Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 37 240
  • 273
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 12 739
Вземи 6 пак. за всеки случай. Те са по 2 грама.

# 121
  • София
  • Мнения: 31 415
Вземи 6 пак. за всеки случай. Те са по 2 грама.
Мерси.

# 122
  • Мнения: 4 862

И аз, барабар Петко...Направих мъфини, станаха чудни. И на сладко и на мазно. Спазих точно рецептата. Vanja77, благодаря!

Чудесни са станали... До къде напълни формичките, за да бъхнат така хубаво... Аз имам формички за мъфини, но никога не съм ги ползвала... Satisfied Предполагам по-бързо се изпичат така от колкото цял кекс, колко време ги пече и на каква температура?

# 123
  • Пловдив
  • Мнения: 72
Благодаря, lunna pateka! Пълних ги на 2/3 от формичките, но време за печене не съм засичала. На 180 градуса, може би около 20 - 25 минути. Фурната ми е стара "Терма", на средно ниво и като станат златисти вадя.

# 124
  • Мнения: 457
Направих кекса. Идеята ми беше да го полея леко с шоколадов ковертюр. Обаче много нежен аромат и текстура, дали наистина не е по- добре да поръся с пудра захар?
Комбинация черен шоколад- портокал ми е любима, но дали е удачно в случая?

# 125
  • Мнения: 3 038
Два пъти вече го правя - разкошен става! Спазвам точно рецептата. Идеален - пухкав и влажен едновременно, а ароматът му е неустоим.

# 126
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 8 178
Ох, аз ще взема да пробвам пак! 
Скрит текст:
Имам чувството, че по друга рецепта съм работила първия път. Нито беше влажен, нито ароматен.

# 127
  • Мнения: 457
elleni, предполагам, че има значение колко сочен е плода. Моят беше голям, тежък портокал. От тези купувам за сок, малко е пулпата при тях.

# 128
  • София
  • Мнения: 31 415
Шоколадовото кадифе стана много хубаво, но се изпече точно за 1 час. Явно е до фурна. Стана пухкаво, леко влажно и вкусно.

Скрит текст:

# 129
  • София
  • Мнения: 12 739
Направих кекса. Идеята ми беше да го полея леко с шоколадов ковертюр. Обаче много нежен аромат и текстура, дали наистина не е по- добре да поръся с пудра захар?
Комбинация черен шоколад- портокал ми е любима, но дали е удачно в случая?

Agora, малко късно се включвам. Какво реши да направиш с кейка? Според мен е по-добре да не го заливаш.

мекичка*, радвам се за двойните ти постижения. Продължавай натам, щом си доволна!

missence, може би зависи и от начина на печене. По рецепта времето за печене е 1 1/2 ч. и аз го пека толкова като кексът почти утроява размера си. Пека го през цялото време на долен реотан, само накрая пускам и горния за десетина минути да хване коричка.

# 130
  • Мнения: 457
Ваня, напудрих го. И май по- добрия вариант е.

# 131
  • София
  • Мнения: 31 415
......

missence, може би зависи и от начина на печене. По рецепта времето за печене е 1 1/2 ч. и аз го пека толкова като кексът почти утроява размера си. Пека го през цялото време на долен реотан, само накрая пускам и горния за десетина минути да хване коричка.
И при мен стана много голям. Не мога да преценя, но вероятно наистина утроява размера си. Пекох на 180 градуса на долен и горен реотан (предполагам това е разликата). Важното е, че стана вкусен и се хареса у дома. Peace

# 132
  • Мнения: 902
Направих кекса. Идеята ми беше да го полея леко с шоколадов ковертюр. Обаче много нежен аромат и текстура, дали наистина не е по- добре да поръся с пудра захар?
Комбинация черен шоколад- портокал ми е любима, но дали е удачно в случая?

Аз откакто Ванчето пусна рецептата го правих 4 пъти. За проба за мен и дъщерята, За комшийката, че беше болна и исках да я зарадвам, за милото за работата и за моята работа.  Колежките се натъпкаха до пръсване.
И само пудрене, иммено защото мисля и аз, че на този нежен портокалов вкус шоколадово присъствие не му трябва. Сигурно е вкусно и с шоколад, но мойте вкусови рецептори казват- само пудра захар!!

# 133
  • Мнения: 457
И само пудрене, иммено защото мисля и аз, че на този нежен портокалов вкус шоколадово присъствие не му трябва. Сигурно е вкусно и с шоколад, но мойте вкусови рецептори казват- само пудра захар!!
Имам в купа шоколад за фондиране. Топнах едно парче от кекса, тежко иде. Само пудрене.

# 134
  • Мнения: 1 726
Аз също направих кекса, стана много интересен. Всички, които го пробваха се впечатлиха.
Обаче ми се наложи да импровизирам с броя на портокалите. Сместта беше прекалено гъста и трябваше да добавя още портокали, за да придобие консистенция като за кекс. Сложих 3 малки портокали, но кората я ограничих до един и половина.
Резултат - ароматът беше страхотен, цветът наситен жълт, вкусът доста различен от традиционния кекс защото портокалът доминираше. Не беше прекалено сладък и свърши неусетно бързо. Заслужава си!
Vanja77, благодаря за интересната рецепта!

Общи условия

Активация на акаунт