Частни училища - информативна тема 25

• 43 658
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
Ха ха, Пипи, верно помниш, пък аз даже мислех, че може да си трол. Но това беше последното нещо все пак, баира, което гледахме при избора. Вие доволни ли сте от Германи?
И понеже измежду многото нелепици, които някои хора изписаха, прочетох, че никой нямало да си признае, че бил причинил на детето си 40 Мин пътуване с буса заради супер училище. Ето ме къде съм, аз съм го причинил. Горкото дете не е случило на баща. В 7,45 го взема буса, а започват в 8,30. Считам, че е много по-важно наистина училището да е супер, отколкото да е на 5 минути от къщи. А който не мисли така, да си избира кварталното училище, само няма защо да ни убеждава всички как само той е прав. Всеки си знае какво за него е най-доброто.

# 571
 Чудя се училищните автобуси ползват ли бус лентите?

# 572
  • Пловдив/София
И като се нацедиш след селските рейсове до Германи и отидохме на 25 минути само от Младост 4 до градината. Въобще не искам да повдигам въпроса за отиване до Бистрица. Има предпоставки да стане прекрасно място, но пътя трябва да се поразшири, има няколко завои, където като се срещнат два автобуса и "майка плаче". Най-малкото трбява да се направят джобове на автобусните спирки и по Бистришко шосе и по Климент Охридски преди това и движението ще се облекчи много.

Е, моля ти се, трета година всеки ден минавам този маршрут. Никога не е бил 25 минути.  От Бизнес парка е 10-12  мин в пиков час. Има и кратък път, но е на дупки, оттам ако не ти пука за колата е 7-8 мин.
Има само една спирка на Бистришко шосе и забавянето, ако си зад рейс, е към 1-2 минути.

Съгласна съм там да е елитното училище Grinning

# 573
  • Пловдив/София
И като се нацедиш след селските рейсове до Германи и отидохме на 25 минути само от Младост 4 до градината. Въобще не искам да повдигам въпроса за отиване до Бистрица. Има предпоставки да стане прекрасно място, но пътя трябва да се поразшири, има няколко завои, където като се срещнат два автобуса и "майка плаче". Най-малкото трбява да се направят джобове на автобусните спирки и по Бистришко шосе и по Климент Охридски преди това и движението ще се облекчи много.

Е, моля ти се, трета година всеки ден минавам този маршрут. Никога не е бил 25 минути.  От Бизнес парка е 10-12  мин в пиков час. Има и кратък път, но е на дупки, оттам ако не ти пука за колата е 7-8 мин.
Има само една спирка на Бистришко шосе в отсечката и забавянето, ако си зад рейс, е към 1-2 минути.

Уф, дублирах и не ми дава да изтрия...

# 574
Няколко пъти ми се налага да карам до СС. Или за изпит, или за присъствен ден, или за договор. Умишлено ходих в час пик, ако имах избор кога да ида. От Дружба - точно 25 минути, нормално каране, с малко висене по Малинов.
Прави ми впечатление, че Попеа се появява от време на време в темата, да пропагандира колко прекрасен е центъра, както във всички останали теми, в които пише.
Всеки си преценява, няма универсална локация, аз не бих записала детето си в центъра.
Бъркаш, пропагандирам Лозенец, но и центъра става Stuck Out Tongue Winking Eye
Не, бе хора, нищо не пропагандирам, просто има някакви обективни дадености на този град и на училищата в него. Ама разбирам, че интересуващите се от ЧУ в голямата си част са от по-крайните квартали, така че е разбираемо това, което се пише тука. Нищо лично, просто наблюдение.  
Ами няма как да съм пътувала по всички маршрути на София, но задръстванията в този град са повсеместно явление, обаче явно някои потребителки от тази тема лично и персонално са изключени от тях. Ок, вие си знаете дали е така, мен не ме касае, пускайте децата си да пътуват и до Перник, без задръствания, ваша си работа.
Чудя се училищните автобуси ползват ли бус лентите?
Мисля, че нямат право.

И понеже измежду многото нелепици, които някои хора изписаха, прочетох, че никой нямало да си признае, че бил причинил на детето си 40 Мин пътуване с буса заради супер училище. Ето ме къде съм, аз съм го причинил. Горкото дете не е случило на баща. В 7,45 го взема буса, а започват в 8,30. Считам, че е много по-важно наистина училището да е супер, отколкото да е на 5 минути от къщи. А който не мисли така, да си избира кварталното училище, само няма защо да ни убеждава всички как само той е прав. Всеки си знае какво за него е най-доброто.
Ама разбира се, но не твърдиш, че не са 40 мин, ами са 10-15, нали? Не виждам как при това движеие я София тези маршрути ще са толкова кратки.
Аз съм забравила в колко почваха в Дрита, в интерес на истината, но ако са почвали в 8:30, хептен в задръстванията са влизали с буса.

Последна редакция: вт, 05 мар 2019, 20:36 от Анонимен

# 575
Ами след като не си пътувала по съответните маршрути, защо се опитваш да се изказваш компетентно?
Ако ще си мерим ставането на децата сутрин, моето първите години ставаше в 8 без 10-15. Ама ти продължавай да ми обясняваш колко било лошо да не е в кварталното училище.
В детската градина съм го играла ходенето с ГТ или пеша. Няма сила, която да ме убеди, че да ходиш в кишата и да висиш по спирките е за предпочитане пред това бусът да спре пред входа ти с точност до 1-2мин.и да си имаш място за сядане.

Последна редакция: ср, 06 мар 2019, 08:00 от Дъждец

# 576
  • София
Попея, защо се заяждаш. Ние все пак по-добре знаем в колко часа качваме децата по бусовете и мерим по часовника на ръката си и с очите си, а ти гледаш гугъл мапс и с тържествен тон издаваш присъди. И да, може би е вярно, че много от нас са предпочели по-крайни квартали, но и затова вероятно си има причина, която НЕ е финансова. Даже аз в момента съжалявам, че не сме избрали още по-краен, поне отвъд Околовръстното. И стига с тоя Лозенец - нищо особено не е. Моя позната живее на 2 крачки от 35 СОУ и познай дали си записа децата там - не! Не може да понася занемарената му сграда. И в 120-то не ги записа, защото преди няколко години там не можеше да се вреди без връзки. Сама казваш, че ходиш пеша, обаче винаги знаеш колко отнема с кола и то пред хора, които наистина пътуват тези маршрути ежедневно.

# 577
Попеа, опитваше се да извъртиш дискусията в абсолютно безсмислена посока, има си теми за кварталите. Пишещите тук се интересуват от частни училища и не са се събрали по квартален признак. Много от хората имат опция да запишат децата си в така лелеяните от теб училища и не биха. Просто защото частните ги превъзхождат по някой параграф.

# 578
  • София

Е, моля ти се, трета година всеки ден минавам този маршрут. Никога не е бил 25 минути.  От Бизнес парка е 10-12  мин в пиков час. Има и кратък път, но е на дупки, оттам ако не ти пука за колата е 7-8 мин.
Има само една спирка на Бистришко шосе и забавянето, ако си зад рейс, е към 1-2 минути.

Слизала съм от Бистрица 2 години, та пътя го знам и със затворени очи. Айде да кажем, че инфото ми е старо защото е от преди 5 + години и нещата рязко са се подобрили, обаче пък най-малкия беше 2 години в ЕкоДара, която е баш до Германи и ежедневно го возех - 7 км - 25 минути. На Бистришко след кръговото с Околовръстното има 2 спирки преди Германи, но ако идваш по "Климент Охридски" са на всеки 400 метра и няма джобове на нито една

# 579
Моето беше с такси от 1-ви клас, общо с още 2-3 деца, после с частен бус 4-6 деца, за да не висят по-дълго с транспорта на училището. Удобно е да се комбиниратс, ако сте няколко деца наблизо. Сега я кара такси, много деца ги карат таксита. Не всеки родител е навит да става в 6,30 и да се друса един час насам натам преди работа. Жена ми абсурд. Аз всеки ден 5 години не бих си го причинил, ако имам пари за друг да го прави. Иначе чавето умира да го карам, ама после аз слизам по 30-40 минути до центъра.

# 580
  • София
Това Германито, не разполагаше ли и с  фризьор Joy Joy .... Елитното да се замисли...
Аз мога да помогна с училищна математика в прогимназия, нямам тапия, но съм над средното училищно ниво на преподаване, т.е. ще го докарам нещо средно между академично и лежерно, за повече ще помогнат "колегите" с курсове за НВО, те също трябва да хранят семейства.
Имам опит с преподаване на малък клас - 6ти - 1 бр. ..., където 1, там още 10-12. Мога да го докарам на скърцащ звук и поглед, та ще са мушици Joy

# 581
  • София
ооо супер е долния Лозенец, баш до 35то. Ставаш едно със съседите си. Мятате си през прозорците, а не ти трябва GPS за детето или да го следиш, те бабите всичко знаят. Не бих се върнала да живея там.

Ако Елитното ще го приближавате до Железница за конкуренция може да погледнете и името.. Елитните пътеки Stuck Out Tongue

# 582
Ц, Попеа. Две години на една локация с кола. И сега втора година на друга локация с бус. Този спор се води за емнайсти път. Всеки избира според степенуване на критериите си. Точно в 21 век да приемаме, че най-добрата опция е най-близката е доста ограничаващо. Поне за мен. При условие, че вече има още безброй важни неща освен детето да става 15 мин. по-късно.

# 583
  • София
Мислех да ви се цаня за злата госпожа по химия, ако заформите гимназия...ама с тази Бистрица ме изгубихте... Освен ако не пуснем и  една супер експресна транспортна линия през Черни Връх  Satisfied

# 584
  • София
Опитах да прочета, ами отказах се, купища мнения за няколко часа само и все за пренебрежимо лишната тема - локация на школото. Като не е важна, що коментирате, пък и някои мнения звучат ката оправдания. Или така ми се стори...

Общи условия

Активация на акаунт