изцяло се занимава с това. Не ме е ангажирал с подобни неща.

# 252
Добре де, защо са тези безкрайни съдебни  битки? Какво се очаква от първата съпруга, да зареже новият си мъж и да си остане в България? Или да си зареже детето в България? Авторката готова ли е да гледа дете, чиято майка ще се прибира най- много веднъж годишно в БГ?
Това е ада на споделените родителски права...  Винаги съм била против.

# 253
Какво повече, освен общинското училище ще му се предложи от тираджията и майката?
А тук в момента какво му се предлага, перфектно езиково обучение, Италианския лицей, ядрена физика в СУ и в обозримо бъдеще американски размер издръжка?
Авторката не е написала конкретно откъм живеене и обгрижване на детето какво се случва, когато е у тях. А е важно. Ако ще остава малкият тук, а баща му ще клинчи от всичко скучно и битово, докато старата и новата жена се карат - по-добре да заминава.

Малкия е първи клас. Баща му изцяло се занимава с това. Не ме е ангажирал с подобни неща.
Добре, става все по-объркано за мен. Тогава ти какво правиш?

# 254

ОчевАдно никога не си живяла в Америка и нямаш никаква представа за живота там. Уверявам те, че социални придобивки като безплатно (или поносимо финансово) висше образование и (почти) безплатно здравеопазване, не са за подценяване. Нека добавя, че българските деца са много по-самостоятелни от по-ранна възраст, както и ФАКТА, че българското средно образование е в ПЪТИ по-добро от американското high school. Това ще ти даде представа кой е егоиста в случая.

Мога да пиша още много, но не искам да спамвам темата на момичето. Ако искаш още инфо за земята на неограничените възможности, пиши ми на лични - ще ти кажа още много от първа ръка.

По принцип съм винаги на страната на майката, но в този случай съм на страната на правдата. И за да не е съвсем спам - авторке, човекът е сравнително искрен с теб, след две години няма да си престаряла за деца и ако не те тресе много часовника, може да го изчакаш. Човек, който се бори така за детето си, ще се бори така и за вашето общо дете.

Така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт