Той има дете, а аз-не

• 27 163
  • 460
  •   1
Отговори
# 405
  • Paris, France
Снощи повдигнах темата за брак евентуално някой ден и отговора беше, че той вече веднъж се е женил и няма никакво намерение да го прави втори път...

И по същата логика веднъж е направил дете и едва ли има сериозно намерение да минава по същия трънлив път втори път.

На твое място бих му обяснила, че желанията ни и намеренията ни се разминават, че в момента не може да предложи нищо съществено, бих му благодарила за хубавите моменти заедно, бих му пожелала много здраве, радост и щастие и бих си тръгнала.

Животът е пред тебе. Не си обременена емоционално, физически и финансово и можеш да продължиш щастливо напред. Пожелавам ти скоро да срещнеш правилния за тебе човек и да сбъднеш мечтите си.

# 406
portoklal, не помня дали съм писала по-назад в мненията, но имам приятелка със сходен на твоя проблем. Той бил "склонен" на второ дете, но не и на брак и (цитирам го) си бил вързал гащите с апартамента, та никой нищо нямало да му вземе. И при тях детето идва, само дето то се държи лошо и тя се тормози, а е само на 27г. Няма смисъл да тровиш себе си емоционално. Търси друг, не са се свършили мъжете.

# 407
Е, браво. Weary
А ти не го ли попита като каква те третира и как вижда бъдещето ви заедно. Ако изобщо те вижда като някаква. Аман от "наранени".
Поне е бил ясен.
То още изначално прозираше, че е фиксиран в детето си и аргументите му издишаха.
Не зная доколко си привързана , как се чувстваш и какво очакваш от този мъж, но започвай емоционално да се отдръпваш. Докато не усетиш силата да го напуснеш. Напускайки го, ще напуснеш и драмите му, и битките му, и егоизма му.

# 408
  • Сф
Не сте ли говорили за тези неща досега? Брак, деца? Фин.въпрос няма общо .Ако ти искаш дете, не виждам какво правиш с тоя човек.

# 409
  • София
Снощи повдигнах темата за брак евентуално някой ден и отговора беше, че той вече веднъж се е женил и няма никакво намерение да го прави втори път...

Ами, вече имаш пълен набор с отговори на всичките си въпроси.
Ставай, събирай си партакешите и с царствена походка се изнеси.
Дори бих те посъветвала да го направиш докато го няма, като същевременно го блокираш отвсякъде.

# 410
Като каква да я третира? Да не би да я лъже? Това пък жена сама да повдига въпроса за брак, при очевидна липса на такова желание у другия,  ми се види много самоунизително. “Ше се женим ли, или да си ходя”, ми да беше си тръгнала по-рано.

# 411
Като каква да я третира? Да не би да я лъже? Това пък жена сама да повдига въпроса за брак, при очевидна липса на такова желание у другия,  ми се види много самоунизително. “Ше се женим ли, или да си ходя”, ми да беше си тръгнала по-рано.
Едва ли има жена, при това на 30, нагърбила се да му отглежда детето, да воюва с него по съдилищата и да не мисли за брак и свои деца. От темата става ясно, че авторката се заблуждава за третирането, не без негова помощ. Той не я лъже, Дренке, той и отговаряше до този момент уклончиво- срокове, пинизи, години биткаджийство. А обяснението е съвсем просто- дава си сметка за всичко и употебява авторката по предназначение.
Дано най- после да свърже съветите и мненията в темата с реалната ситуация. Която е унизителна за нея, но не  е виновна тя. А този манипулатор.

# 412
Какво очаквате от тоя мъж, който дори в мометна го дъвче разводната машина, да иска пак да се ожени !?
Човека веднъж си е изпатил, явно има акъл и не иска да повтаря грешката.

# 413
Виновна си е  - чака, надява се, ръчка, пита. Човекът ясно й казва - не сега, и пак, и пак.

# 414
Така е. Не си струва жена да се натиска сама за брак и деца, просто е мега тъпо.

# 415
  • София
Вързал си гащите с апартамента. Жалко човече.
Съгласна с Абсурт, само че бих добавила като трябва да си му свидетел някъде, да кажеш "добре" и да не се явиш.
Бил искрен, айде плс.. Всички знаем как уж ти се казва "не ща сега", ама я е връткал със смесени сигнали всеки път, като е понечила да се дистанцира.

Манипулативните и егоистични хора заслужават номерца. Може да кажеш, че нещо се е бъгнал и вече не е толкова добър баща. Или че детето трябва да е с майка си, като свидетелстваш. То няма да прокопса с такъв като него, няма нужда от "родител", който го иска от злоба и инат. (Да, егоистите просто искат да прецакат другия, а не да са с детето си)

# 416
  • В планината / На морето
Като каква да я третира? Да не би да я лъже? Това пък жена сама да повдига въпроса за брак, при очевидна липса на такова желание у другия,  ми се види много самоунизително. “Ше се женим ли, или да си ходя”, ми да беше си тръгнала по-рано.
Самоунизително е да седи с него и ни брак, ни дете и след година , две да я напъди като използвана и вече непотребна вещ.
Не е добре поне 3 години след развода да се влиза  във връзка с разведен или разведена, той си е още като женен

Последна редакция: сб, 16 мар 2019, 13:36 от RichiRich

# 417
  • София
Унизително е, да, въпросът е как да си държи будно чувството за самосъхранение, та да не позволи откровено да ѝ се изплюе в лицето?
А, юнакът снощи точно това е направил, разчитайки че въпреки всичко тя ще остане до него, че и ще продължи да му отвоюва детето.
В случая, много правилно е повдигнала въпроса за брака- иска дете и не се поставя по- долу от бившата жена, за да е доволна от каквато троха се отрони за нея.

# 418
Умната жена не би повдигала нищо. По-скоро ще излезе от тази връзка преди да попита за брак, а ако остане - то е защото така й харесва.
Да изпроси оферта за брак - голям келепир. Ха да видим дали след отказа ще си тръгне Simple Smile

# 419
  • София
Умната жена не би повдигала нищо. По-скоро ще излезе от тази връзка преди да попита за брак, а ако остане - то е защото така й харесва.
Да изпроси оферта за брак - голям келепир. Ха да видим дали след отказа ще си тръгне Simple Smile

Нищо няма да изпроси- тая работа не става насила в наши дни.
Много добре е направила, че директно е попитала, вместо да си създава излишни очаквания.
А дали ще си тръгне, аз също не мога да предположа.

Общи условия

Активация на акаунт