Дом-затвор

• 16 587
  • 217
  •   1
Отговори
# 90
А защо не и за проваления брак?? Кой би издържал?

Възможно е,но да речем,че това се случва на всяка втора жена и не е зависело изцяло от нея,а и от друг човек. Останалите неща обаче....да не можеш да се вземеш 19 години в ръце и да си го изкарваш на другите.....

# 91
И  детето и  е виновно за проваления брак, сякаш и там някой е длъжен именно на нея, и работа не си намира, и за това са виновни други.Аз не познавам такава майка  дето и не работи.Която не може да се справя сама  с доходите си стои при мъж и си трае.Тази се натресла на родителите си, сега и  дъщерята държи наблизо, от кой знае какви съображения.Поне да беше я  научила да се оправя в света и да не мрънка, а то се оплаква детето , не му давала.Да си завършва средното, че е в края  и да се хваща на работа момичето.Нататък ще се ориентира  как да подходи като се измъкне веднъж.Трябва му  един месец -два да се издържа, дано старците помогнат ,че друг едва ли.Ей за такива се гонят децата като станат пълнолетни , или да учи , или да работи ,какво ще плави при родителите, няма работа там.

# 92
  • волно калдъръмче
Според майката момата не може да е самостоятелна. Това е нейна преценка и има право на такава. Момата си е внушила, че е много оправна и ей сегинка като отиде в чужбинско, ще си намери работа и ще започне да спестява за следване или ще запише университет. Хващам се на бас, че скандалите тръгват от тук. Сол, пипер, мерудии са всички други приказки на момата за майка ѝ.

Нищо, добре я съветвате - да си хваща пътя и да видим докъде ще я докара.

# 93
А как тълкуваш, че насърчава дъщеря си да бъде насила с момче, което не иска?
Великата майка с добрите намерения.

# 94
  • волно калдъръмче
Намерила ѝ е мъж? Стига бе!

Ох, върнах се да прочета. Ми то и от него психически тормоз.

# 95
  • Street of Dreams
Майка-тиранин нищо чудно да втълпява на дъщеря си и на всички, че за нищо не стават. Аз съм сигурна, че момичето ще се оправи.

# 96
  • волно калдъръмче
Майка-тиранин нищо чудно да втълпява на дъщеря си и на всички, че за нищо не стават. Аз съм сигурна, че момичето ще се оправи.
Дано.

# 97
Намерила ѝ е мъж? Стига бе!

Ох, върнах се да прочета. Ми то и от него психически тормоз.
Е, като прочете , пак се връщам към въпроса си за твоето мнение по този аскепкт на майчината грижа.Blush

# 98
Вяра ,не на авторката, а на теб и като теб хората ми се отговаря.
Сякаш няма право на грешка едно  младо , че му се трие сол. И пари са ми харчили ,дето знам ,че хвърлям, и бели са правили,за радост без тежки последици. Загубите ги учиха да се справят.И  унас не е безпроблемно , но винаги съм давала шанс да сгрешат, да прахосат , да се сблъскат с каквото искат и смятат за  нужно. За да постигат после  важното.И сега не съм съгласна с тях ,но вече не аз  давам парите за прахосване ,та да се оправят.Да държиш някого вързан да не сбърка си е  тормоз.
Само това ми е достатъчно да упрекна майката, тя и пари няма та харчи на нейната майка, всъщност прахосва още пък  дъщеря си  тормози.Да се оправи себе си  и тогава да вряка.Те старците няма да са вечни,  а и дядото може от  живота си да  е болен, то  стреса  води  до болести.

# 99
Мег, и тук във форума виждаш, че не всеки можеш да убедиш в своята истина. Когато имах тези проблеми, моята психиатърка ми казваше - мълчи си. Да докажеш на някой викащ, изнервен, психично нестабилен човек, че си права - е невъзможно. За това просто си мълчиш. Можеш да почнеш да се учиш на това, като спреш да отговаряш на постовете на Вяра.
 Второ - майка си на психиатър не можеш да пратиш, но можеш ти да отидеш. Да се консултираш как да се държиш с нея. За теб и дядо ти ще е полезно. Не знам от какъв град си, но отиваш при личната лекарка и й скаш направление за психиатър. Няма нищо срамно. Дано попаднеш на добър специалст.
 Трето - много важно. Може би най-важното: Забрави думите "Тя не ми дава"! Вече не си на 3 - 10 - 13 години. Тя не ти е дала нежност и любов, грижа. Ти си се загрижила какво иска! Сега е време да помислиш - ти какво искаш. И не мисли за дядо си и баба си. Като успееш в живота, ще имаш възможност  и за тях да се погрижиш.
  И наистина, при поредното посягане на майка си, подай жалба в полицията и потърси Службите за закрила на детето в населеното място, където живееш. Те ще могат и консултации с психолог да ти осигурят.

# 100
Аз на 19 не се изнесох от нас просто защото никой не ме тормозеше за нищо. Работех, студентка бях редовно в същото време, но пари си имах. Не мога да си представя и 10%, и 5% от това, което авторката описва да ми се случва вкъщи и да стоя там . Баба и дядо колкото и да обичам, те са хора на възраст със свои избори - не бих стояла там заради тях.

Не знам как някой търпи такова нещо след пълнолетието си. Родителите си никога не съм питала може ли, работя от 18 годишна. Това "майка ми не ми дава да работя" - как ще те спре?

# 101
Спира те с обработка през целия ти живот. Знаеш ли какво е да се свиваш и трепериш от поглед или дума. Психическия тормоз трудно може да се опише, ако не го познаваш лично
И да, единствен шанс е да не се ангажира в разговор и да се махне
Дали ще е трудно и ще греши-да. Но такъв е животът на всички ни

# 102
И аз не виждам друг изход, освен бързо махане от този дом. Наистина нямам опит с насилие и направо не си го представям Sad

# 103
  • Street of Dreams
Съгласна съм с 512, с едно изключение - психиатъра. Първо, психиатрите не дават съвети, а предписват лекарства, значи имаш предвид психолог. И второ - с едно посещение при психолог нищо не може да се постигне - той ще иска да я вижда редовно, което от една страна значи пари, от друга - тя един пост тук не може да напише без майка й да я контролира 5 пъти, какво остава да ходи на терапия. Принципно психолозите не дават съвети, само задават въпроси.

Скрит текст:
Моята история е почти идентична с на Бианка, от там съм сигурна, че ще се справи. Даже днес е много по-лесно. Аз също бях точно обратното на тормозена вкъщи - заминах, защото реших, че ще ставам самостоятелна, а не глезла и готованка.

# 104
ОнДине, не знам какъв опит имаш с психолози и психиатри. Но аз съм с доста дългогодишен опит. И ако попаднеш на добър психиатър, той не само пише рецепти, а също така изслушва, дава съвети и задава въпроси. А въпросите са такива, че като си отговориш на тях, сам разбираш какъв е проблема. Защото рядко се случва да приемеш това, което страничен човек ти казва, че е правилно. Истините, до които стигаш сам, са тези, които ти помагат.
 Аз сама разбрах, че само психиатър ще ми помогне и тръгнах на прегледи. На когото и да го кажеш, ако сам не е узрял за тази истина, не я приема.
  Същото е и с психолозите - те те водят по пътя, по който сам да осъзнаеш  къде си и какво трябва да направиш.

Общи условия

Активация на акаунт