Избор на качествен Extra Virgin зехтин

  • 94 648
  • 814
  •   2
Отговори
# 435
  • Мнения: 13 331
Права си, всяко мнение по същество е полезно, разбира се. Спирам Simple Smile

# 436
  • Пловдив
  • Мнения: 6 528
Здравейте! Преди Коледа купих този зехтин от Лидл в Пловдив. Бяха 3 вида от различни региони. Много ни хареса на вкус и искам да купя още,но оттогава никъде не го намирам.
Виждам,че е от марка на Лидл, но някой да го е виждал другаде?

# 437
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 867
И на мен много ми хареса този от Лидл...не помня кой от трите бях взела, но се чудех помня кой да избера. За съжаление на великденския Делукс не ги видях.

# 438
  • Пловдив
  • Мнения: 6 528
Аз взех черният. Яд не е,че не купих и от другите.
Много зехтини сме купували -гръцки,турски,испански,но на вкус този най-много ни хареса. Дано да го заредят пак около Коледа Simple Smile

# 439
  • Мнения: 380
Аз взех черният. Яд не е,че не купих и от другите.
Много зехтини сме купували -гръцки,турски,испански,но на вкус този най-много ни хареса. Дано да го заредят пак около Коледа Simple Smile

Аз също ще взема, ако има м Коледа! 🙂

Благодаря Ви за споделеното мнение!

# 440
  • In transit
  • Мнения: 14 179
Lili, само там ги продават. Мисля си, че с великденските Делукс ги бяха пуснали, но може и да бъркам. Аз съм вземала белия със син надпис и ми хареса.

# 441
  • Мнения: 455
Преди дни в ресторант е Андалусия ни сервираха хляб и зехтин зс топене към него, който горчеше. Досега не бях попадала на горчив, а тук в темата се обсъждаше, че има и с такъв вкус. Зехтинът, който имам в къщи леко налютява след преглъщане. Та съм с питане, тъй като не съм специалист, към каква храна би могъл да се използва горчив зехтин, лют, освен салати?

# 442
  • Мнения: 368
Най-добрия зехтин си е да отидеш в Гръцко и да си го вземеш от фабриката. Тук и за 50лв. литъра пак е съмнително дали е това от етикета. Ето блиски до БГ фабрики от които може да се взима съчетано с една разходка:  Kyklopas S.A. - Alexandroupoli, Eliris S.A. - Prosotsani, Belia S.A. и Elainos S.A. - Thessaloniki


Минавам, за да споделя, че случайно попаднах в тази фабрика Kyklopas  и съм очарована. Накупих много, за да имам, а накрая жената каза, че имат и уеб сайт и могат да ми доставят и по куриер.
Kyklopas.com

# 443
  • Мнения: 4 109
Хубаво, ама защо така няма цени на сайта...

В olx има доста обяви за зехтин, но не смея да пробвам. Някой да е поръчвал и да препоръча конкретен продавач?

# 444
  • Мнения: 368
В момента - купихме от kyklopas  5 литра 38 евро, но от по- специалния зехтин early harvest. Той се прави от зелени маслини и излиза малко като количество. Ако е от зелени маслини е 2:1 кг. Ако е от по-късната реколта черни маслини е в съотношение 12:1 кг. Съответно цената е по малка. На всички маслини им махат костилките. Това също има значение за вкуса.

 24 евро беше бутилка полифенолен зехтин, който се пие с лечебна цел. Той е най-скъп.

# 445
  • Мнения: 1 546
И аз съм гледала, че в olx има всякакви марки и разфасовки, но няма кой знае какви обяснения по какви линии са се сдобили с него. Иначе офертите са изкушаващи. :р

# 446
  • Мнения: 3 908
В момента - купихме от kyklopas  5 литра 38 евро, но от по- специалния зехтин early harvest. Той се прави от зелени маслини и излиза малко като количество. Ако е от зелени маслини е 2:1 кг. Ако е от по-късната реколта черни маслини е в съотношение 12:1 кг. Съответно цената е по малка. На всички маслини им махат костилките. Това също има значение за вкуса.

 24 евро беше бутилка полифенолен зехтин, който се пие с лечебна цел. Той е най-скъп.

Не знам от къде си взела тези цифри, но не са особено верни.

Стандартен 1 литър вирхен екстра от нормални маслини се прави средно от 4-5кг маслини.
При зехтин от ранна реколта разликата зависи от сорта пак, са нужни повече маслини, но  в рамките 12-25% повече за 1л зехтин или в най-лошия случай е 6-7кг за 1л.

# 447
  • Мнения: 368


Не знам от къде си взела тези цифри, но не са особено верни.

Стандартен 1 литър вирхен екстра от нормални маслини се прави средно от 4-5кг маслини.
При зехтин от ранна реколта разликата зависи от сорта пак, са нужни повече маслини, но  в рамките 12-25% повече за 1л зехтин или в най-лошия случай е 6-7кг за 1л.
[/quote]

видях, че съм ги объркала, но не ми дава да си редактирам поста. Казаха ми, че ранният зехтин се прави от 10 кг маслини, а обикновеният - от 2 кг.

# 448
  • Мнения: 2 150
Предвид колко компетентност има в темата, да попитам някой знае ли нещо за този сайт https://gtgroup.bg/ и зехтините, предлагани от там?

# 449
  • Мнения: 564
И аз да попитам. Предложение за хубав зехтин 500мл в метална кутия?Удобен ми е много за препечените филийки за закуска. Ползвах португалския Андорина, но спряха вноса.

Общи условия

Активация на акаунт