За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 75

• 31 452
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
И с двете щерки зъбите тръгнаха малко преди годинката.

Аз не вярвам, че зъбите причиняват чак такива раздразнения месеци преди да избият. Ще ме разберете, когато наистина тръгнат зъбите.

# 721
  • София
На племенника първото зъбче изби точно след първия му рожден ден. След това изобщо не се разбираше кога има нов зъб.
При голямата всеки зъб беше свързан с денонощен рев, хрема, температура.

Сега при малката първият изби на 5 месеца. Става много неспокойна и ревлива. Скърца със зъби нощно време когато пробива нов зъб. На годинка имаше 11 зъба.

Давала съм всичко, което се предлага в аптечната мрежа. Ефект не видях, за съжаление.

# 722
Изписаха ни Двнтинокс, Калгел, Гелгигел да я мажа, каза че по всяко време ставало , на мене ми се искаше да пробвам и Камилия, при някой действали ли са тези неща добре

# 723
Осадент са миниатюрни, колкото зърно просо, никой няма да тръгне да прави таблетки за бебета, че да успеят да се задави. Геловете за безсмислени, защото заради обилното слюноотделяне се измиват много бързо от венеца. Осадент ползвам само, според мен с натрупване действа, но при големи кризи за 10мин веднага се усеща подобрение.

# 724
На 9месеца без нито един зъб, някое друго бебе без зъби на тази възраст?
След 10 дена прави годинка и още няма зъб. А са почнали да я мъчат от 4-месечна. Но стоматологът ми каза,че колкото по-късно, по-добре и да не се притеснявам изобщо.

# 725
На сина ми първият зъб изби на 10 месеца,после много бързо изкара още 4 Simple Smile
Много съм доволна от Осадент,а за гелче-Генгигел бейби или Пансорал.Но обикновено само Осадент е достатъчен Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 12:25 от Étoile*

# 726
  • София
Осадент са дребни, ама Дентокинд не съм сигурна, че ще се справи с тях моето бебе. Но ще пробваме. Кактусче и нас ни мъчат от 4 месец и няма изгледи скоро да пробиват. Преди беше на периоди, 4 дни го мъчат, после две седмици спокойствие, а сега от 5 дни е ужас. Съвпаднаха и с ваксините и е голяма нерва.
Не знам за другите гелове, но Гелгигел пише НЕ повече от 6 пъти на ден, имайте предвид.

# 727
  • Варна
На моя приятелка детето беше с първо зъбче малко преди годинката, след него излизаха по няколко наведнъж, бързо навакса, при всяко дете е различно. Позната ми каза, че на техни близки детето се е родило с 2 зъба, така че всичко е възможно вече.
Дентинокс и на нас бяха изписали, но когато видях, че е с Лидокаин и остана в опаковката. Дентокинд ги разтварях в лъжичка с вода и така давах, много бързо се топят, но ме беше страх в началото да давам директно в устата.

# 728
  • Г. О.
Момичета, дайте съвет каква подложка за ваничка за бебе е най-удобна според вас? Навсякъде се препоръчва Севи бейби с топченцата вътре, но педиатърката ми каза да съм вземела шезлонг за ваната. Гледах, че има пластмасов, но се предлага и хавлиен шезлонг. Кой е по-практичен? Пластмасовият сигурно се плъзга?

# 729
  • София
Аз бях с пластмасова подложка. Не ми се е случвало да ми се пързаля.
Моята беше подобна

Скрит текст:

# 730
Аз съм с шезлонг на Angelcare, който слагам директно на земята в банята. Не се занимавах с никакви ванички - миене и пълнене, нито с вдигане и изплакване на бебе.  Въпреки че го дават до 6 м., все още го ползвам - на 1.5 г.

# 731
Ето този тип https://www.baby.bg/sevi-baby-mnogofunkcionalna-podlozhka-za-van … alnezh-sinya.html подложки са страхотни за малко бебе. Моята беше 13 лева, ама не я намирам в сайта нещо. Купих я обаче късно, преди това се мъчех с пластмасов шезлонг, който беше супер неудобен и за къпане и за седене в него. Бебето ревеше, аз мислех, че от водата, то било от шезлонга. А с тази подложка ми беше супер удобно, обръщам я по корем, мия дупе, къпех сама през повечето време.

# 732
  • Г. О.
А така с мрежичката на ваната не му ли е студено като не е във водата?

# 733
Е то малко увисва мрежичката от тежестта на бебето надолу и аз си пълнех ваната почти догоре и само главичката оставаше вън от водата, телцето беше във вода, а може и да не се пълни догоре а да си поливаш с душа, ама като къпех сама ми беше сложно поливането.

# 734
И ние сме с подобен като на LittleCactus:
https://visvitalisbg.com/product/kiokids-mrezha-za-vana-rosa-1509
Много съм доволна!

Общи условия

Активация на акаунт