Избор на качествен Extra Virgin зехтин

• 101 130
  • 814
  •   1
Отговори
# 585
Преди месец гледах и в немският амазон, ама и там цените са....

# 586
Soft_Rain чете се етикета до край. Ако е смеска с екстра си го пише на етикета, ако само части от его ти хващат окото си е твой проблем. Има закон , че няма право в проддукта даима каква да е съставка, която не е описана на етикета. От миналата година някъде е закона.

# 587
И пак стигаме, че истински зехтин е едно на милион. То вече всеки си слага етикети екстра върджин, да не говорим, че огромна част се препакетират в България. И дори, ако приемем, че са истински, какъв е шансът да не са "разредени" с друго при препакетирането? Никакъв. 

# 588
Не е така както го описваш.
IvanGeorgiew аз от немски амазон взимам на снона цена.

# 589

Може ли да споделите какво вземате от там което ви е допаднало. Търся да купя нещо ново за проба. Иначе последната година вземам това https://www.maslinite.com/product-page/vafis-pdo-messara-0-3-5l-tin

# 590
  • Варна
Последното ми разочарование от зехтин е с марка " The Chefs " 1 литър. Според етикета е екстра върджин с гръцки произход и гаранция за 100 % качество, ако се вярва на отпечатаното дума по дума, но бутилиран в България, което ми обяснява защо е това разминаване с усещането ми за истински зехтин. Купен е от Била през пролетно намаление, но на цена от около 22-23 лв на промоция и в реномиран магазин, кой да ти очаква какво има вътре! Още като го отворих и отпих, нито имаше вкус на зехтин и типичното нагарчане на небцето, нито познатият дъх на маслина. В сравнение с любимите ми Де Чеко и Монини, това е абсолютна трагедия. Отначало реших, че просто е долнопробно качество и ще знам за друг път погледът ми да не се спира на него, когато е единствената промоция. Преди дни за експериментът реших да го сложа в хладилника и стоя там повече от ден. Нито се появи мътилка, нито имаше промяна в цвета. Типичен боклук за 23 лв! Предполагам е смес рапица с още нещо. Изобщо не се споменава на етикета, че има нещо различно от 100 % екстра върджин гръцки зехтин с най-високо качество.
Според мен Ганьо дава от хубавия зехтин на роднините си или го препродава, а в казана преди бутилиране слага евтини заместители. Това е гавра с клиентите. Затова не бих се върнал повече към марки, които съм ги зачеркнал.

# 591
Аз пък днес питах една жена, продаваща зехтин в малко магазинче за маслини, дали имат зехтин за готвене и тя ми каза, че такова животно няма. Grinning
Че дори и да е правен от костилки, както помачето, той пак е вреден.
Аз все си мислех, че този за готвене го обработват и извличат съставките, които при топлинна обработка стават отровни.

# 592
Последното ми разочарование от зехтин е с марка " The Chefs " 1 литър. Според етикета е екстра върджин с гръцки произход и гаранция за 100 % качество, ако се вярва на отпечатаното дума по дума, но бутилиран в България, което ми обяснява защо е това разминаване с усещането ми за истински зехтин. Купен е от Била през пролетно намаление, но на цена от около 22-23 лв на промоция и в реномиран магазин, кой да ти очаква какво има вътре! Още като го отворих и отпих, нито имаше вкус на зехтин и типичното нагарчане на небцето, нито познатият дъх на маслина. В сравнение с любимите ми Де Чеко и Монини, това е абсолютна трагедия. Отначало реших, че просто е долнопробно качество и ще знам за друг път погледът ми да не се спира на него, когато е единствената промоция. Преди дни за експериментът реших да го сложа в хладилника и стоя там повече от ден. Нито се появи мътилка, нито имаше промяна в цвета. Типичен боклук за 23 лв! Предполагам е смес рапица с още нещо. Изобщо не се споменава на етикета, че има нещо различно от 100 % екстра върджин гръцки зехтин с най-високо качество.
Според мен Ганьо дава от хубавия зехтин на роднините си или го препродава, а в казана преди бутилиране слага евтини заместители. Това е гавра с клиентите. Затова не бих се върнал повече към марки, които съм ги зачеркнал.
Аз всички с български етикети съм ги сложил в черният списък. Някакво предубеждение, а и доата коментирано в темата. Това не значи че не успяха да ме подведат де.

Може ли да споделите какво вземате от там което ви е допаднало. Търся да купя нещо ново за проба. Иначе последната година вземам това https://www.maslinite.com/product-page/vafis-pdo-messara-0-3-5l-tin
Ще се пробва!

ПП: имат ли физически магазин че не става ясно. Както и какви са условията за доставка.

# 593
В Италия всички рецепти които гледах по тв бяха със зехтин. Италианците са доста здрави. в Германия се води, че зехтина е за готвене и реагира добре на т.
Lemony аз в тезение на времето съм поръчвала различни . Т.е. гледам кое ми изнася и поръчвам , свършва се и поръчвам друго. Не съм се фиксирала на марка.
Мога да ти напиша между кои се чудя. Не съм поръчала, само съм избрала в листа и сега се чудя кое ще ми храреса да поръчам
https://www.amazon.de/dp/B0CY2BSZHL?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details
https://www.amazon.de/gp/product/B08QG558S8/ref=ox_sc_act_title_ … DRHH0W09AP4&psc=1
https://www.amazon.de/gp/product/B097CM1H9G/ref=ox_sc_saved_titl … PBK1KXR1QLO&psc=1
https://www.amazon.de/gp/product/B082WJMRLW/ref=ox_sc_saved_titl … 58WDS7I4X20M&th=1

Та в момента тези съм си изровила и се чудя кое.

# 594
Имат група във фейсбук с безплатна доставка за. София и Варна.

# 595
FILIPPO BERIO е на промоция в момента във Фантастико -22 лв, взех си една бутилка.
На кой зехтин казвате Испанката?

# 596
Filippo Berio не е истински зехтин, коментирали сме и преди в темата.

# 597
Много ми е интересно, кой зехтин става за лекия дъжд, сигурно няма такъв..

# 598
  • In transit
Белла, първия линк, който си дала е на един фалшивите зехтини, които произвеждат и пакетират в България. Няма производител, нито такъв зехтин в Гърция. Предполагам, че търговеца е с бг произход. Срещала съм ги също в английския Амазон и в ибей. Там си изкарват по-добра печалба, отколкото в България.

# 599
FILIPPO BERIO е на промоция в момента във Фантастико -22 лв, взех си една бутилка.
На кой зехтин казвате Испанката?
За мен лично най доброто от тукашните, замръзва на парцали в хладилника, ако въобще правите теста, кашлям здравата от него, има дъх на окосена ливада, въобще отговаря на всички критерии, сравнявала съм го с почти всичко което се предлага в нашата мрежа.

Общи условия

Активация на акаунт