Частни училища - информативна тема 25

• 44 190
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
Сега ще ходим на презентацията на Иззи, да видим какво ще кажат. ...
Локацията е ясна. Поне началната. Таксата е 1200лв, като това включва всичко...може да падне към 1000лв ако не се включват допълнителни занимания. Притесненията ми са, че като нашумят, тази такса ще се вдигне.
Здравейте, къде точно е локацията на това училище? Може ли ориентир? Прочетох за него в темите по-назад, писах им и чакам информация от училището, но нетърпението е голямо Simple Smile

Също бих искала да попитам някой може ли да сподели инфо до къде е приемът за 1ви клас в Светлина и в Климент Охридски? От Светлина не ми отговарят, а от Климент Охридски ми обещаха да организират лична среща и ако ни хареса, да се запишем за изпит в края на март, но нещо вече месец няма информация от тях. Доколкото разбрах - Светлина имат хубав двор, но са по-лежерно, въпреки че на НВО май ги мернах в началото на класирането. В Климент Охридски се учи и са добри по математика, но пък базата им куца и нямат хубав двор.  В Климент Охридски имат ли въобще някакви допълнителни занимания, спортове в учебно време? Четох, че ползвали базата на университетите до тях.

Някое друго качествено училище с математическа насоченост в южните квартали бихте ли препоръчали, което да съм пропуснала? Изпуснахме Света София и Питагор, че късно се сетих да търся информация. Чакаме си резултатите от Азбуки, ама ако не го приемат, оставаме хич без избор за частно училище Sad

# 136
ПИ - преравнителен изпит?
Пробен изпит.
В пети клас не съм чувала да има такива, но може и да греша. Не съм се интересувала от школите.

# 137
  • София
Скрит текст:
Здравейте, къде точно е локацията на това училище? Може ли ориентир? Прочетох за него в темите по-назад, писах им и чакам информация от училището, но нетърпението е голямо Simple Smile

Също бих искала да попитам някой може ли да сподели инфо до къде е приемът за 1ви клас в Светлина и в Климент Охридски? От Светлина не ми отговарят, а от Климент Охридски ми обещаха да организират лична среща и ако ни хареса, да се запишем за изпит в края на март, но нещо вече месец няма информация от тях. Доколкото разбрах - Светлина имат хубав двор, но са по-лежерно, въпреки че на НВО май ги мернах в началото на класирането. В Климент Охридски се учи и са добри по математика, но пък базата им куца и нямат хубав двор.  В Климент Охридски имат ли въобще някакви допълнителни занимания, спортове в учебно време? Четох, че ползвали базата на университетите до тях.

Някое друго качествено училище с математическа насоченост в южните квартали бихте ли препоръчали, което да съм пропуснала? Изпуснахме Света София и Питагор, че късно се сетих да търся информация. Чакаме си резултатите от Азбуки, ама ако не го приемат, оставаме хич без избор за частно училище Sad
Пробвайте и ЕСПА. Там имат отбор по математика

# 138
Здравейте, има ли някой кандидатствал за ПУК в Азбуки и вече да е получил отговор? До колкото разбрах са свършили с приемните дни вече.

Здравейте! Следя темата и много са ми полезни дискусиите, благодаря!
Не съм успявала да се включа до сега, но да споделя за Азбуки: крайни резултати за ПУК другата седмица. Вчера се обадих, казаха ми че детето е в резервите, въпреки това шанс почти няма. Представила се е много добре на теста, но не е желала да говори на английски. Станало им е ясно, че всичко разбира, но се притеснява да говори, а те искат деца които отговарят на техните провокации и се впуска в свободен разговор.

Моят съвет е да им се обадите и ще ви кажат резултата.

Последна редакция: вт, 26 фев 2019, 12:42 от tatiana.emilova

# 139
  • Пловдив/София
Здравейте, има ли някой кандидатствал за ПУК в Азбуки и вече да е получил отговор? До колкото разбрах са свършили с приемните дни вече.

Здравейте! Следя темата и много са ми полезни дискусиите, благодаря!
Не съм успявала да се включа до сега, но да споделя за Азбуки: крайни резултати за ПУК другата седмица. Вчера се обадих, казаха ми че детето е в резервите, въпреки това шанс почти няма. Представила се е много добре на теста, но не е желала да говори на английски. Станало им е ясно, че всичко разбира, но се притеснява да говори, а те искат деца които отговарят на техните провокации и се впуска в свободен разговор.

Моят съвет е да им се обадите и ще ви кажат резултата.

За ПУК ли говорим? Написали сте го, но не мога да повярвам..тоест 5 годишно, трета група ДГ? С добро представяне, но очакват да говори свободно английски и затова няма да ви приемат? Тия хора се оляха..

Аз тогава дори няма да пробвам...едно, че моето учи немски, второ той дори по немски, нищо, че е потопен по цял ден втора година, отказва да говори повече от елементарни 10тина изречения, които е принуден да ползва (искам вода, искам още хляб, искам да ме люлеете)...Та, ако свободно говорене на 5г е критерий, доста деца ще отпаднат поради специфики на характера им :Д Други в неговата група си говорят по-свободно, та си е до дете явно, не до ниво на обучение...

# 140

Благодаря много, мислех, че са само езици. Връщам се да разуча старите теми като за начало Simple Smile

# 141
  • София

Благодаря много, мислех, че са само езици. Връщам се да разуча старите теми като за начало Simple Smile
Не, не е само езици - имат и отбор по математика - т.е. разбирай занимават си ги отделно и който иска, ходи на състезания. Само че това се заплаща допълнително. Вижте ги на място - те много подробно ще разкажат за всичките си инициативи.
За ПУК ли говорим? Написали сте го, но не мога да повярвам..тоест 5 годишно, трета група ДГ? С добро представяне, но очакват да говори свободно английски и затова няма да ви приемат? Тия хора се оляха..

Абсолютно мисля по същия начин относно тази точно черта на училището! Иначе като училище може и да не е лошо.

# 142
Сега ще ходим на презентацията на Иззи, да видим какво ще кажат. ...
Локацията е ясна. Поне началната. Таксата е 1200лв, като това включва всичко...може да падне към 1000лв ако не се включват допълнителни занимания. Притесненията ми са, че като нашумят, тази такса ще се вдигне.

Ангел Каралийчев 11 е адреса. На гугъл мапс се вижда и сградата

За Азбуки, нас пък не ни приемат, защото не се справя добре писмено на български, а се справя отлично на английски (малкият е англоговорящ).
Явно интересът към Азбуки е огромен.

# 143
И аз мисля като вас, но все пак ги разбирам. Имат прекалено много кандидати и малко места. Все трябва някак си да ги отсеят. И моята не знае английски, освен броени думички, така че очаквам да не я приемат.

# 144
  • Пловдив/София

Абсолютно мисля по същия начин относно тази точно черта на училището! Иначе като училище може и да не е лошо.

Училището е добро, със супер идеи и инициативи, като добротворството, нооо започват да прекаляват с критериите по подбор. Още септември бях звъняла да питам за следващата есен за трета група- нямало шанс, не приемали... За ПУК след близо 2 години- да съм подала заявление от сега... сега ново 20- ама детето и английски да говори свободно на 5, все едно няма как на 6 да навакса...Е, как като отказват да го приемат в ДГ там се предполага да говори свободно английски? Може аз да не го говоря например, едва ли се разчита на занимания вкъщи...

Ще ми е интересно за все пак приетите дечица къде са учили английски и колко го владее детето, за да знам дали изобщо да оставя това училище в списъка. Много ми се искаше, ама ако не става, не става...

# 145
Коя година ще завърши първият седми клас от Азбуки?

# 146
Пипи, запиши детето в листа на чакащите за трета група. На моя приятелка детето, го приеха по средата на годината за втора група, беше в листа на чакащите. Така че, нищо не се знае кога ще се освободи място.

# 147
  • Sofiq
Тази.

# 148
  • София
За Азбуки, нас пък не ни приемат, защото не се справя добре писмено на български, а се справя отлично на английски (малкият е англоговорящ).
Явно интересът към Азбуки е огромен.
Riela, за какво кандидатства синът ти - за ПУК, 1 клас или нагоре?

# 149

Тази година. И да Ви кажа не разбирам истерията за това училище, тъй като нашо познато дете е там и от впечатленията ми не е чак уау училище...

Общи условия

Активация на акаунт